Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί
Τους σκιαγράφησε υπέροχα ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, αείμνηστος, Παν. Κονδύλης, ολίγον προ του δράματος της Ίμιας.
Οι μετριότητες, οι υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο (θεωρία πολέμου – 1965). Kαι κατέρρευσαν στα Ιμιακά.
Ακολουθεί ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Αλ.Παπαχελάς (Κ12-07-11): Η χώρα είναι κατεστραμμένη. Αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι ένα τυχαίο, ιστορικό επεισόδιο. Είναι μια βαθειά συστηματική αποτυχία. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν τόσο μικροί άνθρωποι βρεθεί σε τόσο καίριες θέσεις στη χώρα μας… Ποτέ…
Οι μισοί Έλληνες βουλευτές έπρεπε να είναι στη φυλακή για διαφθορά και οι άλλοι μισοί να διώκονται για συνεργασία και συγκάλυψη Γ. Κοντογιώργης, (τ. Πρύτανης Παντείου)
Η οσφυοκαμψία, η αρπακτικότητα, η ρεμούλα, η διαφθορά στην κορύφωσή τους.
Υπάρχει υπερθετικός βαθμός της λέξης δωσίλογος; Θυσιάζω την Αρκαδική μου ευπρέπεια για να δώσω ένα ρεαλιστικό ορισμό: Δωσίκωλος (τον καθιέρωσε η αείμνηστη τραγωδός Μαρίκα Κοτοπούλου)
Θα ασχοληθώ με τα πρόσφατα μόνο. Γιατί ο Ερντογάν και η κομπανία του ουρλιάζουν, κραυγάζουν, απειλούν, απαιτούν; Διότι είναι βέβαιοι ότι, αν μας στριμώξουν, επωφελούμενοι της ανεπαρκούς αποτροπής όπως την έστησαν «καλλιτεχνικά» οι πολιτικοί μας, θα κερδίσουν τις διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν σαφή και κραυγαλέα δείγματα δωσιλογισμού και ανεπάρκειας των πολιτικών.
Ιδού:
1996 – Ίμια:(Σημίτης – Πάγκαλος και το προηγηθέν Μιμικοκαθεστώς) οσφυοκαμψία, υποχωρήσεις τεμενάδες σε Τούρκους – Αμερικανούς.
1998 Συμφωνία Μαδρίτης: (Σημίτης – Πάγκαλος – Γιλμάζ – Ντεμιρέλ – ‘Ωλμπραιτ). Κυβιστήσεις, τεμενάδες, αναγνώριση δικαιωμάτων Τούρκων στο Αιγαίο.
1999 Υπόθεση Οτσαλάν (Σημίτης – Πάγκαλος) παράδοση Κούρδου Ηγέτη με Τουρκική πίεση. Διεθνής εξευτελισμός.
1999 Υπόθεση S-300 (Σημίτης – Πάγκαλος – Γιωργάκης) υποταγή στην απαίτηση των Τούρκων να μην δοθούν στην Κύπρο.
Θέλετε και νεότερα; Τέτοιους δωσιλογισμούς είχαμε και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Γιωργάκης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Αντωνομπένηδες. Τα δώσαν όλα…
Τι θα γίνει σήμερα, αύριο; Αφού τα πρόσωπα διαβρωμένα και ανεπαρκή είναι τα ίδια; Τι περιμένουμε;
Καταφεύγω στον αθάνατο Νίκο Καζατζάκη. Στην τραγωδία του «Καποδίστρια» φαντάζεται τον Κυβερνήτη να αναφωνεί:
– Βαριέστισα. Θεριά με ζώουν λισασμένα, Πλαντώ!Γυρίζω ολούθε την ματιά, φωνάζω: Αχ, δεν υπάρχει μία ψυχή μες την Ελλάδα περήφανη και αγνή, που το άτιμο συμφέρο να το νικάει και δίχως κέρδος να δουλεύει; Μια μονάχα ψυχή να βρω συντρόφισά μου…

Αναπολήσεις…

Ενθυμού Τιμολέων, διότι όστις λησμονεί δεν ενθυμείται πλέον
Μπαλζάκ

Αναπολώ με ιδιαίτερη συγκίνηση την εποχή του 2012, μόλις 6 χρόνια πριν, όταν την Κυβέρνηση του Καταστροφέα κ. Γιώργου Παπανδρέου του επονομαζόμενου Καστελοριζιώτη, (με βασικά μέλη της κ. Θ. Πάγκαλο , Ε. Βενιζέλο και Φώφη Γεννηματά) διαδέχθηκε η Τρόικα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ για να ολοκληρώσει την λεηλασία των Ελλήνων πολιτών και να ξεπουλήσει τη χώρα.
Επακολούθησε η ληστεία των μισθών – συντάξεων, τα περίφημα PSI κ.α. Διαβάζω στον τύπο της 30.09.12: Ο κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οριστικοποίησαν το νέο πακέτο «μέτρων» ύψους 13,5 δις ευρώ για την περίοδο 2012 – 2014.
Υπενθυμίζω ότι η μνήμη των Ελλήνων είναι κοντή, ρηχή και θολή. Ξεχνούν. Και ο κ. Τσίπρας ξεχνά. Εϋκολα…
Η σύμπραξη ΝΔ (Σαμαράς), ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος) και ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης) βασίστηκε στην αξιοκρατική φόρμουλα διανομής των θέσεων των μανδαρίνων 4 – 2 – 1. Ζήτω το ανάδελφον Έθνος.
Εδώ ταιριάζει το λεχθέν από το μεγάλο σαρκαστή Εμμ. Ροΐδη: Το Έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν, καθ’ ήν τα ακαθαρώτερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουσιν, εν είδει εξαφρίσματος επί της επιφανείας. Ο τοιούτος αφρός, κατέχων κατά τους νόμους της φυσικής, τα ανώτατα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα, μέχρις οθ τελειώσει η ζύμωσις και λάβει, ανά χείρας ο Λαός την μεγάλην εξαφριστικήν κουτάλαν…
Για να δούμε πότε θα γίνει αυτό… Επείγει…
Η μνήμη πρέπει να είναι ζωντανή για να ενώνει δημοκρατικά, προοδευτικά, επί της ουσίας. Όταν η μνήμη δεν υπάρχει, πέφτουμε σε λήθαργο (Φώτης Κουβέλης, ΝΕΑ, 06/07/18)

Άσχετο I

Οι καλλιτέχνες και οι πολιτικοί
οφείλουν ν’ αποσύρονται εγκαίρως.
Καλλίτερα να ρωτούν γιατί λείπουμε
παρά να βαρεθούν να μας βλέπουν.
Μαρίκα Κοτοπούλη

Η Νανά Μούσχουρη είναι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνις, με εκατομμύρια δίσκους οι οποίοι της απέφεραν εκατομμύρια ευρώ, δοξασμένη. Η ΝΔ της είχε δώσει έδρα στην Ευρωβουλή. Έχει κι αυτή μεγαλώσει… Προς τιμήν της οργανώθηκε ρεσιτάλ στο Ηρώδειο, υπό την αιγίδα του κ. ΠτΔ και με διακήρυξη ότι οι εισπράξεις θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Έβγαλα και εγώ εισιτήριο. Θα πήγαινα περισσότερο από νοσταλγία, παρά για το τραγούδι.
Μετά απ΄ολίγο ανακοινώθηκε ότι «… μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό…» Πόσο; 10%, 20% δεν διευκρινίστηκε. Γιατί όχι όλο; (εκτός εξόδων φυσικά). Έπρεπε να εισπράξει και η πάμπλουτη κ. Νανά; Ο κ. ΠτΔ δηλαδή προμοτάρισε την τσέπη της κ. Μούσχουρη που είναι της παρεούλας; Πιο πέρα, στο Καλλιμάρμαρο δεκάδες κορυφαίων καλλιτεχνών τραγούδησαν για φιλανθρωπικό σκοπό και δεν πήραν ούτε μία δεκάρα.

Άσχετο ΙΙ

Πρωί Τετάρτης 27 Ιουνίου. Κάθε πρωί ρίχνω μία ματιά στα ειδησεογραφικά κανάλια.
ANT1. Βλέπω, έμπλεο χαράς και ευφροσύνης, τον Σεβασμιώτατο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο να λέει ότι διαβλέπει σύντομα ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα στην οποία επιτέθηκε δριμύτατα για το Σκοπιανό.
SKY. Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, γνωστός για την αμετροέπειά του επετέθη εις πάντας που διανοούνται τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας: «Ξέρετε τι τεράστιες εκτάσεις ανήκουσες στην Εκκλησία έχει αρπάξει το Κράτος;» ερωτά ο Σεβασμιώτατος κι εγώ ερωτώ: Πού τις βρήκε η Εκκλησία; Πώς περιήλθαν σε αυτή; Γιατί δεν εκποιεί μερικές από τις εναπομείνουσες για την ενίσχυση της Άμυνας;

Χαρίστε την μωρέ, γιατί δεν την χαρίζετε;
Την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), εννοώ.
Την διαλύσατε, την κατακλέψατε, την ληστέψατε και τώρα την εκποιείτε!
Δεν την αγοράζει κανένας γιατί κανείς από εσάς δεν ενδιαφέρεται να την νοικοκυρέψει και να την πωλήσει από το 2010!
Χαρίστε, την, επιτέλους. Βρείτε ένα αξιόπιστο Έλληνα Επιχειρηματία και προχωρήστε σε μία έντιμη συμφωνία και δώστε του τη να την ενεργοποιήσει. Χαρίστε την στον ΣΕΚΠΥ!
Δεν έχετε διόλου τσίπα βλέποντας τις εταιρείες οχημάτων της Τουρκίας να αναπτύσσονται, να εφοδιάζουν τις ΕΔ τους με τροχαίο υλικό και να κάνουν εξαγωγές; Λίγη τσίπα μωρέ…..

Ηρεμήστε, παρακαλώ…
Το ξεκατίνιασμα μεταξύ Στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου και ΓΕΕΘΑ, που προκάλεσε παράπλευρες αντιδράσεις στρατιωτικών εα, δεν θα το σχολιάσω.
Εκείνο που ξέρω όμως καλά, είναι ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος, με τις αναμφίβολες ικανότητες και προσόντα, επελέγη στη κορυφαία αυτή θέση της ΕΕ κατόπιν έντονης κινητοποίησης και μεθοδεύσεις του τότε ΥΕΘΑ κ. Δημ. Αβραμόπουλου.

Γράμμα από τον Γουλιέλμο Τέλλο
Η στήλη έχει φίλους, φαίνεται, και στην Ελβετία. Ο κ. ΓΚ (Έλληνας επιχειρηματίας της Ζυρίχης) παρακολουθεί αδιάλειπτα την αγωνία του Μilitaire και της στήλης για την άμυνα και γενικότερα την πολιτική.
Μου γράφει (sic) «Ωραία τα λέτε αλλά κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός. Δεν σας ακούει κανένας. Σήμερα είμαστε ακόμη όμηροι της ΝΔ. Μας διατυμπανίζουν: Θα μας ψηφίσετε ή θα συνεχίσετε να έχετε τον Τσίπρα; Ιδού το δίλημμα! Μας το λένε ειρωνικά γνωρίζοντες ότι τους έχουμε κι αυτούς γραμμένους στου διαβόλου τα κατάστιχα. Ζητούν να ψηφίσουμε τους ίδιους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Είναι οι ίδιοι και παραμένουν αδιόρθωτοι. Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας;»
Εμείς με την ψήφο μας κ. ΓΚ. Σας παραπέμπω στον Ρόιδη.

Βάλθηκε να μας τρελάνει!
Ο αμετροεπής και μπουρδολόγος Θόδωρος Πάγκαλος. Ένδοξος εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και της πασοκρατίας.
Από που; Από τις στήλες των ΝΕΩΝ στα οποία, επί Ψυχάρη, είχε εξασφαλίσει, ομού μετά του Σημίτη, φιλοξενία. Γιατί; Διότι αμφότεροι οι κορυφαίοι αυτοί πολιτικοί (ο ένας Πρωθυπουργός και ο έτερος ΥΠΕΞ) είχαν διορίσει τον κ. Ψυχάρη, που διέθετε ουδέν από τα απαιτούμενα προσόντα, ως Διοικητή του Αγ. Όρους!!! Σήμερα, δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Μαρινάκης συνεχίζει να του παρέχει στέγη. Ίσως η υποχρέωση συμπεριελήφθη στο συμβόλαιο αγοράς του Συγκροτήματος.
Διαβάστε τί γράφει ο κ. ΘΠ στα ΝΕΑ (Σάββατο 19-05). «Ακούω πολλούς που μιλούν σήμερα για κεντροαριστερά. Ανάμεσά τους είναι πολλά τα σκουλήκια του αρπακτικού ΠΑΣΟΚ. Όσοι δεν πρόλαβαν να αρπάξουν αρκετά είτε ο στόχος τους ήταν η πιο ωμή έκφραση της νομής της εξουσίας, δηλαδή ο χρηματισμός, είτε σκόπευαν απλώς να αποκτήσουν αξιώματα και μετά να τα ανταλλάξουν με υλικές απολαβές. Οι πονηρότεροι είναι Υπουργοί του Τσίπρα». Ουδέν σχόλιον. Σημειώνω, απλά, ότι ο κ. Θοδωρής Πάγκαλος ήταν διακεκριμένο στέλεχος, εξέχον, των κυβερνήσεων

Ανδρέα Παπανδρέου (το οποίο είχε καταγγείλει και ως δωρολήπτη ) και κ. Σημίτη. Ιδιαίτερα στην αλήστου μνήμης, Κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, του επονομαζόμενου Καστελοριζιώτη κατείχε τον θώκο του Αντιπροέδρου από την οποία, υποθέτω, έλεγχε τα πάντα και τα περισσότερα σκουλήκια, των αρπακτικών ΠΑΣΟΚ. Αυτός που αυτοκατατάσσεται;

Δεν με ενοχλεί και δεν ασχολούμαι
Αν ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος ανήκει στο διεθνές jet – set και προσκαλείται σε αγώνες και δεξιώσεις από πρίγκιπες ή ηγεμόνες.
Αντίθετα, θα ομολογήσω, ότι μ’ αρέσει λιγάκι. Λέω να ένας δικός μας που βγήκε από το καβούκι του Έλληνα «τσίπη» πολιτικού και κινείται μεταξύ μεγάλων celebrities.
Εκείνο όμως που με ενοχλεί τα μάλα είναι ότι ο κ. Υπουργός πριν κάνει τα χλιδάτα ταξίδια του, έπρεπε να έχει εξασφαλίσει, στο ποσοστό του δυνατού, την ετοιμότητα των ΕΔ και την διαθεσιμότητα των μέσων. Δεν το έκανε….

Σημειώστε, παρακαλώ, το τηλέφωνο του πρωτόκολλου της Αυλής, όσοι επιθυμείτε να λάβετε πρόσκληση για άλλη βεγγέρα. Είναι, κομματάκι, δύσκολο.

Τα μεγαλεία να φοβάσαι ω ψυχή, γράφει ο μέγας Καβάφης (Μάρτιαι ειδοί) του οποίου τα μηνύματα πρέπει να μας εμπνέουν, όπως δήλωσε προ καιρού ο κ. ΠτΔ.
Μα ποιος δίναται να φαντασθεί την εξουσία χωρίς τη χλιδάτη εκδοχή της που πρέπει να διακρίνει τον εξουσιαστή από κράτη τον απλό πολίτη. Υπάρχει και το πανάρχαιο: Μηδέν άγαν…

Το νέο Κόμμα
Όσα ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα για την ίδρυση νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ και αριστερά της ΧΑ, έρχεται να βεβαιώσει ρεπορτάζ της έγκυρης Καθημερινής (05/07/18), γράφει: Στη Β. Ελλάδα «τρέχει» δημοσκόπηση που μετράει κατά πόσο θα ήταν αποδεκτό ένα νέο κόμμα δεξιά της ΝΔ με πυρήνα το ζήτημα και την ονομασία των Σκοπίων… Το μόνο όνομα που υπήρχε στη λίστα των ονομάτων για την Ηγεσία είναι αυτού του Στρατηγού Φ. Φράγκου…
Επαναλαμβάνω ότι, προσωπικά, στηρίζω την προσπάθεια του φίλου Στρατηγού να αναδείξει μία νέα κομματική δύναμη, εκτιμώ τις δυνατότητές του. Θεωρώ όμως ότι η έναρξη εκστρατείας με ορισμένη κομματική τοποθέτηση και με ευκαιριακή σημαία το όνομα δεν είναι επιτυχής. Προηγούνται τεράστια θέματα όπως: Δημογραφικό, άμυνα – απειλή, ασφάλεια, οικονομία, παιδεία, υγεία που είναι εξαθλιωμένα. Ο Ελληνικός λαός περιμένει να ακούσει κάποιον να του λέει κάτι για το Σύνταγμα, τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου, την πτωχοποίησή του, την ανυπαρξία θεσμών κ.λπ. Γνωρίζω ότι φίλος έχει εφοδιάσει τον Στρατηγό με πλήρη μελέτη και λύσεις στα θέματα αυτά. Ας τα μελετήσει…. Ας μην ποντάρει στο θυμικό των Ελλήνων. Ενθουσιασμούς και ψευτοδιλήμματα, ούτε στους πατριωτισμούς. Ακόμη ούτε σε ορισμένους χώρους. Η άγνοια ή η παράκαμψη των προτεραιοτήτων αποτελεί παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό. Καλή επιτυχία Στρατηγέ!

Η ανάπτυξη έρχεται!
Πρωταθλήτρια σε φορολογικά βάρη η Ελληνική Οικογένεια στην Ευρώπη (ΝΕΑ, 29/6) Γαλλία 39,44, Ελλάδα 38,90, Πορτογαλία 28,79, Ιρλανδία 10,7 ( ΜΟ ΟΟΣΑ 26,12), Νέα Ζηλανδία 6,43 (μαζέψτε τα να φύγουμε για την Νέα Ζηλανδία). Απλά σημειώνω ότι με την Πορτογαλία και Ιρλανδία μπήκαμε μαζί στο ΔΝΤ. Αυτές οι χώρες όμως διέθεταν πατριώτες πολιτικούς, νοικοκύρηδες και γρήγορα βγήκαν από το… πηγάδι. Εδώ με ποιους;)
Ο Έλληνας επαγγελματίας εργάζεται 198 ημέρες τον χρόνο για το κράτος και μόνο τις υπόλοιπες για την επιχείρησή του (Κ, 26/6).
Για να ξεκινήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα η Frapport Hellas απαιτήθηκαν 200 έγγραφα (παρέα με…. Γρηγορόσημα, είμαι βέβαιος!). Για την ίδια δουλειά στη Ρωσία 2 και στη Χιλή 1 !!! ( Κ. 30/6)
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους υπεράριθμους βουλευτές, τα προνόμιά τους, σε Αντιπροέδρους της Βουλής, σε διάθεση υψηλόμισθων και συντάξεων σε πολιτιακά πρόσωπα (ΠτΔ, τέως) κα,κα.
Αμφιλεγόμενο το κύρος, της αποτροπής!
Προκύπτει το ρητορικό ερώτημα, ας το πούμε έτσι, γιατί δεν τα καταφέρνουμε; Η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη.
Οι πολιτικοί μας είναι ανεπαρκείς, ακόρεστοι, «πονηρούληδες» και ελάχιστα πατριώτες.
Δεν το λέω εγώ μόνο αλλά και οι πολίτες.
Σε δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS (ΝΕΑ, 30/6/18) θαυμάστε την αξιολόγηση της ηγεσίας:
Πρωθυπουργός 73 (αρνητικά) ……….. 20 (θετικά)
Μητσοτάκης 61 (αρνητικά) …………….. 27 (θετικά).
Σταματώ στους δύο πρώτους. Αν δείτε παρακάτω την βαθμολογία Καραμανλή, Σαμαρά, Γιωργάκη, Μπένη, Φωφώς κ,λπ. Θα ξεραθείτε από τα γέλα. Τα αρνητικά υπερβαίνουν το 80%.
Πώς βρεθήκαμε έτσι παγιδευμένοι μωρέ Έλληνες στις σαβούρες; Πώς θα έλθει η ανάπτυξη αν δεν φανεί κάτι καινούριο;

Ευχάριστο
Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος ανακοίνωσε (3/7) ότι υπογράφηκε συμφωνία FOS με τους Γάλλους και Ιταλοαμερικανούς για τη συντήρηση των α/φ MIRAGE και C27J αντίστοιχα .
Τους όρους και το κόστος δεν αναφέρθηκε, κι έπρεπε να αναφερθεί.
Ο κ. ΠΚ, ζηλωτής τους δόγματος “OMERTA”, όπως το ανέλυσε ο κ. Θ. Πάγκαλος (δηλαδή προσοχή, να μην εκτεθούμε συνάδελφοι) δεν είπε κουβέντα ότι η αθλιότητα της μη ύπαρξης FOS (Forward Support = υποχρέωση υποστήριξης μετά την αγορά), οφείλεται στους Σημιτογιάννους επί των ημερών των οποίων υπογρέφησαν οι συμβάσεις αγοράς. Αν τα αεροσκάφη αυτά έχουν σήμερα μεγάλο πρόβλημα συντήρησης και διαθεσιμότητας έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες στα τρία αυτά τραγικά πρόσωπα για την Άμυνα.
Αγοράζετε εσείς ένα ψυγείο χωρίς να σας δοθεί εγγύηση συντήρησης, παροχής ανταλλακτικών κ.λπ. τουλάχιστον για μία 10ετία; Το έκαναν για τα αεροσκάφη οι Σημιτόγιαννοι και οι «συνεργάτες» τους. Το γεγονός αυτό, βέβαια, ουδόλως συγκινούσε αδιάφορους διαδόχους όπως τους Ευάγγελους: Μεϊμαράκη – Βενιζέλο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016