“Η Τουρκία ξέρει ότι θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα αν κινηθεί εναντίον μας”-Πάνος Παναγιωτόπουλος

“Η Τουρκία δεν είναι ανίκητη και ο Ερντογάν δεν είναι όσο ισχυρός θέλει να δείχνει. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, αρκεί να ΄μαστε ενωμένοι, σοβαροί και να στέλνουμε το μήνυμα που πρέπει στους γείτονες: ότι κι αν επιχειρήσετε το κόστος που θα πληρώστε θα ΄ναι βαρύ”. Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλά στο Militaire.gr, αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ξορκίζει την τουρκοφοβία.

Αναλύει την Τουρκία και τον Ερντογάν μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες και επαφές κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής ,πολιτικής και υπουργικής καριέρας.

Μιλά για τους στόχους των γειτόνων επισημαίνοντας ότι τα σχέδια του Ερντογάν για την απόκτηση πυρηνικών όπλων δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Θυμάται τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του και τι του έλεγε για την ετοιμότητα των ΕΔ.

Αν και η περίοδος που ήταν ΥΕΘΑ δεν ήταν καθόλου εύκολη, δηλώνει με έμφαση ότι είναι η θέση ευθύνης που θεωρεί σημαντικότερη απ΄ όσες έχει υπηρετήσει.

Απαντά για την σκληρή περίοδο των περικοπών, όταν το ΥΠΕΘΑ βρέθηκε υπό την “πολιορκία των δανειστών” και δηλώνει ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν τα στελέχη των ΕΔ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016