Το Ολλανδικό κόμμα Χριστιανικής Ένωσης, μέλος του ολλανδικού κυβερνητικού συνασπισμού, πρότεινε την να σταλούν Ολλανδοί στρατιώτες στη Συρία για να συμμετάσχουν σε μια συμμαχία ,για να  βοηθήσουν τα γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα στη χώρα ,μεταδίδει το kurdistan24. Υπάρχει άραγε ελπίδα αντίδρασης από τη “νεκρή” πολιτικά,διπλωματικά και στρατιωτικά Ευρώπη;

Ο Joel Voordewind, βουλευτής της Χριστιανικής Ένωσης, επαίνεσε τους Κούρδους , οι οποίοι συνέβαλαν ” στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία.
“Αν αποχωρήσουμε τώρα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ ή η Τουρκία θα καταλάβουν τις κουρδικές περιοχές”, δήλωσε ο Voordewind, σύμφωνα με την εφημερίδα Trouw.

Ο κ. Voordewind σημείωσε επίσης ότι ο κίνδυνος για τους Ολλανδούς στρατιώτες είναι σχετικά χαμηλός ,αφού θα είναι απλώς αποτρεπτικός παράγοντας έναντι της Τουρκίας να επιτεθεί .
Ωστόσο, τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης είναι σκεπτικά σχετικά με την πρόταση.
Ο Andre Bosman, εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και Δημοκρατία (VVD), , “ενοχλήθηκε” από την πρόταση.
Σύμφωνα με τον Bosman, η ολλανδική κυβέρνηση καλείται να ενημερώσει εκ των προτέρων το κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 100 του ολλανδικού Συντάγματος. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν ο ολλανδικός στρατός είναι  προετοιμασμένος για την επιχείρηση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016