Αυτές τις ημέρες στην Ουάσινγκτον, γίνεται το συνέδριο «Delphi Forum», συνέχεια του συνεδρίου που γίνεται στους Δελφούς. Ανάμεσα στους ομιλητές και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς. Τι είπε στην ομιλία του;

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Δεν μας είπε τίποτα νέο ο κ.Μπερνς και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει κάποιος αξιωματούχος στην Αθήνα που ακόμη να τρέφει τέτοιες ελπίδες. Ο κ. Μπερνς είναι ο ίδιος που τον Ιανουάριο 1998 είχε υποσητρίξει ότι  «οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο 10 μιλιών» και  ότι «η χώρα του δεν θεωρεί παραβιάσεις τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών που γίνονται μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων». Υποστήριζε ακόμη πως «τα 10 μίλια είναι κάτι που διεκδικεί η Ελλάδα από καιρό» !

Όπως σωστά επισημαίνει ο Αντιστράτηγος ε.α ,Λάμπρος Τζούμης ο κ.Μπερνς γίνεται “αρωγός στην ενίσχυση του φοβικού συνδρόμου.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με την Τουρκία η πολιτική βούληση για τη χρησιμοποίηση της στρατιωτικής δύναμης πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη, Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται είναι ότι είμαστε έτοιμοι να οδηγηθούμε σε μια ολοκληρωτική και γενική αντιπαράθεση και δεν θα περιοριστούμε σε ένα θερμό επεισόδιο με το οποίο θα οδηγηθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σε εθνικές υποχωρήσεις”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016