“Μπορούμε εύκολα να πουλήσουμε τα τουρκικά F-35 σε άλλους πελάτες” δήλωσε η επικεφαλής της  Lockheed Martin, Marillyn Hewson! Το μυαλό όλων πηγαίνει και στην Ελλάδα βεβαίως ,η οποία θα πληρώσει 1,5 δις για τον εκσυγχρονισμό F-16.

 

Η Marillyn Hewson έκανε τη δήλωση θέλοντας να υποβαθμίσει  τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης απαγόρευσης των ΗΠΑ στις παραδόσεις του F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία. Είπε ακόμη ότι  άλλες χώρες ενδιαφέρονται ήδη για  τα αεροσκάφη της Άγκυρας.

Μιλώντας την Τετάρτη στη Διάσκεψη Στρατηγικών Αποφάσεων του Berstein στη Νέα Υόρκη, η Hewson επιδίωξε να ηρεσμήσει τους επενδυτές που ανησυχούν για την απώλεια της  πώλησης 100 F-35s στην Τουρκία.

Η Lockheed έχει παραδώσει τέσσερα τουρκικά F-35 στη βάση της αεροπορίας Luke της Αριζόνα, όπου πιλότοι της Τουρκίας εκπαιδεύονται. Επί του παρόντος, η εταιρεία είναι έτοιμη να παραδίδει στην Τουρκία περίπου οκτώ αεροσκάφη ετησίως, δήλωσε η Hewson.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016