Όσα γράψαμε πριν μερικές ημέρες για την “ακατάσχετη αιμορραγία” της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη φυγή χειριστών πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνονται δυστυχώς κατά γράμμα, με το αποχαιρετιστήριο κείμενο ενός απ΄ αυτούς.

Χειριστής F-16 από τους πιο έμπειρους (3000 ώρες πτήσης, σχεδόν 30 χρόνια υπηρεσίας), αποχαιρετά την ΠΑ μ΄ ένα συγκλονιστικό κείμενο, στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Δεν θα το αναδημοσιεύσουμε ολόκληρο, γιατί κάποια πράγματα απ΄ όσα αναφέρει ίσως είναι καλό να μην δημοσιοποιηθούν. Είναι όμως σίγουρα θέματα που πρέπει πάση θυσία η πολτική ηγεσία και ίσως και η δικαιοσύνη να διερευνήσει.
Γιατί φεύγει λοιπόν ένας τέτοιος χειριστής;

•Καταγγέλει ότι την τελευταία 4ετία έχουν φύγει “πάνω από 100 ικανότατοι και έμπειροι Ιπτάμενοι, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί. Ή δεν είναι μόνο αυτό η αιτία. Επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία της ΠΑ “την τελευταία τετραετία” και η αξιολόγησή του γι΄ αυτή είναι τελείως αρνητική.

•Καταγγέλει αναξιοκρατία “τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης ατόμων που δεν είχαν τα ανάλογα προσόντα αλλά είχαν τις γνωριμίες, διωγμός Ιπταμένων που εκφράζαν αντίθετη γνώμη” με την ηγεσία.

•Καταγγέλει ότι ιπτάμενος που πρότεινε με επιχειρήματα λύση με την οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στο Αλμπαθέτε, τιμωρήθηκε!

Αναφέρει μια σειρά άλλων προβλημάτων που δεν χρειάζεται να αναφερθούν και καταλήγει με υπερηφάνεια αεροπόρου:

“Παρά τα παραπάνω η Π.Α. παραμένει ισχυρότατη, άρτια εκπαιδευμένη με τα μέσα που έχει και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τους απέναντι, απλά τα παραπάνω απογοήτευσαν έμενα και πολλούς άλλους και αναγκαστήκαμε σε παραίτηση ή αποστρατεία {σαφώς παίζει ρόλο και το οικονομικό, δεν κρύβομαι}.
Εύχομαι στην Π.Α. τα καλύτερα και στους συνάδελφους μου (όλων των ειδικοτήτων} καλή δύναμη και κουράγιο στο λειτούργημα τους”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016