Φαίνεται ότι ο Ερντογάν έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του “προστάτη όλων των μουσουλμάνων του πλανήτη”. Ρόλο που κανένας δεν του έχει δώσει, όπως έχει αποδειχτεί ,αλλά τον οποίο μόνος του προβάρει.
Μιλώντας σε μουφτήδες κι άλλους θρησκευτικούς αξιωματούχους, ο Ερντογάν είπε ότι “η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να οδηγήσει τον μουσουλμανικό κόσμο”!
Επικαλέστηκε τον πολιτιστικό πλούτο, την ιστορία και τη γεωγραφική της θέση για να τεκμηριώσει την άποψη του.
Ο Ερντογάν στην ίδια ομιλία είπε πως η Τουρκία έχει εξοντώσει 7.500 τρομοκράτες, βάζοντας στην ίδια κατηγορία τους τζιχαντιστές και τους Κούρδους του PKK!
Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείπει το κήρυγμα εναντίον του Γκιουλέν. Όπως είπε μόνο η κυβέρνηση του πολέμησε το κίνημα του, αλλά ο πόλεμος αυτός ήρθε καθυστερημένα “και πληρώσαμε το τίμημα”. Εννοούσε προφανώς την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία έχει χρεώσει στον Γκιουλέν.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016