Γράφει ο

Κώστας Τζαβέλλας Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών για την τουρκική προκλητικότητα είτε αφορά δηλώσεις Τούρκων πολιτικών είτε ενέργειες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος που δεν αφήνει καμία εχθρική τουρκική δήλωση ή ενέργεια χωρίς να αναδείξει το δίκιο της Ελλάδος.
Στο Militaire  είχε σχολιαστεί το γεγονός ότι τέως αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ και όπλων, με εξαίρεση αυτών της Πολεμικής Αεροπορίας, ομιλούν πολύ και αναλύουν θέματα για τα οποία είναι ημιμαθείς, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν να φαίνονται ή ενδιαφέρονται για κάποια κομματική πολιτική εμπλοκή που δεν τους δίνεται.

Κύριοι αρχηγοί, εσείς που διαπρέψατε κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας, δεχόμενοι τους ανθελληνικούς οικονομικούς περιορισμούς των δανειστών, που αφορούσαν την συντήρηση και κατ΄επέκταση την διαθεσιμότητα των μέσων των ΕΔ, για ένα μόνο πράγμα μπορείτε να έχετε λόγο. Ποια διαθεσιμότητα αφήσατε στον αντικαταστάτη σας και αν μπορούσατε, όταν είχατε την θέση του αρχηγού, να υποστηρίξετε τα επιχειρησιακά μας σχέδια; Παραμείνατε λοιπόν σιγά ομιλούντες, όρθιοι, στην θέση που έχετε ως επίτιμοι, στις διάφορες εκδηλώσεις.

Επίσης είχε επισημανθεί ότι, κράτη μικρά όπως η Ελλάδα μας, χρειάζονται το «εργαλείο συνεννόησης» Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ώστε σε θέματα του μεγέθους αυτών που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας (Ανατολική Μεσόγειος, εχθρικές τουρκικές ενέργειες), την παρούσα χρονική περίοδο η εκάστοτε κυβέρνηση να έχει στο πλευρό της όλο το πολιτικό σύστημα, δες Ισραήλ.

Έγινε παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι πρωτοφανές, ανήκουστο παγκοσμίως πάνω από εθνικό έδαφος να κινδυνεύει ο πρωθυπουργός κατά την μεταφορά του και να επαναπαυόμαστε σε δήλωση διαμαρτυρίας, η οποία μάλιστα υποδείχθηκε από την αντιπολίτευση. Για γέλια και για κλάματα. Στην Ελλάδα οι μισοί πρέπει να γελάμε και οι άλλοι μισοί να κλαίμε. Είναι απλά τα πράγματα κύριοι της κυβέρνησης. Αποδεσμεύετε τον αντίστοιχο Εθνικό Κανόνα Εμπλοκής (ΕΚΕ), Κατάρριψη Μέσου που παρενοχλεί μεταφορά VIP προσώπου και αν θέλετε μόνο για τον Έλληνα πρόεδρο και πρωθυπουργό στον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Ανακοινώστε την αποδέσμευση του ΕΚΕ και αφήστε τον Ερντογάν να διαπιστώσει την αποφασιστικότητά μας. Ναι, έτσι απλά λειτουργούν οι κανόνες σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα σοβαρά κράτη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016