“Κίνδυνος για μνημόνιο στο Αιγαίο”! Οι ελληνοτουρκικές κρίσεις τα λάθη και οι ήττες μας! Ο Κ.Μαρδάς στο Militaire

“Επτά συν δύο” ελληνοτουρκικές κρίσεις. 11 κυβερνήσεις και μία χούντα. Λάθη, πάθη ,ανεπάρκειες και ήττες…Ένας δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας, 5 χρόνια δουλειάς κι ένα βιβλίο 800 σελίδων στο οποίο αποτυπώνονται με λεπτομέρειες όλες οι ελληνοτουρκικές κρίσεις. “ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ”, ο τίτλος που επέλεξε ο συγγραφέας.

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μαρδάς, στο στούντιο του Militaire.gr μιλά για όσα ερεύνησε με προσοχή. Για όσα διαπίστωσε κυρίως για τα δικά μας λάθη, που έδωσαν στην Τουρκία ευκαιρίες να κινηθεί και δυστυχώς να κερδίζει σε κάθε κρίση , κάτι παραπάνω.

Το να κάνεις λάθη είναι αναπόφευκτο. Το άσχημο είναι να μη μαθαίνεις απ΄ αυτά. Στη περίπτωσή μας φαίνεται ότι ποτέ δεν μαθαίναμε. Ο Κώστας Μαρδάς έχοντας την εμπειρία της έρευνας και τη δυνατότητα της ανάλυσης δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τα ελληνοτουρκικά. Δεν αποκλείει να μας επιβληθεί ένα “μνημόνιο στο Αιγαίο”. Ένα γεωπολιτικό μνημόνιο από το οποίο αν “μπούμε”, δεν υπάρχει καμία έξοδος διαφυγής.

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κώστα Μαρδά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016