Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΣ

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράττω

Σύρεται σε διάλογο με την Τουρκία εφόλης της ύλης για να μαλακώσουνοι σκληρές θέσεις της

Ο κ. Δένδιας αρμόδιος Υπουργός των Εξωτερικών μαθαίνει από τον… Τσαβούσογλου ότι ο πρωθυπουργός του έστειλε απεσταλμένη στο Βερολίνο και άρχισε μυστικές συνομιλίες εφόλης της (τουρκικής) ύλης με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν. Δηλαδή είτε βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών είτε όχι δεν έχει καμία σημασία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος Υπουργός Άμυνας μαθαίνει από τα παραπολιτικά των εφημερίδων ότι εν μέσω κρίσης ο πρωθυπουργός τον έχει γραμμένο αρμοδίως και μιλάει απευθείας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σαν να μην υπάρχει υπουργός Άμυνας! Παράλληλα κάνει την εκπληκτική δήλωση ότι αγνοούσε την “NAVTEX” του λιμενικού (!!) στο Καστελόριζο.

ο κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποστολή του Barbaros στην Κύπρο, ενώ συμφωνήθηκε ο ελληνοτουρκικός διάλογος, δήλωσε τα εξήςεκπληκτικά:

” Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά (Σ.Σ.: εννοεί το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο). Το καταλαβαίνετε αυτό“. Δηλαδή είναι θέμα των Κυπρίων και όχι δικό μας.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας Θάνος Ντόκος, την 4η Φεβρουαρίου σε συνέντευξη του στην Κυπριακή Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και με την Τουρκία να κορυφώνει την επιθετικότητα της απέναντι στη Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία, μίλησε για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Και το κερασάκι στην τούρτα χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung” αναφέρει  ότι Ελλάδα και Τουρκία “Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της (!!!) για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων τηςάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

Τέλος η Ελλάδα σπάει την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και την αγορά των δύο φρεγατών με την αστεία δικαιολογία ότι το κόστος των φρεγατών ήταν πολύ υψηλό -3,3 δις έλεγανκαι δεν θα άφηνε περιθώρια για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που τα κοστολογούσαν στα 3,9 δις ευρώ. Μόνο που οι συνταξιούχοι από 3,9 δισ. θα πάρουν μόνο 900 εκ. Έτσι ούτε φρεγάτες ούτε αναδρομικά και διάλογος εφόλης της ύλης με την Τουρκία υπό την εποπτεία της Γερμανίας, που διαρρέει στον τύπο ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι σκληρές θέσεις της χώρας για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών, κάτι που αποτελεί για τονξιφομάχο” Ερντογάν μία αναμφισβήτητη νίκη κατά την καλή γερμανική εφημερίδα.

Αυτά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016