“Μάχη του Μαραθώνα.Η Ανατροπή”! Κυκλοφόρησε στη Βρετανία το βιβλίο των Κ.Λαγού-Φ.Καρυανού

Από τα τέλη Ιανουαρίου κυκλοφορεί στη Βρετανία η αγγλική έκδοση του βιβλίου των Κωνστανίνου Λαγού  και Φώτη Καρυανό για τη Μάχη του Μαραθώνα με τίτλο Who Really Won the Battle of Battle (η ελληνική έκδοση είναι: Μάχη του Μαραθώνα. Η Ανατροπή, εκδόσεις Μένανδρος).
Η αγγλική έκδοση συμπεριλαμβάνει όλα τα νέα στοιχεία που σχετίζονται με τη μάχη και που για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν στην ελληνική έκδοση:
1. Την ακριβή θέση του ελληνικού στρατοπέδου στον Μαραθώνα.
2. Τη συμμετοχή του περσικού ιππικού και ελαφρά οπλισμένων Ελλήνων στη μάχη.
3. Το ρόλο του Μικρού Έλους (έλος Μπρεξίζας) στην παγίδευση και καταστροφή του περσικού στρατεύματος.
4. Πως το αποτέλεσμα της μάχης συνέβαλε άμεσα στην πολιτική ενδυνάμωση των θητών στην Αθήνα και κατά συνέπεια της Δημοκρατίας.
Το βιβλίο πωλείται ήδη στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας και έχει ξεκινήσει η κυκλοφορία του σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τον Μάρτιο θα πωλείται και στα βιβλιοπωλεία των ΗΠΑ και Καναδά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016