Της Κύρας Αδάμ

Χρειάστηκε μόνον ένα τηλεφώνημα το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ των Προέδρων, φίλων και συνεργατών Ντ Τραμπ και Τ. Ερντογάν για να λυθεί το μείζον διεθνές θέμα που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρατήρησε στον συνομιλητή του ότι έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα με την μετατροπή της Αγ Σοφίας από μουσείο σε τζαμί και γι’ αυτό «πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες»

Οι ισορροπίες βρέθηκαν αμέσως, προτού λήξει η τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Έτσι:

Η Αγία Σοφία θα λειτουργεί:

Σάββατο- Κυριακή- Δευτέρα ως μουσείο

Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή ως τζαμί

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα κάνει το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο , βάζοντας διπλό « καπέλο» στην Αγ Σοφία , μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς , ο Τ. Ερντογάν θεωρεί ότι θα σταματήσει ο σάλος που έχει ήδη προκληθεί από την προκλητική απόφαση του.

Ως «μοντέλο λειτουργίας» ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι επέλεξε να ακολουθήσει  κάτι ανάλογο με την Νοτρ Νταμ στο Παρίσι και φαίνεται να υποστήριξε ότι αφού η Νοτρ Νταμ μπορεί και λειτουργεί ως ναός τις Κυριακές, ενώ τις υπόλοιπες μέρες είναι μουσείο ανοιχτό στους επισκέπτες, κάτι ανάλογο μπορεί και αυτός να κάνει με την Αγία Σοφία..

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016