“Ο κατευνασμός δεν εξασφαλίζει την ειρήνη”-Καθηγητής Νίκος Λέανδρος από το ΠΡΑΤΤΩ

Η μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ σε πολιτικό κίνημα-κόμμα ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Νίκο Κοτζιά. Ο καθηγητής στο Πάντειο, Νίκος Λέανδρος ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα μιλά στο Militaire.gr για τις θέσεις του ΠΡΑΤΤΩ στα εθνικά θέματα. Ο κ.Λέανδρος θεωρεί ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην αποστολή γεωτρύπανου και επισημαίνει ότι η πολιτική κατευνασμού δεν οδηγεί πουθενά. “Θέλουμε την ειρήνη αλλά αυτή δεν επιτυγχάνεται με τον κατευνασμό”, λέει.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του ΠΡΑΤΤΩ στόχος του είναι η “πάλη για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τη φιλία και συνεργασία των λαών. Για την πλήρη αξιοποίηση των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας, παντού και πάντα. Για Κύπρο ενιαία και ελεύθερη, πατρίδα όλων των Κυπρίων, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και συστήματα εγγυήσεων”.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016