Τα όσα συμβαίνουν στους πολυδαίδαλους και σε κάποιες περιπτώσεις “σκοτεινούς” διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ, με την προσπάθεια εκδίωξης στελεχών με κριτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με τις ικανότητες τους, έχουν πάρει διαστάσεις.

Το e-reportaz του Πέτρου Κουσουλού γράφει:

“Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις εν αγνοία, θέλουμε να πιστεύουμε, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Τέσσερις εν ενεργεία αντιπλοίαρχοι, με άριστα φύλλα ποιότητας σε όλη τους τη σταδιοδρομία, φέρονται να έχουν στοχοποιηθεί από μυστικοσυμβούλους του κ. Παναγιωτόπουλου αλλά και του ίδιου του Αρχηγού οι οποίοι έχουν παλαιοκομματικά ελατήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες και αξιόπιστες πηγές από μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις προκύπτει ότι αυτό που τους χρεώνεται είναι ότι πρόσκεινται φιλικά στο ΠΑΣΟΚ! Λες και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βρίσκονται ουκ ολίγα στελέχη (Χρυσοχοϊδης, Πιερρακάκης) τα οποία άνηκαν ιδεολογικά στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό αφορά μια άλλη συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz μερικοί σύμβουλοι του υπουργού έχουν βάλει ως στόχο ζωής να αποκεφαλίσουν τα συγκεκριμένα στελέχη προκειμένου να ικανοποιήσουν, όπως λέγεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους… γκάγκαρους δεξιούς.
Ο Νόμος βέβαια λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί “αναίμακτα” καθώς πέρυσι με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου τα στελέχη παρέμεινα στις Ένοπλες Δυνάμεις πέραν της 35ετιας με την ιδιότητα των Εκτός Οργανικών Θέσεων για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες του Ναυτικού μέχρι να συμπληρώσουν 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Στην ίδια κατηγορία μάλιστα βρίσκονται 88 άτομα με μερικούς να είναι αρκετά παλαιότεροι (ακόμη και τρία χρόνια). Ωστόσο κανείς δεν ασχολείται με τους υπόλοιπους αλλά μόνο με τους συγκεκριμένους τέσσερις ελέω… ΠΑΣΟΚ!
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Αρχηγός αδυνατεί να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων και πιέζεται από εξωγενείς παλαιοκομματικούς παράγοντες, ερήμην του υπουργού, επηρεάζοντας και άτομα από το περιβάλλον του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος όμως δεν έχει καμία γνώση του παρασκηνίου. Μήπως ο αξιόλογος και εντιμότατος υπουργός-δικηγόρος οφείλει, πλέον, να τραβήξει ορισμένα αυτιά;”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016