Στη “σύναξη των ισχυρών”, την γνωστή Λέσχη Μπίλντεμπεργκ που φέτος έγινε στο Μοντρέ της Ελβετίας στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πιθανότητα διάλυσης της ΕΕ αλλά και οι S-400 της Τουρκίας. Ποιος τα λέει αυτά; Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Selva Demiralp μιλώντας στο BBC Türkçe!

Στη συνάντηση συμμετείχαν ηγέτες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη,προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό κόσμο, το χρηματοπιστωτικό τομέα, τη βιομηχανία και τα μέσα ενημέρωσης και συζήτησαν κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τις χώρες τους, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών γύρω από τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αντιπαλότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την Τουρκία δεν ήταν στην κορυφή της ατζέντας, δήλωσε η Demiralp, ωστόσο συζητήθηκε η  συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των S-400,γράφει το Ahval.

Ένα θέμα τέθηκε σχετικά με τη συμφωνία S-400 στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ  δήλωσε ο Demiralp. Αν η Τουρκία επιμείνει  στην αγορά, θα της επιβληθούν κυρώσεις στην και δεν θα υπάρξει “συμβιβασμός” με την Άγκυρα, η οποία θα αποκλειστεί από το πρόγραμμα F-35.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016