Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων.Φράγκο

Γιατί διαμαρτυρόμαστε;

Οι Τούρκοι είναι καλοί γείτονες, κι΄ας διαμαρτυρόμαστε εναντίον τους. Δεν μας αιφνιδιάζουν. Μας προειδοποιούν για το τι μας επιφυλάσσουν ώστε να πάρουμε τα μέτρα μας.
Το 1996 διαπιστώνοντας την διάλυση του Μιμικοκράτους έστησαν το σκηνικό Ύμιας προειδοποιώντας μας: Οργανωθείτε, λάβετε μέτρα, συμμορφωθείτε γιατί θα επακολουθήσουν χειρότερα. Το βιολί μας εμείς: Αρπαγές, ληστείες του Κράτους, δανεισμοί, άγρια εμπορευματοποίηση του Εξοπλισμών, ξεπούλημα της Άμυνας. Μήπως υπερβάλλω?

Το 1988 ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, μακαρίτης Τουργκούτ Οζάλ (Πρωθυπουργός Ελλάδος ο έτερος μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου) μας έστειλε ανοιχτά και ξεκάθαρα το παρακάτω μήνυμα : Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μαζί σας πόλεμο για να σας διαλύσουμε. Σας στέλνουμε 2-3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες πάσης φύσης και that’s all.
Μας μήνυσε ο Καρντάσης, εμμέσως: κλείστε ερμητικά τον Έβρο, οργανώστε τα νησιά. Κανείς δεν τον άκουσε. Σήμερα τρέχουμε και στα νησιά και στον Έβρο ενώ έχουμε μεγάλη στενότητα σε χρήματα και προσωπικό και τα λεφτά για τα έργα λεηλατημένα από τα γνωστά τσακάλια.

Υπόμνηση

Η λαίλαπα της πανδημίας θα περάσει, με όσα θύματα κι΄αν αφήσει πίσω της.
Η Τουρκική, όμως, πανούκλα παραμονεύει. Ηρεμεί, προσωρινά, για να επανέλθει επιθετικότερη.
Μην επαναπαυόμαστε, μην εφησυχάζουμε. Παράλληλη αντιμετώπιση.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Του Αμερικάνου κορυφαίου οικονομολόγου, Καθηγητή κ. Τζέφρι Σακς (Πανεπιστήμιο Κολούμπια ΝΥ) στη Καθημερινή 22/03.
Προτείνει ένα Σχέδιο Μάρσαλ από ΗΠΑ προς Ευρώπη.
Είμαι πολύ ολίγος για ν΄αξιολογήσω την πρόταση του Αμερικάνου, αλλά η αναφορά και μόνο του όρου ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ μου προκάλεσε ανατριχίλα.
Όταν η Αμερικανική Κυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει στο Σχέδιο και την δύστυχη και κατεστραμένη Ελλάδα (1947) έστειλε στην Αθήνα ένα καλό οικονομολόγο, τον Paul Porter να εκτιμήσει την κατάσταση. Έμεινε εδώ τέσσερεις εβδομάδες και ανέφερε το State Department “εδώ δεν υπάρχει Κράτος. Υπάρχει μόνο μια Ιεραρχία Πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια η κατάκτηση της εξουσίας. Σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων. Η διαφθορά είναι, υπερβολικά, εκτεταμένη. Η Κυβέρνηση έχει στόχο να χρησιμποιήσει την ξένη βοήθεια για την διαιώνιση των προνομίων μιας κλίκας”. Θυμόσαστε πως λεηλατήθηκαν τα πακέτα Ντελόρ κσι Σαντέρ (δεκαετία 80) και από τα σύγχρονα τσακάλια? ΄Ενας έντιμος δημοκράτης και αγωνιστής πολιτικής (ΠΑΣΟΚ), τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Παν. Κρητικός, δηλώνει (ΝΕΑ 25/10/97): “Αρπακτική η βουλιμία πολλών επιτήδιων στα πακέτα Ντελόρ…Υπήρξε αδιαφάνεια και αρπαγή τους κατά μέγα μέρος”.Τον εξηφάνισαν…

Εκσυγχρονισμός F-16 και παρελκόμενα

Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό.
Δ. Σολωμός

Φυσικά και δεν διεκδικώ το μονοπώλιο της αλήθειας.
Στην συνέχεια των όσων σχολίασα στους προηγούμενους διαξιφισμούς συμπληρώνω τα παρακάτω:
-Εξακολουθώ να υποστηρίζω την άποψη ότι η συμμετοχή στο έργο του εκσυγχρονισμού της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα πρέπει να είναι πλέρια και σημαντική. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη φορτωμένη με τόσα προβλήματα, κρατική ΕΑΒ, αλλά, περισσότερο, στους δορυφόρους της στο έργο, επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλη κρίση και προσδοκούν να σταθούν στα πόδια τους από το πρόγραμμα.
– ΄Εχω διαπιστώσει ότι ο υπεύθυνος της Αμερικανικής πλευράς, L-M, κ. Ν. Πλέσσας, αναβαθμισθείς προσφάτως στην ιεραρχία της εταιρείας, κινήθηκε με στόχο την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής και ορθολογική αναθεσή της, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με σύνεση. Απ΄ότι γνωρίζω τουλάχιστον.
Το γεγονός ότι το πρόγραμμα καθυστέρησε επί ένα χρόνο περίπου, οφείλεται στην ολιγωρία, φιλυποψία και σκανδαλολογία των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά τον χειρισμό των λεγόμενων ΑΩ (270 εκ. $).
Αυτά, ενώ η ΕΑΒ θα λάβει την μερίδα του λέοντος, από τα 270 εκ. Ευρώ, διαθέτοντας 48 εκ $, κατ΄απαίτηση του ΓΕΑ, για αγορά υλικών και εκτέλεση έργων των οποίων η αναγκαιότητα δεν είναι τόσο πειστική, σύμφωνα με αεροπορικούς κύκλους. Ενώ, παράλληλα, φαλκιδεύεται ο σκοπός, ο προορισμός των 270 εκ. $.
Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν έχω πρόθεση να ελέγξω το ΓΕΑ, θα ήταν ανόητο να το επιχειρούσα, αλλά, πχ, ενώ για ανταλλακτικά των νοσούντων C-130 διετίθενται 15 εκ. Ευρώ το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα υλικά αυτά δεν είχαν ζητηθεί, μήνες πριν, από τα FMS; Δεν θα επιχειρήσω, επίσης, να ερευνήσω, όπως μου συνιστούν επαΐοντες κατά πόσο είναι επείγουσα η ανάγκη εκσυγχρονισμού του αγωγού καυσίμων (12 εκ. $).
Αδιάφορα, αν χαρακτηριστώ εμμονικός ή πείσμων επιμένω ότι τα 48 εκ. $, τα οποία θα καλύψουν ανάγκες του ΓΕΑ, είναι “κλεμμένα λεφτά” από τους λεγόμενους ΣΕΚΠΥΔΕΣ που περίμεναν αυτό το “μάνα” όχι μόνο για οικονομικά ωφέλη αλλά και απόκτηση τεχνολογίας την οποία θα μπορούσαν να πουλήσουν αργότερα. Έχω την υπόνοια ότι αρκετοί δεν έχουν εκτιμήσει ότι η αύξηση επιπέδου της εγχώριας τεχνολογίας παρέχει και σχετική ασφάλεια εφοδιασμού για την ΠΑ, στο μέλλον, σαφώς.
Δεν παραλείπω να αναφέρω την προσπάθεια του ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου για την επίτευξη ισορροπιών δεδομένου ότι δεν μπορούσε ν΄αγνοήσει την απαίτηση της ΠΑ που είχε ευλογηθεί από τον κ. Υπουργό, αν δεν απατώμαι.
Στο επόμενο θα επανέλθω, εφόσον δεν υπάρξω θύμα του κορονοϊού, με τη σχέση ΕΑΒ-ΠΑ η οποία δεν φαίνεται ανθηρή. Πάντοτε με την αντίληψη της σχέσης εθνικού-αληθινού όπως την βλέπει ο Σολωμός.

Απορία

Η πτήση του C-130, ενός από τα ολίγα διαθέσιμα, που μετέφερε τον άφρονα νεαρό εφοπλιστή από την Ικαρία στην Αθήνα θα χρεωθεί στο Κράτος;

Όχι μόνο τα έξοδα πτήσης αλλά και ένα βαρύ πρόστιμο δεν πρέπει να επιβαρύνουν την αλαζονεία και επιπολαιότητα;

Ωραία νέα

Βρήκε απήχηση η ιδέα του κ. Πρωθυπουργού για τη συμμετοχή των βουλευτών στα βάρη αντιμετώπισης της πανδημίας.
Σπουδαία και η κίνηση της κ. ΠτΔ.
Οι τ. Πρόεδροι της Δημοκρατίας, που έχουν χοντρό απόθεμα, θα συγκινηθούν? Οι Ευρωβουλευτές; Ίδομεν.

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να ικανοποίηση το αίτημα του προφυλακισμένου τ. ΥΕΘΑ κ. Γιάννου Παπαντωνίου για αποφυλάκιση με την προϋπόθεση καταβολής εγγύησης 150.000 ευρώ.
Ο τ. ΥΕθΑ δήλωσε δια του συνηγόρου του, ότι δεν έχει την δυνατότητα καταβολής της εγγύησης και θα παραμείνει στις φυλακές μέχρι εξάντλησης του ορίου προφυλάκισης (18 μήνες) που λήγει εντός της άνοιξης. Ακολουθεί η δίκη, σε άγνωστο χρόνο.
Προτείνω την διενέργεια εράνου για την συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης. Το οφείλουμε σε ένα Υπουργό που χειρίσθηκε με τόση επιμέλεια και διαφάνεια τους εξοπλισμούς 2000-2004, επιβλέποντος, ασφαλώς, του κ. Σημίτη, ο οποίος ήταν ο οφθαλμός ός τα πάντα εώρακεν.
A propos, που λένε οι Γάλλοι και οι συμπατριώτες μου Βαλτετσιώτες, σας δίνω μία λίστα των προμηθειών της εποχής Σημιτογιάννων.
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο έτος-σταθμό των εξοπλισμών, το 2003. Ο κ. ΓΠ υπέγραψε τις παρακάτω μεγάλες συμβάσεις, πέραν των δεκάδων μικρών, ύψους 5,5 δις ευρώ. Οι περισσότερες με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό ενώ παράλληλα, το άλλο “μεγάλο κανάλι” αυτό της οργάνωσης των ΟΑ, καταπίνοντας, κι΄αυτό, δις ευρώ έριξαν την Χώρα στη χαβούζα που ακολούθησε.Ειρήσθω εν παρόδω “ότι το ζεστό χρήμα” προερχόταν από δανεισμούς που εξασφάλισε από ξένες Τράπεζες ο έτερος αστήρ Σημιτικής Κυβέρνησης, ο θεωρούμενος κέρβερος των Οικονομικών, Υποικ. κ. Ν.Χριστοδουλάκης.
Έχουμε και λέμε: 12 μεταφορικά Α/Φ C-27J (273,3 εκ. Ευρώ), εκσυγχρονισμός 6 φρεγάτων (381,5 εκ Ευρώ). (Με αρνητική γνώμη του Π.Ν) 12 επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ (663,2 εκ. Ευρώ), 164 νέα άρματα μάχης έναντι 1,7 δις ευρώ, μεταφορικά Ε/Π ΝΗ-90 (699,2 εκ ευρώ) κα, κα,. Επαναλαμβάνω σύνολο 5,5 δις ευρώ.
Εάν δείτε σήμερα, το ποσοστό διαθεσιμότητας των φοβερών αυτών οπλικών συστημάτων που προμηθευτήκαμε θα κλαύσετε πικρά. Μετά την 8ετία Σημίτη τα μέσα εγκαταλήφθησαν πλήρως από τις Κυβερνήσεις κ. Καραμανλή (ΥΕΘΑ Μεϊμεράκης) και ΓΑΠ (ΥΕΘΑ Βενιζέλος) και τις διαδοχές τους. Ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ, όπως λέει κάπου ο αθάνατος Καβάφης. Ευθύνες? Ουδείς ΥΠΟΛΟΓΟΣ.
Τότε, βέβαια, περί το 2003 και μετά, πολλοί κακοήθεις συκοφάντες και απάτριδες ομιλούσαν για τεράστιες μίζες (από 3-6% τις υπολόγιζαν). Όλα όμως αυτά αποτελούν μικροπρέπειες και κακότητες που αποβλέπουν να θίξουν το κύρος του πολιτικού κόσμου που έπραττε κατά συνείδηση για την αμυντική θωράκιση της Χώρας.
*Σημειώνω, για δείγμα, ότι από τα ΝΗ-90 ίπτανται δύο και από τα C-27J τρία. Ζήτω το Εθνος!
Τελικά εύχομαι την απαλλαγή του κ. Παπαντωνίου, τη δικαιούται, ώστε να επανέλθουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Και ένα ανέκδοτο

«Γιωργάκης και Ντόρα επιμορφώνονται»

Η Κυβέρνηση, μόλις προ τριμήνου, πλέουσα σε πελάγη ευτυχίας, διέθετε έξη (6) περίπου εκατομμύρια για “επιμόρφωση” κομμάτων.
Δηλαδή έδινε το χοντρό αυτό χρήμα για να επιμορφωθούν οι κ, Κουβέλης, Κακλαμάνης, Πρωτόπαππας, Ξενδημητρακοπούλου, Ντόρα, Σκανδαλίδης κ.α. Το σχολίασα τότε αλλά ουδείς συγκινήθηκε. Έπρεπε να ενισχυθούν οι ανάγκες του “αδελφάτου”.
Η πίστωση αυτή πρέπει ν΄ανακληθεί πάραυτα, αν δεν έχει, ήδη, “μασηθεί” και να διατεθεί εξ ημισείας στην Υγεία και την Αμυνα.

Δυό-Δυό, στην μπανιέρα δυό-δυό

Είναι ο τίτλος ενός χαριτωμένου τραγουδιού, παρελθούσας γενιάς, του Βαγγέλη Γερμανού.
-Ο κ. Σημίτης φλεγόμενος από εθνικά ιδεώδη και θέλοντας να μας σώσει από Τουρκία, κορονοϊό και νέα οικονομική κρίση αρθογραφεί συνεχώς. Τελευταία (Καθημερινή 02/03) συντροφεύεται στην γραφή από τον φίλο του και ομοϊδεάτη τον κ. Ιωακειμίδη.
Εξοργίζομαι, όχι για τα ακαδημαϊκά κείμενα αλλά γιατί ο τ. Πρωθυπουργός, βέβαιος πλέον ότι είμαστε ηλίθιοι, μας απευθύνει νουθεσίες. Μήπως είμαστε και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι? Μάλλον…
Θυμάμαι, και δεν πρόκειται να λησμονήσω :
1996-Ύμια: Μετά το φιάσκο δηλώνει: “Υπήρξε Έλλειμα δυνάμεως”. Και πλέον ού. Δεν είχε το στοιχειώδες θάρρος ν΄αρπάξει από το γιακά και να ξηλώσει την κλίκα της Μιμής που κυβερνούσε και να την ελέγξει για τις παραλείψεις που οδήγησαν στο φιάσκο. Αντίθετα τους χάιδεψε. Ένας έγινε ΠτΔ, άλλος κηδεύτηκε με τιμές Πρωθυπουργού και στη Μιμή διετέθηκε τιμητική φρουρά που υπάρχει μέχρι σήμερα.
1998: Συμφωνία Μαδρίτης (Ντεμιρέλ-Γιλμάζ-Σημίτης-Πάγκαλος). Αναγνώρισε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ναι, αλλά ποιά? Ναι, αλλά με τι αντάλλαγμα αυτή η αναγνώριση? Έπεσε στην παγίδα των Τούρκων. Κορυφαίος δωσικωλισμός.
1999: Χρηματιστήριο. Αφού εξαπάτησε, παγίδευσε, ομού μετά του άλλου αστέρος κ. Γιάννου Παπαντωνίου, τους πολίτες παροτρύνοντας να παίξουν τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο, μετά την κατάρρευση δηλώνει για τα θύματα: Ας πρόσεχαν! Σχέτος αμοραλισμός.
2001-2004. Η Χώρα βυθίζεται στην διαφθορά. Ασυγκράτητοι δανεισμοί, Ολ. Αγώνες, εξοπλισμοί, Δημ. Έργα κα εξαιρετικά υπερκοστολογημένα. Ο κ. Σημίτης δεν παίρνει χαμπάρι, έτσι ισχυρίζεται, ενώ ο Τύπος βοά. Συνένοχος ή βλάξ, θα έλεγε ο αείμνηστος εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος.

Μια Κυρία, μάχιμη Αξιωματικός ΠΝ, στην Προεδρία

Στο Προεδρικό Μέγαρο υπηρετούν αυτή την στιγμή πέντε Αξιωματικοί : ένας Ναύαρχος (Δντης Στρ. Γραφείου), ένας Στρατηγός (ειδικός Σύμβουλος) και τρεις υπασπιστές (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ). Το ΠΝ καλύπτεται από την Υποπλοίαρχο ΠΝ κ. Καλλιόπη Πόρογλου, από μεγάλη Ναυτική οικογένεια, μητέρα δύο παιδιών.
Το προηγούμενο πόστο της ήταν στα γνωστά μεταγωγικά ZUBR, απόκτημα μας εποχής Σημιτοάκηδων (2 ρωσσικά – 2 ουκρανικά). Σε κάποια στιγμή χαλάρωσης η κυρία Υποπλοίαρχος θα μπορέσει να αφηγηθεί στην κ. Πρόεδρο πόσα από τα 4 πλοία λειτουργούν και με ποιά “κόλπα” έγινε η προμήθεια. Για να μπαίνει στο πνεύμα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του πυρετού των εξοπλισμών η κ. Πρόεδρος.

Μια άλλη, ξεσάλωσε


Εδώ ο κόσμος χάνεται και το …αρνί χτενίζεται.
Λαϊκή Παροιμία

Καλή Λευτεριά ΄Ελληνες, υπομονή και κουράγιο… Όλοι αναπολούμε τον Ανδρέα…
Ποιος τα λέει αυτά; Η κυρία Μιμή Λιάνη σε… διάγγελμα της … Οϊ, οϊ μανάμ…
Στη συνέχεια τα “ρίχνει” άσχημα στον έρμο τον Γιωργάκη! Τι της φταίει το ανθρωπάκι? Μήπως γιατί δεν την λέει μαμά? Ποια είναι αυτή που απευθύνεται στους Έλληνες που όταν καθόταν στην Εξουσία τους φερόταν περιφρονητικά κι’ απαξιωτικά? Αυτή, που όταν κυβερνούσε, είχε βυθίσει το Κράτος στην απαξίωση, την ανυποληψία και τη γελοιότητα? Έπρεπε να έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα από εποχής Σημίτη.
Μην ανησυχείτε. Της έχει διατεθεί τιμητική φρουρά.
Επανήλθε το κιτς, σχολιάζουν τα ΝΕΑ (30.03).

Η λέπρα του παλαιοκομματισμού


(που μας οδήγησε στην χρεωκοπία)
Η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή και κοντή.
Γιάννης Τσαρούχης

Έχω γίνει κουραστικός να επαναλαμβάνω ότι ο παλιοκομματισμός στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη πληγή, λέπρα.
Είναι εξωφρενικό να βλέπουμε πολιτικούς χρεωκοπημένους, μαραγκιασμένους, φορτωμένους με αμαρτίες να βλάπτουν την Χώρα πάνω από 30 χρόνια ο καθένας και σήμερα εμμένουν να ξαναπάρουν στα χέρια τους την Εξουσία!
Ιδού ένα δειγματολόγιο: Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά, Κ. Σημίτης, Ε. Βενιζέλος, Γιωργάκης, Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς, Φ. Κουβέλης κα, κα.
Ο διαβρωμένος και εθισμένος στην διαφθορά πολιτικός κόσμος θα μπορούσε, αν ήθελε να χτυπήσει τη διαφθορά, να ορίσει, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, θητεία για βουλευτές και Υπουργούς.
Πήρα αφορμή να γράψω τα παραπάνω από ένα κείμενο του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη (Καθημερινή 18/03) με το οποίο κάνει φύλλο και φτερό ένα μαθουσαλά της πολιτικής που, επί 10ετίες, έχει περάσει από σειρά θώκων (Δήμαρχος, βουλευτής, Υπουργός, Αντ. Βουλής κα) ο οποίος σήμερα κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα.
Για τον, περι ού ο λόγος, εθνοπατέρα κ. ΝΚ ο δημοσιογράφος σχολιάζει, (sic) “Τα παπαγαλάκια καλό είναι να θυμούνται ότι σύμφωνα με καταγγελίες της Ελευθεροτυπίας (7/10/06), τέσσερεις φαρμακευτικές εταιρείες κατέβαλαν μέρος των εξόδων προεκλογικής εκδηλωσής του (17/02/04) ο οποίος λίγο αργότερα έγινε Υπουργός Υγείας στην αλήστου μνήμης Κυβέρνησης κ. Κων. Καραμανλή…. Η φαρμακευτική δαπάνη από 2,1 δις ευρώ (2003) εκτοξεύτηκε στα 5,3 δις ευρώ (2009).
Παράλληλα με την δράση του Υπ. ΥΓ., έτερος λαμπρός νέος, ο κ. Πάκης Παυλόπουλος, καταπάτησας τον Νόμο Πεπονή, διόριζε χιλιάδες στο Δημόσιο ενώ ένα τρίτο λαμπρό αστέρι, ο Υποικ. κ. Γιάννης Παπαθανασίου τίναξε στον αέρα την οικονομία, υποβάλλοντας μάλιστα ψευδή στοιχεία περί ελλείματος στην ΕΕ. Παράλληλα στην Αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ Γιωργάκης) σκορπίζονταν χωρίς παραστατικά 120 εκ ευρώ από την πριμοδότηση του κόμματος από το Δημόσιο (η έρευνα της ρεμούλας αρνείται να δει το φως της δημοσιότητας. Της το απαγορεύουν το αδελφάτο και η κουφενούσα Δικαιοσύνη). Ο κ. Κων. Καραμανλής παρέδωσε ένα διάτρυτο Κράτος στον αφελή Γιωργάκη ο οποίος δεν άργησε να το … σκατοποιήσει πλήρως.
Η κυβέρνηση της “Αριστεράς” για να τιμήσει τον κ. Παυλόπουλο, αντί να τον οδηγήσει στο ειδώλιο τον έχρισε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σήμερα ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου τιμήθηκε με τον χοντρομισθοδοτούμενη Προεδρία των ΕΛΠΕ. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης με τον θώκο του Αντιπροέδρου της Βουλής.
Μην απορείτε αν εντός ολίγου θα ξανά πτωχεύσουμε. Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο κ. Σημίτης.

Η Σημαία μεσίστια στον Ιερό Βράχο

Μανώλης Γλέζος, ο σπουδαίος Έλληνας, ο αγνός, αληθινός πατριώτης. Ο ενωτικός, ο σεμνός, ο καθόλου εμπαθής πολέμησε και πολεμήθηκε επί 10ετίες, από τότε που με τον Σάντα κατέβασε την Χιτλερική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (31/05/41).
Εκτοπισμοί, φυλακίσεις, βασανιστήρια από το 1941 από Ιταλούς, Γερμανούς, μετεμφυλιοτικούς διχαστές, 11 χρόνια φυλακή, 4 εξορία.
Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης χαρακτήρισε ο Μέγας Ντε Γκωλ τον Γλέζο.
Ιδού πως τον παρουσίασε ο Βασιλικός Επίτροπος στο Στρατοδικείο (1949) όπου καταδικάστηκε εις θάνατον “πολύς θόρυβος γίνεται πέριξ του ονόματος του Εμμανουήλ Γλέζου, ο οποίος χαρακτηρίζεται πατριώτης και αγωνιστής από τον Διεθνή Κομμουνισμό, που τον μεταχειρίσθηκε όπως οι Αμερικανοί τους πιθήκους και τα ποντίκια εντός των πυραύλων και οι Ρώσοι την Λάϊκάστον Σπούτνικ. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα σύμβολο εκμεταλλευόμενοι την πράξιν του κατά την κατοχήν. Ήταν πράξη γενναία αλλά τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργηθεί τόσος θόρυβος;”.
Έγραψε κάπου “Η έντονη ανάμνηση της ζωής μου είναι η μάνα μου. Με ρωτάνε διαρκώς για την σημαία. Εγώ, όμως, ακόμη κι΄από την ιστορία της σημαίας, θυμάμαι τη μάνα μου”.
ΥΓ.: Δεν ντρέπεται, δεν αισχύνεται κάποιος ασήμαντος πολιτικός, υπό το όνομα Μπαλαούρας, που έβγαλε φωτογραφία δίπλα στον ημιθανή και σε αφασία Γλέζο και την ανάρτησε, μάλιστα, στο διαδίκτυο;

Προσδοκώ να δω κι΄άλλους

-Μόνο οι εταιρείες ΤΗΕΟΝ SENSORS, MILTECH και EXALCO έχουν προχωρήσει σε δωρεές πολύτιμων υλικών για το Στρατό. Άλλες δεν υπάρχουν;

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΑΣ

-Το Κράτος αρχίζει να γονατίζει λόγω κορονοϊού, γυρεύει λεφτά απ΄εδώ κι΄ απ΄εκεί. Στο βάθος φαίνεται, σαφώς, μαύρη μαυρίλα. Δεν παραλείπει όμως:
– Να παραγράψει πρόστιμα που επεβλήθησαν στα κόμματα (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ) για παράβαση εκλογικού νόμου περί δαπανών. Μερικά εκατομμυριάκια για το αδελφάτο, την συντεχνία.
– Να μεταθέτει για το 2021 (ποιός ζεί, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε) τις υποχρεώσεις καναλαρχών για πληρωμές οφειλών. Ποιοι είναι οι Καναλάρχες; Οι κ. Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Σαββίδης, Μαρινάκης κα.
Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Πάτρα ψηφίζουν σήμερα υπέρ της ματαίωσης Καρναβαλιού και την επομένη παρελαύνουν σκαρφαλωμένοι επάνω στα άρματα!
Τα ΕΛΤΑ εισπράττουν από το Κράτος 72 εκ. Ευρώ ετησίως, ως επιχορήγηση, γιατί το 65% των δαπανών τους πηγαίνουν σε μισθούς. Ένας, μα ένας, δεν σκέφθηκε να τ΄αναδιαρθρώσει, να τα εξυγιάνει;
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (ΝΔ) του Υπουργείου Παιδείας, συναινούντων και των λοιπών εργατοπατέρων, πρωτοπορούν στην συντριβή της ιδέας αξιολόγησης διδακτικού προσωπικού των σχολείων. ΄Εχουν δίκιο; Ποιος είσαι, ρε Κράτος, που θ΄αξιολογήσεις εμάς?
Υπάρχει παραμικρή ελπίδα για τη Χώρα; Ζήτω το Έθνος.

Αναγκαία διευκρίνηση

– Όταν σχολίασα ότι οι αποστρατείες των τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Γ. Καμπά και Γεν. Δντη ΝΙΜΙΤΣ Υπγου λοιμωξιολόγου κ. Γ. Γιαννάκου υπήρξαν παράνομες, αυθαίρετες και προϊόντα κομματισμού, η κριτική αυτή δεν έχει σχέση με τους αντικαταστάτες τους οι οποίοι είναι κορυφαίοι αξιωματικοί (γιατρός ο δεύτερος) αναμφισβήτητα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016