Διαξιφισμοί
των Χριστουγέννων
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ανταλλαγή ευχών.
Κάτσε κάτω ρε τσόκαρο.
Κάτσε κάτω ρε γελοίε (διάλογοι μεταξύ βουλευτών).
Ο τ. ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς προς κ. Καμμένο «Είσαι πεθαμένος, εσύ και το κόμμα σου».
Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προς κ. Πάνο Καμμένο: Είσαι κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως προδότη που πούλησε την Μακεδονία και ο Τσίπρας ανταποδίδει με άλλα κοσμητικά και …. πατριωτικά.
Ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και φιλοδοξούντος να τον διαδεχθεί κ. Μητσοτάκη. Κορώνες πατριωτισμού αμφοτέρων. Αλληλοκατηγορίες.
Βρήκα ότι και οι δύο έχουν δίκιο σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς.
Αντιγράφω από άρθρο της εξαίρετης δημοσιογράφου κ. Ζέζας Ζήκου (Παραπολιτικά 15/12) αναφερόμενο στους δύο: Υψηλοί τόνοι, βαρείς χαρακτηρισμοί, ηλεκτρισμένο κλίμα, μισές αλήθειες. Οι λέξεις ψεύτης –προδότης, έσπασαν κάθε ρεκόρ αναφορών εκατέρωθεν χάνοντας κάθε νόημα. Θέαμα – ακρόαμα οικτρόν… Οικτρόν ιδείν – Θλιβερόν ακούσαι.
Εντελώς συνειρμικό : Ο πατριωτισμός είναι καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων, καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων. (Χρ. Γιανναράς, Κ 18-1-16)

Τα κάλαντα από το C4Ι.
Επειδή πολλές συζητήσεις γίνονται τελευταία για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι (κόστος 255 εκ.$) για το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν ν’ ακούν, θα σας πληροφορήσω, υπεύθυνα, τα εξής:
Γαλοπούλες, μελομακάρουνα και κουραμπιέδες έφαγαν τινές, εκατέρωθεν.
Με την Αμερικανική Εταιρεία SAIC, που πήρε τη δουλειά, συνεργάσθηκε η SIEMENS. Αυτή είχε αναλάβει και τη «λάντζα», δηλ. τη διανομή των μπαξισιών για τα … κάλαντα. Είχε παράδοση…
Η SAIC ήταν υπό την προστασία του αδηφάγου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέϊνι (τίποτα δεν άφηνε να πέσει κάτω). Επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να μην κερδίσει την προμήθεια, δεδομένου ότι γνώριζε σαφώς το πόσο λιγδιάρηδες και δωσίκωλοι ήσαν οι Έλληνες πολιτικοί της εποχής και πόσο ψοφοδεής ήταν ο Σημίτης. Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. G. Bush II ήταν σαν τον Σημίτη. Δεν έβλεπε τις μπίζνες του Τσέϊνι, όπως ο Σημίτης των Ακογιάννων και λοιπών Κορλεόνε.
Για το σύστημα, που δεν λειτούργησε ποτέ, έπρεπε να οδεύσουν πολλοί στο εδώλιο, αλλά είπαμε: Εδώ είναι μπαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.
Ωφελημένος, εκτός των λαδωθέντων, βγήκε και ο κ. Γ. Τρεπεκλής, του παπανδρεϊκού κύκλου, που ως εκπρόσωπος της SAIC έλαβε προμήθεια 6,5 εκ.$. Ποιος έτρεξε να του την καταβάλλει πριν παραληφθεί το σύστημα, δεν γνωρίζω. Τα δήλωσε, όμως, στην εφορία.
Γιατί καθόμαστε και γκρινιάζουμε για τα μελομακάρουνα του C4Ι; Εδώ, οι τούρτες, τα ψητά και γαρδούμπες των Ολυμπιακών έχουν ταφεί.

Μποναμάδες προς ΗΠΑ.
Μία από τις κορυφαίες, παγκοσμίως, Αεροπορικές Εταιρείες, η ελληνική AEGEAN αγοράζει από τον Αμερικανικό Βιομηχανικό Αεροπορικό Κολοσσό PRATT-WHITNEY 130 κινητήρες για τα αεροσκάφη AIRBUS (1,5 δις $).

Σπουδαία δουλειά.
Κινητήρες P-W φέρουν πολλά Ελληνικά Αεροπορικά Πολεμικά μας. Κοντολογίς, η Ελλάδα είναι μία από τους καλλίτερες πελάτες της Εταιρείας.
Ωστόσο, ξαναρωτάω, για πολλοστή φορά, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να πάρω απάντηση από το παχύδερμο Κράτος, τι έγινε με την περίπτωση λαδώματος 200.000$ ενός ανθρώπου του Υπουργικού Γραφείου (2008), όπως τον κατήγγειλε ο αντιπρόσωπος της Εταιρείας; Νόμος παρακαλώ, OMEΡΤΑ;
Μήπως πρέπει να ρίξετε μια ματιά κ. Καμμένο; Στου κουφού την πόρτα…

Ευχαριστίες.
Ευχαριστώ, εκ βάθους καρδίας, αυτούς που με ετίμησαν με την παρουσία τους στην παρουσίαση του 7ου, κατά σειρά, βιβλίου μου «Εύθυμα στιγμιότυπα από τους προθαλάμους της εξουσίας –ΥΕΘΑ 85-89» (Εκδόσεις Γκοβόστη) στη ΛΑΦ, Ρηγίλλης 11-12-18.
Τους τ. Υπουργούς, Αρχηγούς Επιτελείων, Πρέσβεις, Ναυάρχους, Πτεράρχους, Στρατηγούς και ιδιαίτερα τους προσωπικούς μου φίλους.
Από όλους ζητώ συγγνώμη για τον βρωμόκαιρο αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τις περίεργες και ανεξήγητες διαδικασίες που επέβαλε η Λέσχη ή επεβλήθησαν άνωθεν.
Όντως, έφυγα απ’ εκεί με βαθειά πικρία για την «περιποίηση» που υπέστην στην Λέσχη, που εννοείται είναι το σπίτι των Βετεράνων, όπως εγώ. Και του χρόνου…

Επίσκεψη Βετεράνων Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ
Με προσκληση των Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Βαγγέλη Αποστολάκη
Μεταξύ των προσκληθέντων και ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ. Ναύαρχος Λυμπέρης. Πριν προσηγηθείς, ρωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος.

«Ευχές» δι’ επιστολής στον Α/ΓΕΣ.
Είδα στο MILITAIRE, ότι απεύθυνε ο Ανχης εα κ. Ν. Σκιαδάς. Θα έλεγα ουκ εν τω πολλώ το ευ η Μηδέν άγαν.
Δεν είμαι αυτόκλητος συνήγορος του Α/ΓΕΣ. Νομίζω, ότι όπως πρέπει να ψέγονται οι χειροκροτητές, γλύφτες και οι σφουγκοκωλάριοι μιας προσωπικότητας πρέπει το ίδιο να γίνενται γι’ αυτούς που κριτικάρουν σκληρά με όχι συμπαγή επιχειρήματα. Συγκεκριμένα η φανφάρα της υποδοχής των δύο στελεχών που κρατούντο στην Τουρκία ήταν έργο Καμμένου και όχι Α/ΓΕΣ. Καλές γιορτές.
Προσωπικά φρονώ ό,τι Α/ΓΕΣ Αντγος κ. Αλκ. Στεφανής είναι αξιόλογος με περιθώρια κριτικής, συνεχίζει την παράδοση μιας σειράς εκκλεκτών ηγητόρων. Νομίζω, εξάλλου ότι η άλλη θεώρηση των πραγμάτων έχει ένας Α/ΓΕΣ και άλλη ένας Ανχης.

Τι γίνεται εδώ;
Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει, καλά οργανωμένο, από 40ετίας ένας χώρος τένις και αναψυχής των κατοίκων των Δήμου Παπάγου και όχι μόνο.
Είναι έργο ψυχής και οικονομιών μερικών ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους. Το οργάνωσαν πάνω στα βράχια. Χρόνια πολλά σκληρής δουλειάς και κεφιού.
Έχει οργανωμένη Ακαδημία τένις για παιδιά.
Η περιοχή, τα βράχια δηλαδή, είναι περιουσία του ΑΟΟΑ ο οποίος και λαμβάνει ενοίκιο.
Δεν γνωρίζω πως, ο Οργανισμός, αντί να ενθαρρύνει τον Όμιλο, αιφνιδίως ζητάει να εγκαταλειφθούν οι εγκαταστάσεις για να κάνει διαγωνισμό ενοικίασης. Μα οι εγκαταστάσεις είναι έργο το Ομίλου και ο διαγωνισμός μπορεί να παραταθεί μια … 3ετία!
Αν ακούσω τις φήμες θα διαπιστώσω ότι είναι κάποιος, τεως Άρχων της Περιοχής, που κινεί τα νήματα. Όχι, δεν το πιστεύω.

Δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση; Ο ΑΟΟΑ να ζητήσει μια λογική αύξηση των ενοικίων και ν’ αφήσει τους εραστές αυτούς του ωραίου να συνεχίσουν το έργο τους. Ποιος θα έλθει και πως θα είναι αυτός; Βράχο, βράχο τον καημό μου τον μετράω και πονώ… Καλή χρονιά και ολίγη κατανόηση. Φθάνει η γραφαιοκρατία…

Οι Μποναμάδες συνεχίζονται
Και με Κυβέρνηση της Αριστεράς. Η διαφθορά ανεγκιχτη.
Τρία από τα οκτώ άτομα του ΟΣΕ που είχαν κατηγορηθεί το 2017 για συμμετοχή σε παράνομο κύκλωμα ΣΚΡΑΠ (ζημιά 10 εκ. €).. συνταξιοδοτήθηκαν, μεγαλοπρεπώς, από τον οργανισμό!!!
Ένας απο αυτούς συνδικαλας Ολκής, παρέμεινε για μακρύ διάστημα προφυλακισμένος, στην μπουζού. Οι μποναμαδες που μοιράσθηκαν “τα καλά παιδιά” έφθασαν και στα 40.000€ (κ. 19-12)

Ο μποναμάς του κ. Κικίλια στις Ε.Δ.
Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Β. Κικίλιας, τομεάρχης του κόμματος για την Άμυνα, που μας πολυβολεί κάθε τόσο με ανακοινώσεις, ουδόλως αναφέρθηκε στα της Άμυνας.
Δε λες κουβέντα κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016