Η γερμανική οικονομία θα υποστεί μεγάλη συρρίκνωση στο δεύτερο τρίμηνο, παρά τη χαλάρωση των πιο επιβαρυντικών για την οικονομία περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε η γερμανικά κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) στη μηνιαία οικονομική της έκθεση. «Παρά τα μέτρα χαλάρωσης που εφαρμόζονται, η κοινωνική και οικονομική ζωή στη Γερμανία απέχει ακόμη πάρα πολύ από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως φυσιολογικό. Οι διαθέσιμοι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν μία αντίστοιχα ζοφερή εικόνα», σημείωσε η Μπούντεσμπανκ.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 2,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που ήταν η μεγαλύτερη μείωση από το 2009 και η Μπούντεσμπανκ σημείωσε ότι η παραγωγή θα είναι «σημαντικά μικρότερη» στο δεύτερο τρίμηνο. Αν και η άρση των περιορισμών θα βοηθήσει την οικονομία, η κεντρική τράπεζα πρόσθεσε ότι ορισμένοι περιορισμοί είναι πιθανόν να παραμείνουν για μία εκτεταμένη περίοδο και ότι πιθανόν οι καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016