Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Τυνησία διέψευσε ρεπορτάζ της εφημερίδας Al-Chourouk, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρας έστειλε και υποστηρίζει τζιχαντιστές του ISISI στη Λιβύη.

Η καθημερινή εφημερίδα της Τυνησίας  επικαλέστηκε δηλώσεις  του Αχμάντ αλ-Μεσμάρι, εκπροσώπου των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, σύμφωνα με τις οποίες  η Τουρκία παρέχει όπλα και μαχητές στην κυβέρνηση της Λιβύης που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη στα δυτικά.

Οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του 2011, η οποία τερμάτισε την εξουσία του Μουαμάρ Καντάφι, η χώρα σπαράσσεται από  έναν εμφύλιο πόλεμο . Η Τουρκία και το Κατάρ υποστηρίζουν την κυβέρνηση στην Τρίπολη, ενώ οι περιφερειακοί αντίπαλοί τους, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου, υποστηρίζουν τις ανατολικές δυνάμεις.
“Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί δεν εξυπηρετούν την ειρήνη στην περιοχή ούτε τις σχέσεις Τυνησίας-Τουρκίας,  ειδικά τώρα που ολόκληρη η περιοχή χρειάζεται αλληλεγγύη”, ανέφερε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Τυνησία Ömer Faruk Doğan,
Η Τουρκία κατηγορείται για χρηματοδότηση και εξοπλισμό ισλαμιστικών φατριών στη Λιβύη, παρά το διεθνές εμπάργκο όπλων, κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016