(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Ποδαρικό 2020

 • Λίγο αργοπορημένοι λόγω απαγορευτικού στις πλόες… Χρόνια πολλά και πάλι.
 • Το 2020 εισήλθε με τη δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας, αφήνοντας πίσω το 2019 που σέρνει βαριές υποθήκες – προβλήματα και φόβους.
 • Ούτε οι συνήθεις μεγαλοστομίες ή διαγγέλματα της εξουσίας, ούτε οι επισκέψεις της στις στρατιωτικές μονάδες ήταν επαρκείς για να καθησυχάσουν τους ανησυχούντες πολίτες. Προσκαίρως, ίσως. Μετά τα Φώτα τα πράγματα θα επανέλθουν στην «κανονικότητα».
 • Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
  αντιλαμβάνονται. Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
  ταράττεται. Η μυστική βοή τούς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων. Και την προσέχουν ευλαβείς… 

Κωνσταντίνος Καβάφης (Σοφοί δε προσιόντων)

Οι σοφοί ….

 • Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημαιοφόρος άνευ ορίου και τεκμηρίων αισιοδοξίας, μας διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, με διάγγελμα, ότι η Πατρίς μεγαλουργεί, προστατεύεται η ακεραιότης της από τις ΕΔ της (ΣΣ. Για τις οποίες ουδέποτε ενδιαφέρθηκε αν πάσχουν), το Διεθνές Δίκαιο και τις συμμαχίες της. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει κάθε απειλή! Ας μην ανησυχούμε λοιπόν.

Τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε από την 10ετία που πέρασε…

 • Επέλεξα μια ατάκα και μια πράξη ωμού κομματικού βαρβαρισμού.
 • Ο Μέγας σοσιαλιστής πολιτικός, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιωργάκη ο Θόδωρος Πάγκαλος, όταν άκουσε τους πολίτες να κραυγάζουν στους πολιτικούς «Φάγατε τα λεφτά» απάντησε με τα παρακάτω προκλητικά και με εξαίρετο θράσος «Σας διορίζαμε αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί …». Τι περισσότερο οικτρό. Ο κ. Πάγκαλος ετοιμάζεται προς έκδοση δύο βιβλίων με τον βίο και πολιτεία του. Γιατί δεν προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Είναι χαρακτηριστικό δείγμα Έλληνα φαύλου πολιτικού.
 • Η πλέον βάρβαρη και εμετική κομματική πράξη υπήρξε η «έντιμη» συμφωνία νομής της Εξουσίας στο σχηματισμό της στην κορύφωση της κρίσης, Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Φωτάκη 4-2-1. Αφού διόρισαν με αυτήν την αναλογία τους ανθρώπους τους στο Δημόσιο συνέχισαν με την ανόρθωση της χώρας. Οι δύο πρώτοι διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε από το 2019

 • Οι παραβάσεις-παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από Τουρκικά μαχητικά ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας! Ο Σουλτάνος με αργά, αλλά σίγουρα βήματα, επιτυγχάνει την Τουρκική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τον εθισμό μας σ’ αυτή.
 • Η Ιταλία των 60 εκ. κατοίκων περιέκοψε τον αριθμό των βουλευτών της από 600 σε 400 για επίτευξη οικονομιών. Η Χώρα δεν απειλείται. Εμείς οι θλιβεροί και τρομοκρατούμενοι από την φιλική σύμμαχο γείτονα και με πολιτικούς που χρεοκόπησαν την Χώρα και απεμπόλησαν την εθνική της κυριαρχία, των 10 εκ. κατοίκων (που σήμερα λιγοστεύουμε) συνεχίζουμε να έχουμε 300 με πλούσια προνόμια για να μην θιγεί το προνομιούχο αδελφάτο.
 • Η Εξουσία, το κατεστημένο, αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα: Τι έγιναν τα τεράστια ποσά που συγκεντρώθηκαν επί 7ετίας για το τάμα του Έθνους; Υπάρχουν, καταναλώθησαν, κατακλέφτηκαν; Αν υπάρχουν γιατί δεν διατίθενται ΤΩΡΑ για την Άμυνα; Δεν υπάρχουν; Ποιοι τα έκλεψαν;
 • Τι έγινε με τους συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν προ ετών. Υπηρετούν, προσφέρουν, μισθοδοτούνται; Ποια ανάγκη ώθησε την Κυβέρνηση να προσλάβει ακόμη 400; Για να εξυπηρετήσει «δικά μας» παιδιά; Στο ΥΕΘΑ γιατί δεν χορηγούν ΤΩΡΑ πιστώσεις για την πρόσληψη ισαρίθμων μαχητών;
 • Τι προέκυψε από την έρευνα τεσσάρων, ναι τεσσάρων, ειδικών γραφείων, για τη διαχείριση 130 εκ. ευρώ που διέθεσε το Κράτος, εμείς οι φορολογούμενοι, στο ΠΑΣΟΚ, επί Προεδρίας κ. Γεωργίου Παπανδρέου του Γ΄. Στη «μούγκα» ώστε να επέλθει παραγραφή; Είναι αληθές ότι διετέθησαν απ’ αυτά 53,2 εκ. ευρώ σε τουριστικό γραφείο για ταξίδια Προέδρου και παρακοιμωμένων. Θα μάθουμε, εμείς της γης οι κολασμένοι την αλήθεια, ΟΜΕΡΤΑ;
 • Το μανιφέστο των δέκα τ. Αρχηγών Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) του περασμένου Μαρτίου με το οποίο επεσήμαναν τις ελλείψεις της Άμυνας και τις αδυναμίες της Ελληνικής αποτροπής με προτάσεις άμεσων μέτρων. Απωλέσθη, χάθηκε, αποσιωπήθηκε από σύμπαντα τον πολιτικό κόσμο.
 • Ένα συγκλονιστικό άρθρο (Καθ. 25.07.19) του κ. Πάνου Λασκαρίδη (Προέδρου Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη) με το οποίο κτυπάει τη σειρήνα του συναγερμού στους «κωφούς» πολιτικούς. Γράφει μεταξύ άλλων: Οι Ναύαρχοι ε.α. Κ. Χρηστίδης (Α/ΓΕΝ) και Κ. Μαζαράκης – Αινιάν  (ΑΣ) είχαν προειδοποιήσει ότι προϊούσης της κρίσεως, το υλικό του ΠΝ (και κατ’ αναλογία των άλλων Κλάδων) θα υφίστατο συνεχή απαξίωση, και σειρά προβλημάτων άνευ της ισχυρής οικονομικής συμβολής του Κράτους. Η ζοφερή κατάσταση είναι καταφανής τώρα και οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να την αντιληφθούν.

Στο τσακ-μπαμ

 • Δεν πρόκανε να το υποσχεθεί στους συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών, ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, και με συνοπτικές διαδικασίες προσελήφθησαν 1.500 νέοι για την στελέχωση των Ειδικών Φρουρών. Παράλληλα έγινε προμήθεια νέων υλικών. (5.000 ασύρματοι, 700 οχήματα κ.ά.).
 • Δεν γνωρίζω αν ο Πρωθυπουργός, πριν δώσει εντολή πρόσληψης 1.500 αστυνομικών απαίτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να «συμμαζέψουν» κάπως τα πράγματα με τους αστυνομικούς που διατίθενται σε διάφορες προσωπικότητες ή «προσωπικότητες», ώστε οι προσληφθησόμενοι να είναι ολιγότεροι και οι κρατικές δαπάνες μισθών επίσης ολιγότερες. Αλλά είπαμε: Ουδεμία διατάραξη προνομίων στην νομενκλουτούρα.
 • Δεν γνωρίζω, επίσης, τον τρόπο πρόσληψης. Δεν ανακοινώθηκε. Μήπως ακολουθήθηκε η μέθοδος Παυλόπουλου 2014-09. «Στη σειρά, στη σειρά τα δικά μας τα παιδιά;»
 • Γνωρίζω όμως καλά ότι το ΥΕΘΑ ζητά, παρακλητικά για πρόσληψη 2.000 μαχητών ή έστω 1.500, και δεν του τις δίνουν. Αργότερα, λένε…
 • Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε και η πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων!! Θα μας πει κάποιος που βρίσκονται οι, παλαιότερα, προσληφθέντες. Οι χοροί των προσλήψεων, το ρουσφέτι, καλά κρατούν.
 • Ιδού τι σχολίαζε (Real News 8-3-11) ο αείμνηστος κορυφαίος δημοσιογράφος Χρ. Πασαλάρης την κατάσταση που σήμερα είναι, ακριβώς, η ίδια (verbatim): Η μισή Αστυνομία φρουρεί «δικούς μας» πολιτικούς, επιχειρηματίες, προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων, αναριθμήτους «τέως» (ποιος να τους σκοτώσει και γιατί) και κάποιους χαρτογιακάδες του συναφιού μας ή καναλάρχες… Η ντροπή, η αναισχυντία αυτή συνεχίζεται ασυνείδητα και σήμερα.

Επί τέλους ακούστηκε μια φωνή

 • Στο Κοινοβούλιο … Κατά την συζήτηση του ΠΥ 2020. Ήταν του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, πρώην ΥΦΕΘΑ, κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου ο οποίος άφησε εποχή στο Υπουργείο με το ήθος, τις ανησυχίες του, το κυνήγι της διαφθοράς. Γι’ αυτό, συντόμως, έφαγε το κεφάλι του. Αναδομήθηκε…
 • Είπε, λοιπόν: Μέρος του πολυδιαφημισμένου πλεονάσματος να δοθεί αμέσως τώρα στις ΕΔ να προμηθευτούν ανταλλακτικά προς αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων. Όποιος θέλει ειρήνη ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο… Εύγε αγαπητέ κ. Λαμπρόπουλε.

Νέα από το Dubai

 • Διαβάζω στα ΝΕΑ (28/12) ότι το προσφιλέστερο ξενοδοχείο προσωπικοτήτων στην αραβική χλίδα του Dubai είναι το FOUR SEASONS RESORT.
 • Το μυαλό μου πήγε αμέσως στο ομώνυμο ξενοδοχείο χλιδής του Παρισιού όπου συχνάζουν οι κ. Άκης Τσοχατζόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, στις δόξες τους. Και ο μεν Άκης κατέληξε εκεί που δεν το περίμενε. Ο δεύτερος όμως μας μοστραρίστηκε από την ΝΔ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος! Όλοι οι καλοί χωράνε. Η Ελλάδα που ξεχνά, οι Έλληνες που λησμονούν.

Και ολίγη αναδρομή – τυμβωρυχία

 • Flash back, που λένε οι συμπατριώτες μου Βαλτετσιώτες.
 • Σήμερα, και δεν είναι ανάγκη να το αναλύσω,  με μια, από τις πολλές, ανοικτές πληγές του Στρατού είναι 19 μαχητικά ελικόπτερα, τα καλύτερα του κόσμου, που παραμένουν μη εκσυγχρονισμένα, λόγω αβελτηρίας της πολιτικής εξουσίας. Αν είχαν εκσυγχρονισθεί θα αποτελούσαν ένα πολλαπλασιαστή ισχύος αρκετά υπολογίσιμο στην αποτροπή.
 • Τον εκσυγχρονισμό τους αρνήθηκε (2010) ο σπουδαίος, τότε, ΥΕΘΑ, κ. Ε. Βενιζέλος (Κυβέρνηση Γιωργάκη Καστελοριζιώτη) παρά τις παρακλήσεις και «δεήσεις» του τότε Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Ουδείς, βεβαιότατα, έλεγξε την μοιραία απραξία του ΒΕΝΙ.
 • Είχε προηγηθεί, όμως ένα άλλο σημαντικό γεγονός με Ε/Π. Το 2003 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου απεφάσισε, ομού μετά του Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη, την προμήθεια 12 νέων, σύγχρονων για την εποχή, APACHE. Πολύ σωστή κίνηση η οποία, όμως, υπέκρυπτε και κομπίνα. Τα Ε/Π αυτά δεν αγοράσθηκαν όπως συνέβαινε παραδοσιακά για τις προμήθειες μας εξ ΗΠΑ μέσω FMS αλλά απευθείας από την BOEING. Οι τιμές αυξημένες σημαντικά! Σημειώνω ότι η Αμερικανική Εταιρεία πρώτη φορά στα χρονικά της πωλούσε το υλικό αυτό εκτός διαδικασίας FMS. Επέμεναν οι Σημιτογιάννοι λόγω επείγουσας εθνικής ανάγκης!! Οι δικαιολογίες του ακατανόμαστου ζεύγους υπήρξαν φαιδρές. Το κόστος ήταν 595 εκ. $ με ακόμη 100 εκ. $ λόγω επιλογής μεθόδου πληρωμής με SWAPS. Άλλο κόλπο αυτό. Παράλληλα υπεγράφη σύμβαση αντισταθμιστικών με υλικά εξαιρετικά υπερκοστολογημένα!
 • Όταν το 2004 ο νέος ΥΕΘΑ κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ασχολήθηκε με την σύμβαση έφριξε!
 • Αλλά και με τα Αντισταθμιστικά της που παραδόθησαν στο έλεος κοράκων με τις ευλογίες, βέβαια, του κ. Παπαντωνίου και, αργότερα, του  κ. Ε. Μεϊμαράκη και Ε. Βενιζέλου. Οι ευθύνες, όμως, των κ. Κ. Σημίτη και Γιάννου Παπαντωνίου είχαν παραγραφεί!! Ο τότε Γ.Γ. Εξοπλισμών κ. Τραυλός, μαζί με μερικούς συνεργάτες του, κλήθηκε στον ανακριτή. Έκτοτε ουδεμία πληροφορία είχαμε για τις θεάρεστες πράξεις της παρέας των Σημιτογιάννων.
 • Ο Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε το 2005 αφενός σε ένα λαβύρινθο φοβερών σκανδάλων τα οποία επιχειρούσε να διερευνήσει αλλά και κάτω από πιέσεις των Γάλλων να παραλάβει τα εκσυγχρονισμένα MIRAGE 2000 σε Μ-2005 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας. Οι Γάλλοι, συνεπικουρούμενοι από κάποιους κορυφαίους της Κυβέρνησης Καραμανλή και τους Ακηγιάννους, έλεγαν «πάρτε τα έτσι, να εισπράξουν αυτοί το χρήμα, και τα συμπληρώνουμε αργότερα στην ΕΑΒ». Κατέστη πλέον πασιφανές ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής είχε επιλέξει την λήθη στα πασοκικά όργια. Οπότε ο Σπηλιωτόπουλος ενοχλούσε με την επιμονή του να «σκαλίζει» ή να αρνείται. Απελύθη και ανέλαβε ο κ. Ε. Μεϊμαράκης ο οποίος έλεγε σε όλα ναι. (Ελευθεροτυπία 27/05/2005) αλλά και παρέλαβε τα ημιτελή MIRAGE.
 • Ocasiona data, που λένε οι συμπατριώτες μου Βαλτετσιώτες, επιμένω ότι ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, παράλληλα με την έρευνα των σκανδάλων πραγματοποίησε την καλύτερη, πλέον συμφέρουσα και διαφανέστερη σύμβαση αγοράς 20 Α/Φ F-16 μέσω FMS με εξασφάλιση ρεαλιστικών ΑΩ και με περίσσευμα δεκάδων εκατ. δολαρίων για αγορά ανταλλακτικών. Αυτά του φάγαν το κεφάλι και διετάχθη η άμεση αντικατάστασή του από τον Βαγγέλα ο οποίος έδωσε, περαιτέρω, για την διαφάνεια και την συντήρηση των υλικών δεκάρες τρείς. Αμείφτηκε βεβαίως. Ζήτω το Έθνος.

Προαγωγή

 • Ο κ. Ντένης (Διονύσης) Πλέσσας επί πολλά έτη εκπρόσωπος με επιτυχίες ενταύθα του Αμερικανικού Βιομηχανικού μεγαθήριου LOCKHEED MARTIN μας ανήγγειλε ότι πέραν της περιοχής ευθύνης του στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου η εταιρεία του τον προήγαγε φορτώνοντάς τον και με την ευθύνη χωρών της Ν. Αμερικής. Συγχαρητήρια!
 • Δεν ξέρω αν η πληροφορία ενδιαφέρει το ευρύτερο κοινό αλλά θα το ενδιέφερε σφόδρα αν μάθαινε ότι η Κυβέρνηση καλούσε τον κ. Ν. Πλέσσα και του ανέθετε για ένα χρόνο, με συμβολική αμοιβή, την ανάθεση καθηκόντων Προέδρου και Δ. Συμβούλου της ΕΑΒ. Είμαι βέβαιος ότι θα την…. απογείωνε. Ο περί ου ο λόγος έχει, νομίζω, εθνικά φρονήματα και πιθανώς θα δεχόταν για να βοηθήσει. Ουδέποτε όμως πρόκειται να  συμβεί αυτό γιατί στον προθάλαμο αναμένουν να αναλάβουν νομενκλατούριοι και οι τ. Βουλευτές υπερπατριώτες της ΝΔ. Θα επαναστατούσαν αν συνέβαιναν κάτι τέτοια αντισυμβατικά και εκτός ιερών παραδόσεων, πα, πα, πα.

Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα

 • Όταν πέρυσι τον Μάρτιο είχε δημιουργηθεί θέμα με τις «τρύπες» Άμυνας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι διατίθενται, άμεσα 1 δισ. ευρώ για την επείγουσα αντιμετώπιση αναγκών των ΕΔ.
 • Έκτοτε δεν εισήλθε στα ταμεία των επιτελείων ούτε ένα σεντ! Ούτε ένα. Αντίθετα η νέα Κυβέρνηση προέβη σε περικοπές!
 • Σήμερα ο νέος Υπουργός κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, που αρχίζει να παλειώνει, ανακοίνωσε ότι θα ακουσθούν ταχύτατα διαθέσεις πιστώσεων στους τρείς Κλάδους για την αξιοποίηση συστημάτων που λειτουργούν ελλιπώς. Για την ΠΑ, φυσικά, έγινε μια αρχή με τον εκσυγχρονισμό των F-16 (έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης) και την υπογραφή FOS για την αξιοποίηση των MIRAGE. Για οπλικά συστήματα δεν ανέφερε τίποτα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο κ. Υπουργός είναι σοβαρός και σώφρων πολιτικός και θα πρέπει, το ταχύτερο, να επιμείνει προς τον κ. Πρωθυπουργό για την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της αξιοποίησης των κρίσιμων συστημάτων. Αλλιώς θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η αποτροπή, δυστυχώς, δεν περιμένει όταν νιώθουμε το χνώτο των θηρίων στο σβέρκο μας.
 • Εκτός αν οι Κυβερνώντες είναι πεπεισμένοι ότι όλα είναι Ο.Κ και θα τακτοποιηθούν δια συνομιλιών…

Οι επιστολές του Ναυάρχου Κυριακίδη

 • Του αγαπητού φίλου τ. Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕ ο οποίος ομού μετά του Πτεράρχου Κοσμά Βούρη και Στρατηγού Δ. Μπαλαφούτη, κατάφερε να εξυγιάνει τον τοξικό χώρο που ήταν γνωστός ως ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ.
 • Έγραψε μια επιστολή απευθυνόμενη στον ΥΕΘΑ και μια δεύτερη στον ΣΕΚΠΥ. Θα τις σχολιάσω, αναλυτικά προσεχώς.
 • Σήμερα περιορίζομαι να σημειώσω τούτο. Ο κ. Κυριάκος Κυριακίδης ρίχνει, έμμεσα, τα βέλη του προς τον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου. Με τα επιχειρήματά του συμφωνώ απόλυτα, μόνο που αν στοχοποιούσα κάποιον αυτός θα ήταν η Κυβέρνηση και όχι ο ΓΓ. Το αν είναι θεσμικός ή όχι δεν το καθορίζει αυτός. Τον έκανε η Κυβέρνηση που τον επέβαλε ως θεσμικό. Ο κ. Α.Ο. δεν παρουσιάσθηκε στον 4ο όροφο του ΥΕΘΑ ως «Άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη ειπείν τοις Αρχηγοίς το Χαίρε». Τον έβαλε εκεί η Κυβέρνηση και μάλιστα με εξαιρετικές δικαιοδοσίες. Αυτή ευθύνεται απόλυτα. Είμαι ο πρώτος που σχολίασα το γεγονός και μάζεψα αντιπάθειες. Που θέλω να καταλήξω: Ας αφήσουμε τον κ. Α. Οικονόμου να κάνει τη δουλειά του και να τον κρίνουμε από τα πεπραγμένα του. «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Τα γενόμενα ουκ απογίγνονται.  Αν Αρχηγοί ή Ανώτατοι θίγονται ας το αναφέρουν στον Υπουργό. Πληροφορήθηκα ότι υπογράφει. Κι αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα γιατί, συνήθως, οι φάκελοι στα Γραφεία των πολιτικών εξουσιαστών του ΥΕΘΑ είναι γεμάτοι ανυπόγραφους φακέλους. Το τι υπογράφει, βέβαια, δεν ξέρω άλλα οφείλουν να το γνωρίζουν άλλοι εντός των τοίχων.

Εορταστικά Παραλειπόμενα

 • Και ενώ ο αεικίνητος Αρχηγός ΓΕΣ Αντ/γος κ. Γιώργος Καμπάς επισκεπτόταν, για ευχές, όλες τις μονάδες και επιτελεία Έβρου-Νήσων, παράλληλα το ΓΕΣ οργάνωνε:

– Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη ΛΑΕΔ για το Χαμόγελο του Παιδιού

– Επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με συμμετοχή της Μπάντας της ΑΣΔΥΣ. ΕΥΓΕ!! Και του χρόνου.

 • Ο ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου κινήθηκε, εορταστικά, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης επισκεπτόμενος στρ. εργοστάσια και το στρ. Νοσοκομείο. Καιρός να πάτε για ευχές και άλλα συναφή, κ. Γενικές, και στην ΕΑΒ, να δείτε τι γίνεται κι εκεί. Και του χρόνου.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (στο επόμενο)

 • Παραίτηση Προέδρου Δημοκρατίας από σύνταξη.
 • Παραίτηση Υπουργού Παιδείας Ιταλίας.
 • Πατριωτισμός και Πατριδοκαπηλία.
 • Το νέο (παλαιό) υπερόπλο της Τουρκίας κ.ά.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016