Του Δημ. Σταθακόπουλου 
      Προσέξτε τι τεράστιο ρόλο παίζει στην κατανόηση του σήμερα και στην πιθανολόγηση του μέλλοντος – άρα στην πρόληψη -, η Σημειολογία/ συμβολισμός ( πχ βλ. Umberto Eco ) , στην οποία ως λαός έχουμε αποστρέψει το βλέμμα, διότι τάχα είμαστε της ορθής λογικής, αορίστων όμως εννοιών και δεν θέλουμε να μας περάσουν για τίποτα οπισθοδρομικούς δεισιδαίμονες /superstitious που λέμε στα “νέα ελληνικά” .

Ενώ λοιπόν εμείς “αρμενίζουμε” , η γείτονα , υπό την ηγεσία του master της σημειολογίας Τούρκου Προέδρου , αργά αλλά σταθερά , μας κυκλώνει πολιορκητικά , μέχρι να μας εξαντλήσει για να παραδοθούμε αμαχητί, σε νέο υπερήφανο συμβιβασμό που θα βαφτίσουμε – ό της παραδοξότητος – ως νίκη !!! Υπάρχουν πρόθυμοι υπερκομματικοί πολιτικοί για αυτό, όπως και Κοινό/ ψηφοφόροι.

     Το αξίωμα του Λέοντος Τολστόι από το έργο : Πόλεμος & Ειρήνη που λέει πως τα ισχυρότερα όπλα είναι ο χρόνος και η υπομονή είναι το δόγμα της Γείτονος . Γιατί να κάνει ένοπλο πόλεμο με την Ελλάδα ;
1ον είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, άρα άν συγκρουστούμε , αυτό θα διαλυθεί , κάτι που ακόμα δεν θέλουν οι ΗΠΑ.
2ον δεν την ευνοεί το πεδίο μάχης ( Αιγαίο – Θράκη ),
3ον Κάνει Μπίζνες ιδιωτικές , πολιτιστικές και δημόσιες ( ως υπεργολάβος ) στην Ελλάδα.
4ον μπορεί να πάρει ότι θέλει ασκώντας ένα είδος μπούλινγκ και αμφισβήτησης κυριαρχίας προς την Ελλάδα, διαταράσσοντας την κατοχή και τη νομή μας , με σκοπό σε βάθος χρόνου και με υπομονή να της επιδικαστούν από κάποιο διεθνές αρμόδιο όργανο , τυχόν μερικά κυριαρχικά δικαιώματα ( δηλ. επί της κυριότητάς μας ), τα οποία θα έχει κερδίσει με μία ιδιότυπη sui generis “χρησικτησία”, έστω και εάν το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει την χρησικτησία όπως το αστικό δίκαιο . Και δυστυχώς έχουμε τέτοια παραδείγματα που η διεθνής Κοινότητα αναγνώρισε καταπατήσεις “χρησικτησίας” , όπως το 1939, όταν κατόπιν καταπάτησης της Αλεξανδρέττας της Συρίας , ένα δημοψήφισμα παρωδία , και τη συναίνεση των Γάλλων η πόλη πέρασε από τη Συρία στην Τουρκία ! Το ίδιο δεν προσπαθεί να κάνει επί 46 χρόνια στην Κύπρο ; Στα Ιμια και στις “γκρίζες ζώνες” του Αιγαίου , στη Θράκη και ήδη στη θάλασσα νότια της Κρήτης με το ακυρώσιμο ( όχι ακόμα άκυρο ) σύμφωνο με τη Λιβύη , το οποίο contra legem παράγει αποτελέσματα , μέχρι να ακυρωθεί από αρμόδιο διεθνές όργανο , αν και εφόσον προσβληθεί και εάν ακυρωθεί ; Σε επίρρωση αυτού , οι Βόρειοι γείτονές μας , δεν κέρδισαν τ’ όνομα Μακεδονία ( έστω με τον επιθετικό προσδιορισμό Βόρεια ) επειδή τάχα το χρησιμοποιούσαν κι αυτοί επί κάμποσα χρόνια ; “Χρησικτησία” ονόματος δεν έκαναν ; που τόσο η διεθνής κοινότητα , όσο και εμείς αναγνωρίσαμε ; Άρα πως λέμε ότι δεν υφίσταται “¨χρησικτησία” στο διεθνές δίκαιο ; Μπορεί να μην υφίσταται θεωρητικά, αλλά υφίσταται στην πράξη και λέγεται παγίωση de facto καταστάσεων που στο τέλος είτε αποδέχεσαι ή πας σε ένοπλο πόλεμο και η παρούσα ιστορική στιγμή δεν ενδείκνυται .

5ον. Μας κυκλώνει και μας πολιορκεί με βάσεις της σε Αλβανία , Λιβύη, άριστες σχέσεις με Σκόπια κλπ.

6ον Η Τουρκία δεν θέλει να μας κατακτήσει κάνοντάς μας Τούρκους Πολίτες !!! Δεν είναι ανόητη να θέλει 10 εκατομμύρια “ταραξίες” μέσα στους κόλπους της ,που κάθε μέρα θα απεργούν και θα τσακώνονται μεταξύ τους . Όχι , δεν θέλει τέτοιες “αναρχικές” εστίες , αφού θυμάται πολύ καλά τι γινόταν από το 1453 – 1922 ( χοντρικά ) . Η Τουρκία θέλει να μας έχει ως “υποτελή χώρα” , που θα μας διαχειρίζεται για όφελός της έναντι τρίτων μεγάλων δυνάμεων , αποδεικνύοντας πως αυτή είναι ο ρυθμιστής/ κλειδοκράτορας της περιοχής και όχι η Ελλάδα, ούτε συνδιαχειρίζεται μαζί μας .

Υπό αυτό το πρίσμα , το ερώτημα παραμένει ίδιο . Τι κάνει η Ελλάδα γι’ αυτό ; Υπερήφανες αοριστίες και αναμονή βοήθειας από τρίτους ; όπως δυστυχώς κάναμε πάντοτε ιστορικά ; Δεν μάθαμε από την ιστορία πως ότι ξεκίνησε και απέδωσε , τελικά το κάναμε μόνοι μας ; και πως εάν δεν σταθείς μόνος στα πόδια σου , ουδείς θα σε συνδράμει ; και εάν σε βοηθήσει θα ζητήσει αντάλλαγμα ;

Προσέξτε τη σημειολογία των Γειτόνων:

29 Μαϊου, το Πορθητής ( Fatih ) ξεκίνησε για τη Μαύρη Θάλασσα

29 Μαϊου Navtex νότια της Κρήτης με κωδικούς ονομάτων :

NE – MUTLU – TÜRKÜM & DİYENE AREA, που μας παράγουν το Κεμαλικό ρητό: Ne mutlu Türküm diyene, δηλ. τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος ! Κάτι που αντικρίζουν καθημερινά απέναντί τους στο βουνό γραμμένο και οι κάτοικοι της Λευκωσίας .

29 Μαϊου πέταξε drone στα σύνορα του Εβρου με κωδικό : 1453 – ΤΒ2. Καθόλου τυχαίο !

Τα δε πλοία που κάνουν τις παραβιάσεις για τάχα σεισμολογικές έρευνες και γεωτρήσεις έχουν τα ονόματα :

Fatih ( προσωνύμιο) του Μωάμεθ , σημαίνει Πορθητής. Είχε μη Τουρκάλα μητέρα και το πιθανότερο αυτή που τον μεγάλωσε να ήταν Ελληνίδα χριστιανή. Ο Πορθητής γνώριζε Ελληνικά ( ομιλία & γραφή ) .

Orhan Gazi Bey: Γιός του ιδρυτή του οίκου των Οθωμανών Osman Gazi. H Θεοδώρα Ιωαν. Καντακουζηνού ήταν μία εκ των συζύγων του.

Barbaros ( προσωνύμιο ) του Hayreddin Paşa. Σημαίνει κοκκινογένης, από το Ιταλικό Barba-rossa. Καταγόταν από μητέρα χριστιανή , χήρα ιερέα, ο δε 2ος σύζυγός της Γιακούμπ, και πατέρας του Hayreddin, μάλλον ήταν Ελληνας ή Αλβανός Σπαχής από τα Γιαννιτσά. Ο Hayreddin γεννήθηκε στη Γέρα της Λέσβου.

Oruç Reis ( Προφέρεται Ορούτς Ρείς και όχι Ρέις και σημαίνει Καπετάνιος ), ήταν ο μεγάλος αδελφός του Hayreddin Paşa Barbaros.

Κλείνω με τη σημειολογία των ημερομηνιών οροσήμων που θέτει ο Τούρκος Πρόεδρος ως δεσμεύουσες τις μελλοντικές ηγεσίες και λαό:

2023 : 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας ( 29.10.1923 )

2053 : 600 χρόνια από την Άλωση ( 1453 ), η Τουρκία θέλει να είναι G10 από G17 που είναι σήμερα.

2071 : 1000 χρόνια από τη μάχη στο Μάτζικερτ ( 1071 ) . Η Τουρκία θέλει να είναι στις 3 παγκόσμιες δυνάμεις που θα ορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

– Απέναντι σε όλο αυτό, η Ελλάδα δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι , παρά μόνον το διεθνές δίκαιο ( σωστά , αλλά ποιος το επιβάλει ; ) ζητώντας βοήθεια των χωρών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ, που όμως είναι και σύμμαχοι της Τουρκίας ; Γιατί να προτιμήσουν εμάς , όταν δείχνουμε αδυναμία να σταθούμε μόνοι μας , η δε Τουρκία πάντα είναι διατεθειμένη έναντι ανταλλάγματος να τους κάνει ” τη βρώμικη δουλειά ” ;

– Απέναντι στη σημειολογία της Τουρκίας, εμείς έχουμε το 1821 – 2021 , που αντί για πηγή ενότητας , κατάντησε άλλη μιά πηγή διχόνοιας δολερής . Η τραγικότητα της φυλής σε όλο της το μεγαλείο .