“Η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της”! Ο Γιώργος Καραμπελιάς μιλά για την ανάγκη νέου εθνικού αφηγήματος

“Αν δεν αποκτήσουμε ένα νέο εθνικό αφήγημα, στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε, μένουν 20-30 χρόνια ζωής”. Η πρόβλεψη από έναν άνθρωπο που δεν φοβήθηκε να “ταξιδέψει” σε πολλούς “ιδεολογικούς ωκεανούς”, αλλά να έχει ως βάση της σκέψης του, πάντα τον πατριωτισμό.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, έζησε τη δεκαετία του 60 συμμετέχοντας στη Νεολαία Λαμπράκη. Βρέθηκε στο Παρίσι όπου εργάστηκε σε εφημερίδα υπό τη διεύθυνση του Ζαν Πωλ Σαρτρ. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα και για τις πολιτικές του ιδέες και πράξεις τον “κατέταξαν” ως αναρχικό. Όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Militaire.gr, “τότε δεν είχα τον αποκλεισμό που έχω από τότε που με θεωρούν εθνικιστή”!

Ο κ.Καραμπελιάς μιλά για τον τουρκικό κίνδυνο, τις ελληνικές πολιτικές ελίτ και τον πατριωτισμό τους, το μεταναστευτικό-προσφυγικό για το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά. Είναι υπέρ της μεταφοράς μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου.

Πιστεύει ότι ζούμε το 1204 του Βυζαντίου, το οποίο όπως μας θυμίζει ακολούθησε το 1453. Γι΄ αυτό και καλεί σε κινητοποίηση του κόσμου για όσα έρχονται. Όπως λέει “η Ελλάδα παίζει τα ρέστα της”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016