΄Ηταν από τα νέα πρόσωπα που αναδείχτηκαν στον χώρο του ΥΠΕΘΑ, τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πιθανότατα θα συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με την Άμυνας,από τα “χαρακώματα” της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Kingston και Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου,ο Γιώργος Μπαλάφας ήταν ο “στρατηγός” του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα. Ένας σαραντάρης στο ΥΠΕΘΑ που κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά και δύσκολα θέματα αλλά και να αναμετρηθεί με νοοτροπίες και απόψεις που δεν μπορούσαν ακόμη να ακούσουν και να αποδεχτούν “φρέσκιες ιδέες” μιας άλλης γενιάς.

Ο Γιώργος Μπαλάφας μιλά στο Militaire Magazine για την εμπειρία του στο ΥΠΕΘΑ. Μιλά για τους στρατιωτικούς και τη συνεργασία που είχε μαζί τους, το δύσκολο και σημαντικό θέμα της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και για το νομοθετικό έργο που έγινε τη περίοδο που μαζί με τον Πάνο Ρήγα βρέθηκαν στο ΥΠΕΘΑ. Έργο που η σημερινή κυβέρνηση απειλεί να “ξηλώσει”, αφού οι νοοτροπίες και οι απόψεις που δεν αντέχουν “σαραντάρηδες” δεν έχουν οριστικά ηττηθεί στο χώρο της Άμυνας.

Ο Γιώργος Μπαλάφας δηλώνει στη συνέντευξή του ότι η Αριστερά μετά από την εμπειρία της κυβερνητικής της θητείας έχει γίνει σίγουρα πιο σοφή στον τομέα της Άμυνας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Μπαλάφα στο Militaire Magazine ΕΔΩ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016