Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
Από τον Κων. Φράγκο

Μηδέν άγαν
Τελευταία, λόγω της έκρυθμου Ελληνοτουρκικής κατάστασης και του Μακεδονικού παρουσιάζονται από οθόνες και από μικροφώνου (των Ρ/Σ) διάφοροι βετεράνοι που εκθέτουν τις απόψεις τους.
Μερικοί δεν καταφέρνουν να αποφύγουν την εμβρίθεια και την υπερβολή, τους ηρωισμούς θεωρώντας εαυτούς ως αυθεντίες. Αρκετοί έχουν κάποιο μέτρο κι έτσι ακούγονται καλύτερα. Προσοχή. Ουκ εν τω πολλώ το ευ….
Προ ημερών εμφανίσθηκε στο SKY ο τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός εα κ. Κων Γκίνης για να σχολιάσει την επικαιρότητα. Σημείωσα: Απλότητα λόγου, σαφήνεια, όχι κραυγές ή εθνικοκαπηλίες ή ηρωϊσμούς, ορθολογισμό, ρεαλισμό….. Προκάλεσε ευμενέστατα σχόλια.
Απλά ο κ. Γκίνης υπήρξε Αρχηγός ΓΕΣ επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων όπου και «καρατομήθηκε» πριν ολοκληρώσει 7μηνη θητεία από την κλίκα των κομματικών της ΝΔ διότι «δεν συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις». Σημειώνω ότι από την ίδια κλίκα, είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση, ένας άλλο εξαίρετος Α/ΓΕΣ, ο Στρατηγός κ. Κων Ζιαζιάς..
Διερωτώμαι αν η καμαρίλα αυτή ζει και βασιλεύει και σήμερα. Τι λένε οι κ. Βαῒτσης και Κικίλιας;
Τα ίδια με τον κ. Γκίνη μπορώ να πω και για τον σώφρονα και επιτυχόντα τ. Α/ΓΕΝ Ναύαρχο κ. Κοσμά Χρηστίδη.

Επιβεβαίωση καταγγελίας
Στους προηγούμενους διαξιφισμούς είχα σχολιάσει τα της έκθεσης πολεμικού υλικού ΣΞ στο Παρίσι, (Eurosatory) και είχα αναφέρει ότι και εδώ, στην Αθήνα, λειτουργούσε, ανά διετία, μια τέτοια έκθεση η Defendory, με μεγάλη επιτυχία και πληθώρα εκθετών κι επισκεπτών.
Ένα από τα πρώτα έργα’ του θλιβερά αποτυχόντος ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλου, ήταν η μεταφορά της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, παρά τις ζωηρές αντιδράσεις των επαϊόντων, για αλίευση ψηφαλακίων και εξυπηρέτηση…. φιλαρακίων. Σε δύο χρόνια έκλεισε! Ουδείς έλεγξε τον κ. Βενιζέλο, ούτε η Αντιπολίτευση, για το ανοσιούργημα.
Μου επιβεβαίωσε τα ανωτέρω ο Υπτ/γος εα κ. Σπύρος Μούλιας, τότε Πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών (ΣΕΚΠΥ) που έκαναν καλές δουλειές δια της έκθεσης. Εκλιπάρησε, παρακάλεσε, έκανε δεήσεις στον ΜΠΕΝΙ να μην πειράξει την έκθεση, αλλά αυτός δεν συγκινήθηκε… Εξυπηρέτησε ιδίους σκοπούς.
Ο κ. Μούλιας, προσπάθησε επαναλειτουργία της έκθεσης, μετά, αλλά το «πουλί» είχε ήδη πετάξει. Στον χώρο που μεγαλουργούσε η Defendory ξεφύτρωσαν ανάλογες εκθέσεις στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Τουρκία. Επωφελήθηκαν του «δώρου» του κ. Βενιζέλου.

Αιδώς Αργείοι, Αρκάδες, Αθηναίοι και Καρδιτσιώτες…
Αν θυμάστε, προ 3 μηνών αναγγέλθηκε, επίσημα, ότι επίκειται διάθεση 1 δις ευρώ για την αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών, συντήρησης και αξιοποίησης ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ οπλικών συστημάτων.
Έτρεξαν τα Επιτελεία, κατάρτισαν πίνακες, έκοψαν – έραψαν, ξενύχτησαν και ανέμεναν…
Μια ζωή περιμένω και με βρίσκουν χαράματα λέει ένα ωραιότατο τραγούδι του Γ. Χατζηνάσιου…
Τίποτα, ουδέν. Ενώ οι διορισμοί τρέχουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν τα σύστημα των Αντνωνομπένηδων που δύο φορές αποφάσισαν κάτι τέτοιο και την επόμενη το ξεχνούσαν (ΣΣ έγραψα λεπτομέρειες προ μηνός).
Προτίμησαν, αντί να δώσουν πίστωση, να βάλουν τον κ. ΠτΔ να εκφωνήσει ακόμη ένα δακρύβρεκτο και πατριωτικό λόγο κατά την Επιθεώρηση του Στόλου περί διεθνών συνθηκών της οποίες ο κ. Ερντογάν τις γράφει στις σόλες των υποδημάτων του.
Οι Έλληνες αυτοχειριάζονται; Όπως γράφει ο αείμνηστος Παν. Κονδύλης. Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει…

Σκοπιανό
Η πολιτική είναι η Τέχνη του εφικτού.
Ο. Τσώρτσιλ

Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.
Samuel Johnson

Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς των πατριωτισμόν.
Εμμ. Ροΐδης

Άκουσα και διάβασα πολλά για το Σκοπιανό, αλλά καμία θεωρία δεν με ικανοποίησε.
Απεφάσισα, την προηγούμενη Κυριακή, να πάρω ένα – ένα τα σχετικά άρθρα της Εφημερίδας Καθημερινή, που την θεωρώ, συγκριτικά, πλέον αξιόπιστη για να φθάσω σε ένα συμπέρασμα, κάπου να καταλήξω. Άρχισα από τον κ. Στ. Κασιμάτη, συνέχεια με τον κ. Β. Νέδο, Π. Μήτκα, Ν. Μαρανζίδη, Π. Μανδραβέλη, Αλ. Παπαχελά, Ν. Αλεβιζάτο κ.α.
Κάθε φορά που τελείωνα ένα κείμενο συμφωνούσα με τον συγγραφέα αλλά όταν άρχιζα τον επόμενο έβρισκα ότι κι αυτός έχει θετικά στοιχεία. Ποικιλία ορθών και τεκμηριωμένων απόψεων. Όπως το πάρει κανείς.
Συγκράτησα τις παρακάτω θέσεις:
Π. Μανδραβέλης: Ο πλέον αντιληπτός υπέρτατος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η κατρακύλα της ΠΓΔΜ στο χάος.
Ν. Καλύβας: Αν το τίμημα είναι το όνομα, το παιχνίδι έχει χαθεί εδώ και χρόνια. Όλη η Υφήλιος αποκαλεί τη γειτονική χώρα Μακεδονία, ενώ εμείς κάνουμε πως δεν το ακούμε.
Ν. Αλεβιζάτος: Στο σύνολό της η συμφωνία είναι ικανοποιητική γιατί ενσωματώνει το 80% των Ελληνικών θέσεων.
Π. Τσούκαλης: Πήραμε αρκετά και σημαντικά σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Απόλυτη θεμιτή η κριτική στα αδύνατα σημεία, που σίγουρα υπάρχουν. Προσπερνάμε αυτούς που είναι εναντίον παντός συμβιβασμού και καταδικάζουν τους έχοντες αντίθετη γνώμη ως μειοδότες. Είναι αυτοί που έχουν αναγκάσει τη χώρα να κρατάει ανοικτά μέτωπα παντού, με τεράστιο κόστος, χωρίς ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Λές και είμαστε κάποια υπερδύναμη.
Ψάχνομαι ακόμη αλλά σημειώνω ότι το διχαστικό κλίμα που καλλιεργούν αρκετοί έξαλλοι στοχεύει, έμμεσα και την Οικονομία και την Δημοκρατία.

ΥΓ. Η Εκκλησία διατηρεί επαμφοτερίζουσα θέση. Ο Μακαριώτατος σιωπά. Αφήνει όμως έξαλλους Αρχιερείς να ηγούνται συλλαλητηρίων, να βάλλουν τους καμπανοκρούστες να χτυπάνε νυχθημερόν, αλύπητα, τις καμπάνες και να εκδίδουν φανατικά διαγγέλματα μίσους. Έλεος Σεβασμιώτατοι.

Τι φταίει η δύστυχη Άμυνα;
Η Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, για να βολέψει τους κορυφαίους της, διόρισε τον κ. Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’, με προϊστορία αρνητικής θέσης τους για κάθε θέμα άμυνας, ως Τομεάρχη Εξωτερικών – Άμυνας του Κινήματος. Επίσης διόρισε τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο κι αυτόν με «επιδόσεις» στα αμυντικά ως Υπεύθυνο Εξωτερικών – Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος.
Η Άμυνα τι φταίει για όλα αυτά;

Στρατιωτική Διπλωματία
Αεικίνητος και δραστήριος ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είχε στις αρχές Ιουνίου συνεργασία με τον Αρχηγό Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας Στρατηγό κ. Milusan Simonivic.
Μετά βρήκε την ευκαιρία να «πεταχτεί» μέχρι τις ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη προσκληθείς από τον ομόλογό του Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Mark Milley. Λέγεται ότι βρήκε την ευκαιρία να θέσει μερικά θέματα που αναφέρονται στην διάθεση υλικού. Θα μάθω και θα σας πω.

Σπεύσατε
Το Κίνημα Αλλαγής, παρά τα προβλήματά του, οργανώνει σήμερα ημερίδα στο Γκαίτε με θέμα ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ομιλητές η κ. Φώφη Γεννηματά (!!) και ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης (!!)
Υπόψη ότι ο δεύτερος ήταν Υπουργός Οικονομικών του Σημίτη που δανειζόταν ασύδοτα. Ουδείς τον έλεγξε… Γιατί να μην αυτοπροβάλλεται ως σωτήρας και αυτός!

Είναι γάτα, είναι γάτα με ή χωρίς γραβάτα
Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός μετρίων ικανοτήτων, στερούμενος Παιδείας, καθώς και ικανών συνεργατών. Δεν πρόκανε να κάνει επιλογές. Ανέβηκε γρήγορα στην Εξουσία. Έχει την ατυχία να τον ανταγωνίζονται «συνάδελφοι» ανεπαρκείς, αποτυχόντες, χρεωκοπημένοι και ενδεχομένως οικονομισάριοι (εξαιρώ όταν κ. Μητσοτάκη που είναι αδοκίμαστος και δεν κουβαλάει αμαρτίες. Τον βραχυκύκλωσαν, όμως, τα πιράνχας του κόμματός του.
Είναι γνωστό ότι ο κ. ΑΤ λίγο μόχθησε για να ανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου. Τον έστειλαν εκεί οι άθλιες πράξεις, η λεηλασία του Δημοσίου, η εγκατάλειψη της άμυνας, ο δωσιλογισμός των προκατόχων του, οι οποίοι πέραν ΣΥΡΙΖΑ «βοήθησαν» ΧΑ και το μόρφωμα Λεβέντη να γιγαντωθούν.
Οι χρεωκοπημένοι και ανίκανοι αντί να απέλθουν με σκυμμένο το κεφάλι, διεκδικούν και πάλι την εξουσία για να ολοκληρώνουν την καταστροφή. Τι μπορεί να προσφέρουν Σημίτης, Καραμανλής, Γιωργάκης, Βενιζέλος, Σαμαράς, Φώφη παρά καταστροφές; Εν τω μεταξύ, η «γάτα» φρόντισε απ’ αρχής να εξουδετερώσει τον Καραμανλή παραχωρώντας του ως αντάλλαγμα την θέση του ΠτΔ και ενός Υπουργού, του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου.
Να γιατί ο Τσίπρας χαμογελά και τους «δουλεύει» όλους. Γιατί δεν βρέθηκε, μωρέ, ένας καθαρός και ικανός, απαλλαγμένος από τις βδέλλες να αντιπαρατεθεί στον Τσίπρα;
Εν τω μεταξύ, το κράτος βυθίζεται, οι πολίτες πτωχεύουν περισσότερο και η αποτροπή γονατίζει ενώ ο θίασος σκιαμαχεί περί όνου σκιάς.
Θυμήθηκα τον τελευταίο στίχο από ένα ποίημα του συμπατριώτη μου αείμνηστου Ν. Γκάτσου.
«Έλα της θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα,
το θλιβερό σκουπιδαριό να διώξεις από τη χώρα».
Κάποιος θα με ρωτήσει: Θέλεις να συνεχίσει να κυβερνά ο Τσίπρας; Θα έλεγα όχι. Αλλά, όταν βλέπω Βενιζέλους, Γιωργάκηδες, Σαμαράδες προβληματίζομαι.

Τα Τουρκικά F-35
Όπως είχα προβλέψει, ο κόσμος να χαλάσει και ας φωνάζει όσο θέλει η Αμερικανική Γερουσία, η έναρξη παραδόσεων των μαχητικών F-35 έγινε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τρεις ημέρες προ των Τουρκικών εκλογών στην έδρα της L – M στις ΗΠΑ.
Το πρώτο F-35 (σε σύνολο 100) παραδόθηκε εντός κλίματος ενθουσιασμού με την παρουσία Τούρκων και Αμερικανών επισήμων. Τούρκοι πιλότοι άρχισαν ήδη να εκπαιδεύονται στην Οκλαχόμα. Τα δύο πρώρα F-35 θα παραδοθούν στην Τουρκία το 2020.
Διερωτώμαι αν το πρώτο εκσυγχρονισμένο Ελληνικό F-16 ή το P-3 του Ναυτικού θα έχουν παραδοθεί τον ίδιο χρόνο.
Εν τω μεταξύ, από την Λάρνακα της Κύπρου ο, πάντοτε, ενθουσιώδης και επιθετικός κ. Καμμένος δήλωσε (21-6): Η απάντηση θα είναι συντριπτική αν τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή η Τουρκία ν’ αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα «ΕΠΕΑ – Πτερέοντα».

Δεύτε, τελευταίον…. ανασχηματισμόν
Αναδόμηση, για να χρησιμοποιήσω το Ανδρεϊκό γλωσσάρι, ετοιμάζει, κατά πληροφορίες, ο κ. Πρωθυπουργός.
Φήμες επιμένουν ότι πρότεινε στον κ. Καμμένο την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και το Υπουργ. Ανάπτυξης, οποίος απέρριψε την πρόταση.
Φίλος Ναύαρχος εα, γνωρίζων τα πράγματα από κοντά, με διαβεβαίωσε ότι για να ξεκολλήσει ο Καμμένος από τον θώκο του ΥΕΘΑ θα χρειασθεί ολόκληρη η Πυροσβεστική και ένα Τάγμα Μηχανικών με Ρυμουλκά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016