Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Άμυνα, αποτροπή, αποτροπούλα που είσαι;

 • Μήπως ακούσατε κάποιον Αρχηγό κόμματος από τα μεγάλα μέχρι τα μικρότερα, να μιλήσουν για τα θηριώδη προβλήματα της Άμυνας και της Αποτροπής, προεκλογικά; Ουδείς. «Δεν λεν κουβέντα κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…». Σκέτος στρουθοκαμηλισμός. Χώνουν το κεφάλι στην άμμο για να μην βλέπουν τον Μπαμπούλα.
 • Στην ειδική, πολυσέλιδη έκδοση της ΝΔ, της Κυβέρνησης δηλαδή, με τίτλο «ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα, το σχέδιο μας» δεν υπάρχει ούτε μία αράδα για την Άμυνα. Περίεργο δεν είναι;

Μόνο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με μία από τις τελευταίες θορυβώδεις συνεδριάσεις της Βουλής σε μία στιγμή υποτονθόρυσε «Στο Αιγαίο γίνονται το έλα να δεις κι εμείς το περνάμε στο ντούκου…» μετά εσιώπησε κι αυτή.

Τι θα γίνει με την άμυνα;

Το Υπουργείο Άμυνας

 • Ο νέος ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος βουλευτής Καβάλας, δεν στερείται προσόντων για μία επιτυχή θητεία. Έχει, εξάλλου, μια γεύση του Υπουργείου εφόσον υπήρξε μέλος της επιτροπής Άμυνας της Βουλής (2009-2013) και μέλος επίσης μιας επιτροπής εξοπλιστικών σκανδάλων. Επομένως γνωρίζει και τα της λαμογιάς και αρπαχτής. Θα πετύχει πολλά αρκεί να μην ανοίξει τ’ αυτιά του τις σειρήνες του κόμματος, στα ολέθρια εκείνα άτομα που επί Αντωνομπένηδων διέλυσαν το στράτευμα, ατιμωρητί. Είναι η λεγόμενη «παράγκα» της ΝΔ. Τα προσόντα του είναι περισσότερα από του Μεϊμαράκη, Βενιζέλου κα που έριξαν την Άμυνα στη ξέρα. Επιπλέον δεν έχει λάδια η καμπούρα του.

Αν δεν επιχειρήσει να στρουθοκαμηλίσει, δεν τρομάξει με τα προβλήματα  της άμυνας και της αποτροπής που θα του παρουσιαστούν θα επιτύχει. Απαιτούνται ταχείες αποφάσεις και ενότητα. Μπορεί να ακουμπήσει με σιγουριά στους Ηγέτες του στρατεύματος που πρέπει να τους συμβουλεύεται με σεβασμό και εμπιστοσύνη. Μακριά από εξωθεσμικούς παράγοντες, ρεβανσισμούς,ολέθριους «συμβούλους». Μη βιαστεί σε κρίσεις ή άκυρες παρεμβάσεις. Καλή επιτυχία.

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής

(Επίτιμος Α/ΓΕΣ)

 • Αποστρατεύθηκε μόλις από 6μήνου. Διέγραψε μία εξαιρετική, αρίστη πορεία ως Αξιωματικός. Σπουδαίος Α/ΓΕΣ, από τους καλλίτερους. Δημιουργικός, ευπρεπής, εξωστρεφής. Η μοίρα των Στρατιωτικών είναι η αποστρατεία. Το τέλος. Δικαίως ή αδίκως. Ποτέ, μα ποτέ, ένας Αρχηγός, όσα χρόνια και αν υπηρετεί δέχεται αδιαμαρτύρητα την απομάκρυνσή του. Θυμάμαι ένα αείμνηστο Α/ΓΕΝ που διάνυσε πενταετία στο αξίωμα χολώθηκε και οργίσθηκε όταν αποστρατεύθηκε. Χολωμένος, νομίζω, ότι απήλθε και ο κ. Στεφανής προ 6μήνου. Η μοίρα. Άξιζε ο κ. Στεφανής να γίνει Α/ΓΕΕΘΑ; Βεβαίως. Αλλά και ο νυν Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου είναι πολύ καλός άξιος της θέσης.
 • Η επιλογή του κ. Στεφανή για Υπουργική ή Υφυπουργική θέση θα χειροκροτείτο αν αφορούσε Υπουργείο πλην ΥΕΘΑ. Ο διορισμός του όμως στο ΥΕΘΑ είναι λάθος, άτοπη κίνηση. Η αποστρατεία του είναι εντελώς πρόσφατη και είναι νωπή η σχέση του με την σημερινή Ηγεσία. Ήδη στους διαδρόμους κυκλοφορούν σενάρια από στόματα νεόκοπων, ψιθυριστών που ισχυρίζονται ότι είναι κοντά στην Εξουσία. Ενισχύεται έτσι η ανασφάλεια που αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη στην κορυφή. Δεν είμαι αρμόδιος αλλά η νέα Ηγεσία του ΥΕΘΑ θα έπραττε άριστα να μη θίξει το παρόν σχήμα Κλάδων και ΓΔΑΕΕ. Τα πρόσωπα είναι δοκιμασμένα, έμπειρα. Μετράω στη σωφροσύνη του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Αρχή άνδρα δείκνυσι   

 • Θα μπορέσει ο κ. Στεφανής να παραμερίσει την πικρία του, τα πάθη που αναπόφευκτα υπάρχουν στην κορυφή; Μην ξεχνά ότι  οι παρόντες ηγέτες ήταν προχθεσινοί συνεργάτες του ιδιαίτερα ο Α/ΓΕΣ κ. Γ. Καμπάς ήταν, επιλεγμένος από τον ίδιο, ως διοικητής  ΔΣΣ. Το ελπίζω και μετράω στην σωφροσύνη του.
 • Στις ΗΠΑ απαγορεύεται, δια νόμου, τοποθέτηση τ. Στρατιωτικού σε πολιτική θέση του ΥΕΘΑ πριν συμπληρώσει 7ετία μακράν. Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Ματτίς, για να αναλάβει το Υπουργείο, απόστρατος 5ετίας, ενέκρινε Βουλή και Γερουσία. Κάτι ξέρουν οι Αμερικάνοι.
 • Στο ΥΠ ΔΤ ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου  τ. Αρχηγός της Αστυνομίας έχει αποστρατευτεί από το 2011.
 • Ο τ. Α/ΓΕΕΘΑ, κ. Χηνοφώτης έγινε αμέσως μετά την αποστρατεία του Υπουργός αλλά σε άλλο Υπουργείο, εκτός ΥΕΘΑ
 • Όσον αφορά στο μύθο ότι ο Πρωθυπουργός έβαλε δίπλα στον άπειρο Ν.Π. ένα έμπειρο Στρατηγό, προσφάτως αποστρατευθέντα, καταρρίπτεται αφ’ εαυτό για τι ο Υπουργός, ο κάθε Υπουργός, έχει δίπλα του τους κατά Νόμο, αρμόδιους Αρχηγούς, με εξαιρετική έξωθεν μαρτυρία, ικανότατους. Είχε ο Βαρβιτσιώτης, ο Άκης, ο Γιάννος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Μεϊμαράκης, ο Αβραμόπουλος δίπλα τους μαζί αποστρατευθέντα Αρχηγό; Είχε όμως ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανθρώπους που τους έστησε εκεί η «παράγκα». Σαμαρά και ακολούθησαν εικόνες φαιδρότητας και διαφθοράς που έβλαψαν την αξιοπρέπεια του Στρατεύματος. Ο κ. Υπουργός, που είχε καλές προθέσεις εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ο αγαπητός Στρατηγός κ. Α. Στεφανής ας προσέξει. Του εύχομαι, ολόψυχα, καλή επιτυχία.

Στην κορυφή της ΕΕ δύο μεγάλες Κυρίες

 • Ευρωπαϊκή Επίτροπος : Κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, (60), η επικαλούμενη Γερμανίδα «Μάνα του Λόχου». Επί έξι χρόνια επιτυχημένη ΥΕΘΑ της Γερμανίας, μητέρα επτά (7) παιδιών θιασώτης της ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Άμυνας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Γιατρός, εργαζόμενη συνεχώς. Σπουδαία προσωπικότης, ομιλεί απταίστως, τέσσερις γλώσσες. Μία ανάλογη θέση στην ΕΕ θα μπορούσε να λάβει και η κ. Φώφη Γεννηματά, τ. ΑΝΥΕΘΑ. Μηδέποτε εργασθείσα ομιλεί, πέραν της ξύλινης πασοκικής γλώσσας, και ικανοποιητικά τα ελληνικά.
 • Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η  Κριστίν Λαγκάρντ (63). Από την κορυφή του ΔΝΤ στη ΕΚΤ αντικαθιστά αυτή την πονηρή φάτσα Μάριο Ντράγκι. Πρώην ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας, τότε που έστειλε την ομώνυμη λίστα στον συνάδελφό της κ. Ε. Βενιζέλο ο οποίος την «ξέχασε» (καταχώνιασε) επί 9 μήνες στο συρτάρι του για «πατριωτικούς» προφανώς λόγους. Διαφωνώ με τον διορισμό της η ΚΛ στο πόστο αυτό. Θα μας θυμίζει συνεχώς τον ΒΕΝΙ.

Απορία

 • Η Πολιτεία αποφάσισε να αμείβει τον Πρόεδρο της κ. Ευάγγελο Γραμμένο με 5000€ μηνιαίως (συν Συμβούλια κλπ.)
 • Βέβαια, και δεν αστειεύομαι, πρόκειται περί θέση ευθύνης.
 • Αν με ρωτήσετε τι μηνιαία αποζημίωση, μισθό δηλαδή λαμβάνει μηνιαίως ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Αρχιστράτηγος, δεν θα σας πω. Γιατί ντρέπομαι…

Τ’ ακούσατε κι αυτό;

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας κραύγαζε στην Κύπρο ότι οι Ελληνικές ΕΔ είναι έτοιμες να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Χώρας έχοντας στο πλευρό τους το Διεθνές Δίκαιο και την ΕΕ η εφημερίδα Γενή Σαμπάχ «διαρρέουσα, σχόλια Τούρκων Επισήμων που επισημαίνουν ότι οι Τούρκικοι πύραυλοι SOM και BORA, που οι βάσεις τους είναι στην περιοχή της Σμύρνης, ελέγχουν το Αιγαίο και μπορεί να βάλουν στόχους ακόμη και στην Αττική.

 • Τώρα μάλιστα που οι φίλοι γείτονες παραλαμβάνουν τα S-400 θα μπορούν, άνετα, να κτυπούν και στη Κέρκυρα. Κι εμείς εδώ, μοιραίοι και άβουλοι, βαίνουμε ήσυχα, ως καλοί Χριστιανοί, προς την ευθανασία.

ΕλλάςΤρελάς

 • Έλλην, εθνικόφρων, ερευνητής, δημοσιογράφος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Δημόσιας Ανασφάλειας των πολιτών και Προστασίας Επωνύμων επιστολή διαμαρτυρίας διότι την μείωση του αριθμού των φρουρών του (sic)!!!

Το υπουργείο τι έκανε; Του επέστρεψε τους «αφαιρεσθέντες»; Αν όχι, κακώς.

 • Στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας Κορυδαλλού λειτουργεί (ή λειτουργούσε μέχρι προ ολίγου) mini – καζίνο με τραπέζια πόκερ – μπλακτζάκ, θέσεις κρουπιέρηδων, μάρκες και μηχανές καφέ espresso!!!
 • Η κ. Φώφη Γεννηματά, ήταν Υφυπουργός Παιδείας επί υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου (κυβέρνηση Γιωργάκη) και ομού μετά της υπουργού προώθησαν με Νόμο την κατάργηση του ασύλου, της μεγάλης πληγής των ΑΕΙ, ο οποίος ψηφίστηκε πάνω από 250 βουλευτές. Σήμερα ως Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, είναι υπέρ της διατήρησης!!
 • Πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο τίτλος περιγραφής συνέντευξης Πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ (Παπαχελάς-Κοσιώνη). Αυτή του έβγαλε τα μάτια. Αυτός της κατέβασε το στρινγκ. Υπόψη ότι η εν λόγω έκδοση κατέχει την Τρίτη θέση κυκλοφορίας στον ημερήσιο Τύπο!!
 • Και άλλη εφημερίδα που θεωρείται σοβαρή (05.07). Ο Αγ. Δημήτριος θεμελιώνει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
 • Ο Γιωργάκης, μουσάτος και πάντοτε στον κόσμο του, δηλώνει (ΣΚΑΪ 19.06). Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (εννοεί τους Αντωνομπένηδες) δεν ήταν θετική, ουδέν προσέφερε. Έξαλλος ο ΒΕΝΙ… Μπαρούτι η Φώφη η οποία ήταν εξέχον μέλος (ΑΝΥΕΘΑ) αυτής της θλιβερής κυβέρνησης.
 • Ο θρυλικός ΥΠΟΙΚ του Γιωργάκη κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παντελώς ανεπαρκής που στη κορύφωση της κρίσης προμηθεύθηκε δύο θωρακισμένες BMW (800.000€) μία δι’ εαυτόν και την άλλη για Γιωργάκη και αφού την γλύτωσε φθηνά για παραποίηση της λίστας Lagarnd εκδίδει τώρα παχύ βιβλίο με τίτλο WHATEVER IT TAKES – THE BATTLE FOR POST CRISIS EUROPE. Δεν κατάλαβα τι εννοεί ο ποιητής. Αντί να σιωπά αιδημόνως μας κάνει μαθήματα… Μα και ο άλλος καταστροφέας, ΥΠΟΙΚ του Καραμανλή κ. Γιάννης Παπαθανασίου εξέδωσε παρόμοιο βιβλίο εκθειάζων τις ένδοξες Καραμανλικές ημέρες στην Οικονομία.
 • Ψάξατε καλά τους υποψηφίους της ΝΔ; 180 δικηγόροι, 86 δημοσιογράφοι.
 • 2008-2016 Χάθηκαν 187.000 μικροεπιχειρήσεις. Οι πολιτικοί πανηγυρίζουν για την εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας.
 • Άλλος μεγάλος της Ελληνικής Οικονομίας της καταστροφής, ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης (ΥΠΟΙΚ Σημίτη) ο χαρακτηρισθείς ως πάσχων από αλκοολισμό δανεισμού, που μας έχωσε μέχρι τ’ αυτιά σε χρέη κλήθηκε από την Φώφη, προεκλογικά, να καταρτίσει το οικονομικό σχέδιο τον ΚΙΝΑΛ!! Ο Χριστοδουλάκης… Έλεος κ. Φώφη…

Η Βουλή ΑΕ των πέντε τ. Πρωθυπουργών

 • Σε προηγούμενο σχόλιο μου απέδειξα, τεκμηριωμένα, ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι παρά ένα ίδρυμα εξυπηρέτησης συμφερόντων του Συνδικάτου Ελλήνων πολιτικών.
 • Έχει και διατηρεί παγκόσμια ρεκόρ ασυδοσίας : ιδιαίτερο άρθρο του Συντάγματος (86) που συγκαλύπτει κλοπές Υπουργείων, ένα ογκώδη οργανισμό υπηρέτησης, 300 βουλευτές (έναντι των 180 αναλογούντων στο πληθυσμό της) εννέα (9) Αντιπρόεδρους, χορηγεί παράνομες συντάξεις και πολυτελή αυτοκίνητα στους βουλευτές, συντηρεί αποκλειστικό Σταθμό τηλεόραση κα, κα.
 • Σήμερα απέκτησε και ένα άλλο : έχει πέντε (5) τ. Πρωθυπουργούς στο δυναμικό της : Πικραμένος, Τσίπρας, Γιωργάκης, Κωστάκης και Αντωνάκης. Οι δύο πρώτοι ορθώς και νομίμως καταλαμβάνουν τις θέσεις. Οι άλλοι τρεις; Άχθη αρούρης, αποτυχημένοι, χρεωκοπημένοι, ανεπάγγελτοί, τραγικοί! Το «σύστημα» όμως τους διατηρεί εκεί. Να προσφέρουν τι; Και οι τρεις μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν, δοκιμάστηκαν και ευρέθηκαν λειψοί!
 • Μη διερωτάσθε, λοιπόν, γιατί εχθροί και φίλοι μας «κογιονάρουν» (όπως λένε οι επτανήσιοι) και οι Τούρκοι θα μας χαϊδέψουν, συντομότατα, τα οπίσθια.
 • Για παραλληλισμό δίνω μία εικόνα των προσφάτων εκλογών στη Δανία. Κέρδισε η νέα και ωραιότατη κ. METTA FREDERIKSEN (42) και σχημάτισε κυβέρνηση από 20 μέλη (12 γυναίκες και 8 άντρες). Εκεί δεν υπάρχουν ούτε άρθρα 86, ούτε προκλητικά προνόμια βουλευτών ή τ. Πρωθυπουργών, ούτε Βουλή 1600 υπαλλήλων. Είναι η Δανία που ο …… Γιωργάκης είχε υποσχεθεί να κάνει παρόμοια την Ελλάδα, Δανία του Νότου.

Το απατηλό κόλπο, οι Φραγκούληδες και το πουλί…

 • Ως γνωστό, και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Φράγκος. Η αλησμόνητη θεία μου Τασία με φώναζε, στη παιδική ηλικία, χαϊδευτικά, Φραγκούλη για να με διακρίνει από τα τρία αδέρφια της, του Φράγκους. Το χαϊδευτικό μου αυτό το γνώριζαν η αγαπημένη μου γιαγιά, η θεία κι εγώ. Μετά ξεχάστηκε, σύντομα.
 • Ο κ. Βελόπουλος χρησιμοποίησε το «τρικ» για ένα υποψήφιο του, κτηνίατρο νομίζω, ο οποίος λέγεται Φράγκος Μιχαήλ. Γνώριζε την δημοφιλία του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, το παίξε και το κόλπο έπιασε. Παρουσίασε τον υποψήφιο ως Μιχαήλ (Φραγκούλη) Φράγκο. Πρόκειται για εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Που βρέθηκε το Φραγκούλης; Έτσι τον ονόμαζε, λενε ένας θείος του που μετανάστευσε στην Αυστραλία! Εκπλήσσεται κανείς που υπάρχουν τόσο αφελείς ψηφοφόροι ώστε να πέσουν στην παγίδα. Έπεσαν, ο κ. Μ-Φ-Φ πήρε χιλιάδες ψήφους και θα οδεύσει, ταχέως, στο Ευρωκοινοβούλιο όπου μαζί με τους κ. Κύρτσο, Ζαγοράκη, Γεωργούλη κλπ θα υποστήριζε τα δίκαια της χώρας μας.
 • Εννοείται ότι έχω μετανιώσει πικρά που παρέλειψα ως Κωνσταντίνος (Φραγκούλης) Φράγκος να συμμετέχω και εγώ με ένα τσούρμο στις Ευρωεκλογές. Ίσως είχα την τύχη του Βελοπουλείου κατασκευάσματος.
 • Άλλο είναι όμως το ουσιώδες συμπέρασμα : Ο γνήσιος Φραγκούλης έλκει. Αν ο φίλος επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος άκουγε τις συμβουλές φίλων που τον αγαπούσαν και επέλεγε μία ήπια, πατριωτική γραμμή χωρίς κραυγές και αλαλαγμούς και προχωρούσε με ένα ενωτικό πρόγραμμα σήμερα θα είχε δύο στην Ευρωβουλή και αρκετούς στη Βουλή, όπου θα πρόσφερε πολλά. Τώρα πια όπως λέει και ο αθάνατος Ζαμπέτας «πάει πάει το πουλί και δεν γυρίζει πια».

Και ολίγα αμυντικά

 • Για να μην ξεχνιόμαστε…
 • Μας τα είπαν πολλοί, να σου και ο κ. Τζιζόφ. Βλαντιμίρ.
 • Ποιος είναι ο κ. Βλαντιμίρ; Μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. «Ανησυχώ για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο» σε συνέντευξη του αφηγείται στα ΝΕΑ (6-7-19). Εμείς ανέμελοι και ειρηνιστές αγρόν αγοράζουμε…
 • Η Ρουμανία αγοράζει 4 κορβέτες, οι οποίες θα ναυπηγηθούν στα εθνικά της ναυπηγεία κατά 80%. Ποιος την απειλεί; WHO KNOWS? Το θέμα των δικών μας φρεγατών πηγαινοέρχεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, επί μήνες. Αν θυμάστε ο κ. Π. Καμμένος είχε υποσχεθεί ότι θα ανοίξει ειδικό λογαριασμό φρεγατών με πρώτη κατάθεση τον μισθό του, τον περασμένο Ιανουάριο. Το ‘πε και έγινε…
 • Η Υπηρεσία Προμηθειών της Γαλλικής ΠΑ μας ανακοίνωσε ότι η παράδοση υλικών για τα MIRAGE μας θα γίνει 90, ναι ενενήντα μήνες, μετά την τοποθέτηση παραγγελίας!! Επειδή η πληροφορία μου φαίνεται τραγική ας την διαψεύσει ή επιβεβαιώσει το ΥΕΘΑ.
 • Για την στοιχειώδη συντήρηση των Ε/Π ΝΗ-90 (υπάρχουν 14, ίπταται μόνο ένα) απαιτούνται άμεσα 5εκ.€. Δεν εγκρίνεται η διάθεση.
 • Μας πλάκωσαν προβλήματα

  Ήρθαν και αι ζέστε

Έχουμε ανάγκη πάραυτα

Να έλθουν πυροσβέστε.

Μποστ

Ναυπηγεία Ελευσίνας

 • Φαίνεται ότι καταλήγει η συμφωνία εξαγοράς τους από την ΟΝΕΧ SHIPYARDS, πράγμα που σημαίνει και τη διάσωσή τους.
 • Η ΟΝΕΧ, την οποία εκπροσωπεί ο κ. Πάνος Ξενοκώστας είναι, ήδη, ιδιοκτήτρια και των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.
 • Τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς παρά να ευχηθεί ένα υγειές ξεκίνημα και στη συνέχεια, επιτυχή εξέλιξη στον χώρο της νέας ιδιοκτησίας.
 • Το μέγα πρόβλημα των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, άλλοτε της καλλίτερης Ναυπηγικής Μονάδας της Ανατ. Μεσογείου, που τα διέλυσαν η άφρονα πολιτική διαδοχικών Κυβερνήσεων και ο άκρατος συνδικαλισμός, φαίνεται, ότι θ’ αργήσει να βρει τη λύση του.

Περσινά, ξερά σταφύλια και η λησμονιά

Τεσσάρων πραγμάτων πρέπει να επιδιώκεται η αναβολή : Του θανάτου, της καταβολής χρέους, του γάμου και της δίκης. OTTO BISMARK

 • Το 1998, επί Κυβερνήσεως Σημίτη και υπουργεύοντος στο ΥΕΘΑ του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, πλαισιωμένου με τους Αρχιτέκτονες των εξοπλισμών κ. Γιάννη Σμπώκο και Αντώνη Κάντα έγινε η προμήθεια αριθμού ελικοπτέρων CHINOOK από την BOEING.
 • Σύμφωνα με τη σύμβαση η εταιρεία υποχρεωνόταν να προσφέρει ΑΩ ύψους 40,5εκ $.
 • Καθ’ οδόν διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι ουδέν εκ των ΑΩ πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα το κράτος να ζημιωθεί κατά 4,5€
 • Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά των κ. Θ. Λιακουνάκου και Αρκουμανέα, εκπροσώπων της BOEING  και κατά την κ. Σμπώκου και Κάντα, αρχόντων της ΓΔΕ. Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος «διέφυγε» λόγω του άρθρου 86 του Συντάγματος (έργο κ. Παυλόπουλου – Βενιζέλου) που προστατεύει τους λωποδύτες υπουργούς και το οποίο ούτε σήμερα το αλλάζουν. Οι πρώτοι ως ηθικοί αυτουργοί και οι δεύτεροι για εγκληματικές πράξεις κλπ κοντολογίς δύο δαιμόνιοι επιχειρηματίες «εκμαύλισαν» δύο αγνούς και αθώους Αξιωματούχους του κράτους για να αρπάξουν! Ωραίο αφήγημα…
 • Να μην τα πολυλογώ η δίκη έγινε 21 χρόνια μετά (!!!) από την διάπραξη του αδικήματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι ένοχοι απηλλάγησαν. Κλοπή «ιερού χρήματος» δεν διαπιστώθηκε.
 • Σεβασμός στην απόφαση της Δικαιοσύνης
 • Συνειρμικά : Η εξέχουσα δικαστικός κ. Ελένη Ραϊκου είχε εκδώσει πόρισμα, ως ανακρίτρια, για τα ΑΩ των TORMI (2007, Mάρτιος) με το οποίο πρότεινε την παραπομπή 12 προσώπων της ΓΔΕ για κακουργηματικές πράξεις. 2007 επαναλαμβάνω. Άγνωστες δυνάμεις, συνεπικουρήσεις της δικαστικής βραδυπορίας δεν φέρουν την υπόθεση στο ακροατήριο. Ίσως περί το 2025-26, οι επιζώντες να την δουν. Επίσης η ανάκριση για τις όζουσες υποθέσεις των ΑΩ ΝΗ – 90 και APACHE λιμνάζουν από το 2012. Ζήτω το Έθνος της διαφθοράς, της σαπίλας και της λησμονιάς.

Λίγος σεβασμός στην επωμίδες δεν βλάπτει

 • Ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης νέος Υπουργός Δημόσιας Αταξίας, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ, είναι όντως έντιμος, ικανός και έμπειρος. Παρέμεινε επί μακρόν μακράν εξουσίας, υποστάς τις συνέπειες του στερητικού συνδρόμου, και επανελθών, πριν πατήσει το πόδι του στην Κατεχάκη ψιθύρισε  στους δημοσιογράφους «θα ξηλώσω την ηγεσία της Ε.Α.» Ήθελε να δώσει δεξιά γραφή σ’ αυτούς που τον προώθησαν. Οποία αλαζονεία.
 • Οι Αρχηγοί για να φθάσουν σ’ αυτή την κορυφή αγωνίσθηκαν, προσέφεραν. Αν δεν ανταποκρίνονται κρίνονται από τα όργανα που ορίζει ο Νόμος. Δεν «ταπεινώνονται», δεν «κράζονται» ενώπιον υφισταμένων. «Είχε δικαίωμα να ζητήσει παραίτηση του Αρχηγού αλλά έπρεπε να το ανακοινώσει πριν συγκαλέσει Συμβούλιο χωρίς αυτόν» σημειώνει ο κ. Μ.Χ. Μητσός (ΝΕΑ 11/7). Αλαζονεία και καουμποϊλίκια πρέπει να πάρουν τέλος.

Fake – news στο ΥΕΘΑ

 • Δευτέρα 8, περί την 11η πρωινή. Ένας «καλά ενημερωμένος Αξιωματικός και με επαφή την Πειραιώς» μας εμπιστεύεται : Υπουργός ο Ε. Βενιζέλος με ΥΦΕΘΑ τον Πτέραρχο Γεωργόπουλο. Αιφνιδιασθέντες, βιαστήκαμε να συμπεράνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να διαλύσει εντελώς την Άμυνα, έργο που έχει διακριθεί ο ΒΕΝΙ κατά την θητεία του στο ΥΕΘΑ. Το «νέο» διαψεύστηκε σύντομα και ο ΒΕΝΙ περιήλθε σε βαθύτερη κατάθλιψη.
 • Ώρα 12:00 Υπουργός ο Γιωργάκης και ΥΦΕΘΑ του κ. Πετσάλνικος.
 • Ώρα 13.30 το πλέον συνταρακτικό! Υπουργός η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με ΥΦΕΘΑ την κ. Νόνη Δούνια! Ενθουσίασε πολλούς αλλά κι’ αυτό ξεφούσκωσε. Κρίμα… Τα λοιπά γνωστά…

Viva il nepotismo

 • Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο θαυμάζω, πέραν της εργατικότητας και του υψηλού IQ, του, εκ του γεγονότος της νίκης του επί του ακατανόμαστου και ανεπαρκούς Βαγγέλα (όπισθεν του οποίου εμάχοντο λασσαλέως και οι όλεθριοι κ. Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς) καθώς επίσης και της καταψήφισης του κ. Πάκη Παυλόπουλου, ως Πρόεδρου.
 • Φέρει όμως, επί της ωμοπλάτης του, την ιδιότητα του συνεχιστή μιας δυναστείας πολιτικών, ενός τζακιού. Είναι φορέας του συνδρόμου της Οικογενειοκρατίας του λεγόμενου νεποτισμού (nepotismo). Θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να προσπαθήσει να το εξαλείψει.
 • Χειρίσθηκε επιδέξια το θέμα της υπερφιλόδοξης αδελφής του κ. Ντόρας Μπακογιάννη αλλά, δυστυχώς, δεν κατόρθωσε ν’ αντισταθεί στην απάντηση του βλάψαντος τα μαλα την Χώρα ανεπαρκούς κ. Κων. Καραμανλή Β, του επιλεγόμενου Ακάματου του οίκου των Καραμανλήδων. Έχρισε Υπουργό, σε βαρβάτο μάλιστα, Υπουργείο τον κ. Κων. Καραμανλή Γ’ βουλευτή Σερρών, υιόν του μεγάλου πολιτικού ανδρός κ. Αχιλλέως Καραμανλή τον οποίο το 1992, ο πατέρας του Κυριάκου αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης, είχε χρίσει Υπουργό, παρόλη την ανεπάρκεια του, με υπόδειξη του Κων. Καραμανλή Α’. Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
 • Ο Μέγας Οίκος Καραμανλή, πέραν του Εθνάρχη, έχει παρουσιάσει ακόμη τον Αχιλλέα, τον Κωνσταντίνο Β και νασου, και ο Κωνσταντίνος Γ΄.
 • Με ποια προσόντα ο νέος Υπουργός; Στο βιογραφικό του αναγράφει ότι επί 10ετία ήταν κορυφαίο στέλεχος στην οικογενειακή εφοπλιστική επιχείρηση! Η ΝΔ, απ’ ότι γνωρίζω έχει πολλά καταξιωμένα στελέχη τα οποία αγνοήθηκαν χάριν της συνέχισής της δυναστείας. 
 • Ο Γάϊος Ιούλιος Νέπως (του Νέπωτος) ήταν Ρωμαίος. Εμείς δεν είμαστε Ρωμαίοι, είμαστε Ρωμιοί. Ότι μεταφέρουμε από την Δύση το κάνουμε χειρότερο. Ο καημένος Γ.Ι.Ν. έδωσε αξιώματα σε τρία – τέσσερα μέρη της οικογένειας του. Όσους, συγγενείς του ο σπουδαίος πολιτικός κ. Γιάννης Τραγάκης, διόρισε στη Βουλή. Εμείς δοξάζοντας τον νεποτισμό στήνουμε δυναστείες. Όσο για τον κ. Κων. Α. Καραμανλή. Καλή επιτυχία στον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Γ΄.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016