“Να υπερασπίζεσαι τα δίκαια της χώρας σου δεν είναι μαξιμαλισμός”! Ο Ν. Κοτζιάς για τα εθνικά θέματα

Ο πρώην ΥΠΕΞ και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς, μιλά στο Militaire, για τα εθνικά θέματα επικεντρώνοντας φυσικά στα ελληνοτουρκικά.

Γίνεται πολύς λόγος για κυρώσεις στην Τουρκία. Αλλά ποιες θα ΄ναι πραγματικά αποτελεσματικές για να κάνει πίσω η Άγκυρα. Δύο είναι τα είδη των κυρώσεων που θα “πονέσουν” τον Ερντογάν και ο Νίκος Κοτζιάς εξηγεί ποιες είναι και γιατί μπορούν να επιβληθούν.

Εξηγεί πως φθάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο στα ελληνοτουρκικά, ξεκινώντας την ανάλυση του από τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρουσιάζει τα ακλόνητα επιχειρήματα που έχει η Ελλάδα έναντι των παράλογων απαιτήσεων της Τουρκίας, όπως για παράδειγμα το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών το οποίο η Άγκυρα από το 1936 έχει αποδεχτεί ότι δεν υφίσταται!

Απαντά σ΄ όσους τον κατηγορούν για μαξιμαλισμό και προβλέπει έναν πολύ δύσκολο πολιτικό χειμώνα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016