“Μηδενική πιθανότητα” να ακυρωθεί η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Hürriyet Daily News και αναδημοσιεύει το ρωσικό Sputnik.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Τουρκία έχει πείσει την Ουάσινγκτον ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη συνύπαρξη F-35 και S-400 κι έχει λάβει την υπόσχεση του Τραμπ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παράδοση των αεροσκαφών.

Πολύ αισιόδοξο σενάριο για την Τουρκία και τη Ρωσία. Τόσο που είναι λίγο δύσκολο να γίνει εύκολα δεκτό. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο Κογκρέσο για τα F-35 είναι ισχυρές και αν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των S-400, θα είναι δύσκολο να καμφθούν. Όσο κι αν όπως έχουμε ξαναγράψει “τα λεφτά είναι πολλά”.

Η Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την Τουρκία έχει δώσει πράσινο φως για την πώληση Patriot.

Πάντως η Hürriyet Daily News υποστηρίζει στο ρεπορτάζ της ότι ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην παράδοση των F-35.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία έναντι 2,5 δις δολαρίων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016