Το συνδέει τον Τραμπ με τον Ερντογάν; Σύμφωνα με όσα λέει ο ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα στην Τουρκία που υπαγορεύουν τη στάση του έναντι αυτής!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC, o Μπόλτον προέβη σε αυτές τις κατηγορίες εναντίον της κόρης καθώς και του γαμπρού του προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας του την περασμένη εβδομάδα και υποστήριξε ότι η προσέγγιση της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας την οποία τηρεί ο Πρόεδρος Τραμπ, υπαγορεύεται από προσωπικά ή οικονομκά συμφέροντα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, υπάρχουν έξι μάρτυρες που άκουσαν όσα είπε ο Μπόλτον, ο οποίος  αμφισβήτησε ότι ο  Τραμπ,έχει τη δυνατότητα  να εφαρμόζει στην εξωτερική πολιτική μια επιχειρησιακή προσέγγιση.  Ο Μπόλτιν λέει  ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να προσεγγιστούν, όπως η λογική win-or-lose που διέπει τις διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα: Δηλαδή, δεν έπιασε αυτό, πάμε σε κάτι άλλο.

Η περιγραφή αυτή ήταν μέρος ενός ευρύτερου πορτραίτου του Τραμπ από τον Μπόλτον, τον οποίο περιέγραψε ως άνθρωπο που στερείται κατανόησης για τη στενά διασυνδεδεμένη φύση των σχέσεων στην εξωτερική πολιτική και για την ανάγκη τήρησης συνέπειας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016