“Η διπλωματία μας στον αυτόματο πιλότο, αναμένει απλά την επόμενη τουρκική πρόκληση”-Γ.Κατρούγκαλος

Ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζει ότι σήμερα “η διπλωματία μας είναι στον αυτόματο πιλότο, αναμένοντας απλώς την επόμενη τουρκική πρόκληση”. Χαρακτηρίζει αβάσιμους του κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι “τίποτα δεν έγινε στον Έβρο”.

“Αν δεν έγινε τίποτα προς τι τα δύο διαβήματα που έγιναν”, ρωτά. Ο κ.Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά όχι απλά δεν αποθαρρύνει την Τουρκία, αλλά την έχει αποθρασύνει.

“Το Oruc Reis δεν το πήρε ο αέρας και το πήγε στο FIR,ούτε είχαμε fake news στον Έβρο”. “Η Τουρκία θέλει να μας βάλει να αναμετρηθούμε σε επίπεδο στρατιωτικής ισχύος. Η στρατηγική της άλλης πλευράς είναι μια προσπάθεια φινλανδοποίησης, κάτι που έχουμε μέχρι στιγμής κατορθώσει να αποκρούσουμε”, υποστηρίζει ο κ.Κατρούγκαλος.

Ο πρώην ΥΠΕΞ λέει ότι “ούτε με αποφασιστικότητα απαντάμε στις προκλήσεις, αλλά ούτε διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την απέναντι πλευρά” και σχολιάζει την στάση Αμερικανών και Ευρωπαίων έναντι της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

“Η Τουρκία σήμερα δεν είναι απομονωμένη”, λέει ο κ.Κατρούγκαλος αφού “έφθασε στο σημείο να συζητά με την Ευρώπη για το μεταναστευτικό κι εμείς να μην καθόμαστε στο τραπέζι”. Ο κ.Κατρούγκαλος μιλά για την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και απαντά στην πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη για “συνολική συμφωνία με την Τουρκία”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016