Ρωσική παρέμβαση και στο Brexit, προκύπτει σε έκθεση που έγινε από Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας, στην Βρετανία. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι σκόπιμα καθυστερεί την δημοσιοποίηση της θέλοντας να την αποφύγει μέχρι τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον παρέπεμψε για μετά την 12η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στη χώρα και τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για συγκάλυψη από τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και τέως Γενικός Εισαγγελέας Ντομινίκ Γκριβ, έθεσε έκτακτο ερώτημα προς την Κυβέρνηση , ζητώντας απαντήσεις για την άρνηση του Πρωθυπουργού. Ο  βουλευτής , υποστηρίζει ότι η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, μελετήθηκε εκτενώς από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους και στη συνέχεια παραδόθηκε στον Μπόρις Τζόνσον για έγκριση στις 17 Οκτωβρίου. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο εκάστοτε Πρωθυπουργός θα πρέπει να ανταποκριθεί εντός 10 ημερών. Αυτό ισχύει σε εκθέσεις της συγκεκριμένης Επιτροπής του Κοινοβουλίου η οποία έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ Πίντσερ, υπεραμύνθηκε των θέσεων της Κυβέρνησης λέγοντας ότι θα μπορούσε να εγκριθεί αφού προηγουμένως τύχει εμπεριστατωμένου ελέγχου.

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016