“Ο Ερντογάν είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο”! Η άποψη ανήκει στον πρώην επικεφαλής και έμπιστο του Τραμπ, Στ.Μπάνον και την εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή του CNBC, όπου σχολίαζε τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Πούτιν.
Ο Μπάνον είπε πως στον Τραμπ αρέσουν “οι ισχυρές πορσωπικότητες, όπως ο Ερντογάν , ο οποίος είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο”. Για να το λέει αυτό ο Μπάνον που δεν θεωρείτε…άγγελος, ποιος ξέρει τι γνωρίζει.
Ίσως η συμπάθεια που περιγράφει ο Μπάνον να εξηγεί και τη στάση του Τραμπ έναντι της Τουρκίας και του Ερντογάν. Στάση που είναι αντίθετη με το τελείως αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο Κογκρέσο αλλά και στην αμερικανική κοινή γνώμη για τον Ερντογάν. Να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να άρει τις επιφυλάξεις του και την αρνητική του στάση για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία. Δεν είναι επίσης ανάξια αναφοράς η σχετικά συχνή επικοινωνία που έχουν και βέβαια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Τραμπ, πριν συναντηθεί με τον Πούτιν ,μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016