Πληροφορίες από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, αναφέρουν πως είναι έτοιμο νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία δικαιωματών του στρατιωτικού αλλά και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι “δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές περιπτώσεις καταπάτησης δικαιωμάτων στρατιωτικού προσωπικού και ειδικά των στρατευσίμων”. Δεν γίνεται αναφορά σε κάποια συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία πιθανόν να αποτέλεσαν αφορμή που προκάλεσαν την ανάγκη σύνταξης νομοσχεδίου γι΄ αυτά τα ζητήματα. Τα οποία καλό είναι να επιλυθούν με ένα βαθύ εκσυγχρονισμό της παρούσας νομοθεσίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016