Λόγω των αναταραχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING-Bank για τη Γερμανία και την Αυστρία Κάρστεν Μπρζέσκι ζητά με συνέντευξή του στην «Neue Osnabrücker Zeitung» από την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να εμφανιστούν μαζί και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα. «Τις χρηματοπιστωτικές αγορές μπορεί κανείς να τις καθησυχάσει μόνο με ένα σαφές μήνυμα των Ευρωπαίων ότι ‘δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να χρεοκοπήσει, ότι θα προστατεύουμε το ευρώ ανεξάρτητα από το κόστος’. Ακριβώς όπως η Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα το 2008, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα», δήλωσε ο Μπρζέσκι.
Ο Κάρστεν Μπρζέσκι εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της  προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, για την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ σε 750 δισεκατομμύρια ευρώ. «Με την ανακοίνωση για την αγορά ομολόγων ύψους τουλάχιστον 750 δισεκ. ευρώ, η ΕΚΤ έστειλε επιτέλους ένα σαφές μήνυμα ότι η φράση του Μάριο Ντράγκι “whatever it takes” εξακολουθεί να ισχύει. Έτσι, η ΕΚΤ  έθεσε τέλος στην εικασία για ενδεχόμενη πτώχευση της Ιταλίας», πρόσθεσε .
Πηγή: Neue Osnabrücker Zeitung

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016