Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Λεϊλά Αλατόν επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα 150 ατόμων την Αγία Σοφία ένα βράδυ πριν από λίγες μέρες. Προφανώς η επίσκεψη έγινε εκτός κανονικού ωραρίου, ιδιωτικά καταβάλλοντας κάποιο υψηλό τίμημα…
Μια κοπέλα από την ομάδα  έκανε κάποιες χορευτικές κινήσεις ολίγων λεπτών, τις οποίες η κ. Αλατον  ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως ήταν φυσικό η εικόνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.  Η κ. Αλατόν δέχθηκε σφοδρότατες επιθέσεις και αναγκάστηκε να αποσύρει τις εικόνες από τις σελίδες της.
Συντηρητικοί κύκλοι που επιθυμούν την  μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, βρήκαν την ευκαιρία να πουν “εμάς μας απαγορεύουν να προσευχηθούμε κι επιτρέπουν σε άλλες να τσιτσιδώνονται και να χορεύουν”.
Ανεξάρτητα από τις κραυγές οργής και τις σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβουν, η στοιχειώδεις ευπρέπεια επιβάλει τον σεβασμό ιερών χώρων είτε είναι θρησκευτικοί χώροι είτε μουσεία.  Αναρωτιέται κανείς εάν αυτή η κυρία θα τολμούσε να κάνει τα ίδια στο Λούβρο ή στο Βρετανικό Μουσείο, για να μην πούμε στο Βατικανό ή στο μπλέ τζαμί.
Δεν μπορεί κάποιοι που έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται ιερούς χώρους ιδιωτικά μέσα στη μαύρη νύχτα να κάνουν ότι θέλουν και να φέρονται με ασέβεια στον χώρο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016