Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονται στην ΕΑΒ. “Πέρυσι ήταν όλα στο έδαφος! Φέτος έχουμε αεροσκάφη στον αέρα με πατέντες! Πολλά ανταλλακτικά δεν υπάρχουν πια! Κάθισα με μηχανικούς της ΠΑ στην Ελευσίνα και είδα να ετοιμάζουν αεροπλάνο για πτήση που στην ΕΑΒ θα χρειάζονταν μήνες για να το κάνουν.

Η ΕΑΒ πρέπει να ανταποκριθεί στις συμβάσεις που έχει για τα P-3 Orion και για τα F-16. Πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να λειτουργήσουν με όρους αγοράς. Μπορούν να πάρουν όλες τις αναβαθμίσεις μαχητικών αεροσκαφών των γειτονικών μας χωρών. Δεν μπορεί όμως να κλείνουν Σαββατοκύριακα και να μην τρέχουν τα προγράμματα. Κάναμε ότι μας ζήτησαν. Πρέπει να ανταποκριθούν”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016