“Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά χειρότερη από το 1987 και το 1996”-Αντιναύαρχος ε.α Δημ.Παπαγιαννίδης

“Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δείχνει να ΄ναι χειρότερη απ΄ ότι το 1987 και το 1996”, λέει στη συνέντευξη του στο Militaire.gr ο Αντιναύαρχος ε.α Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Ο κ.Παπαγιαννίδης μιλά για τις κινήσεις και τις επιδιώξεις του Ερντογάν, αλλά και για το “όπλο” που χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας: το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Καταγόμενος από τη Μυτιλήνη όπου δραστηριοποιείται με πολύ ενεργό τρόπο στα κοινά, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί του,αλλά και γενικά στα νησιά του Αιγαίου. Μιλά για το κυβερνητικό σχέδιο περί κλειστών κέντρων και για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι. Αναφέρεται στις επιπτώσεις που υπάρχουν στα νησιά και την οικονομική τους δραστηριότητα από το διαρκώς αυξανόμενο κύμα μεταναστών και προσφύγων.

Ο Αντιναύαρχος Παπαγιαννίδης μιλά και για ένα ακόμη μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες μας: την ιατρική περίθαλψή τους. Έχοντας διατελέσει επικεφαλής του ΕΚΑΒ, αναλύει τα προβλήματα που υπάρχουν σ΄ αυτό τον τομέα. Προβλήματα που έχουν αναλάβει να επιλύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με δικά τους μέσα.

Η συνέντευξη έχει μαγνητοσκοπηθεί την Τετάρτη και γι΄ αυτό δεν γίνεται συζήτηση για τις ακραίες προκλήσεις των Τούρκων με το Oruc Reis.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016