Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στο βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα.
«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί» είπε σήμερα ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανάλαβε τη δυσφορία του σχετικά με την αμερικανική στήριξη στους Κούρδους μαχητές, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον τους προμηθεύει όπλα.
«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ» τόνισε.
«Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ σε μια τρομοκρατική οργάνωση».