“Για την άμυνα η κυβέρνηση κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα και δεν λέει κουβέντα”

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Πραγματιστές, ρεαλιστές  και αιθεροβάμονες

 • Σύμφωνα με πληροφορίες μου υπάρχουν στην Πολιτική Ηγεσία δύο τάσεις: Οι αφελείς, οι σουρεαλιστές και οι ρεαλιστές που μετά την παρουσίαση από τον κ. Ερντογάν του μεγάλου χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, τον καταιγισμό των εξοπλισμών της Τουρκίας και τις εξακριβωμένες, πλέον, αδυναμίες της Ελληνικής Άμυνας (για τις οποίες υπάρχουν βαρειές ευθύνες) αρχίζουν να προβληματίζονται σφόδρα. Στην πρώτη κατηγορία σημαιοφόρος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος που ομιλεί συνεχώς για τα κοινά όρια Ελλάδας –Ε.Ε. (έχει ένα γκρουπ χειροκροτητών) και στη δεύτερη κατατάσσονται ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης και ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.
 • Οι τελευταίοι πρέπει να κάνουν τον προβληματισμό πράξη. Ας μην περιμένουμε τον κ. Ερντογάν να παρουσιάσει και δεύτερο χάρτη στον οποίο στην Γαλάζια Πατρίδα θα περιλαμβάνονται το Γαλαξείδι και η Κέρκυρα.
 • Ωστόσο για τους πρώτους βρήκα ένα χαριτωμένο ποίημα του αθανάτου Μποστ. Απολαύστε το.

Δια ταύτα τα φαινόμενα υπάρχουν ορισμοί,

καλούνται δε εις Αίγυπτον αντικατοπτρισμοί.

Οι Βεδουΐνοι πάντοτε στας έρημους εκτάσεις

απαραιτήτως καθ’ οδόν παρατηρούν οάσεις.

Οάσεις δε ονομάζομεν λωρίδας επιμήκεις,

με κελλαρύζοντα νερά και άφθονους φοινίκοις.

(Φαύστα)

 • Να δω πότε θα ξυπνήσουμε.
 • Δεν κατηγορώ αυτούς που είναι αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν,  παρά μόνο αυτούς που δείχνουν μια μεγαλύτερη επιθυμία να υποκύψουν.

Ερμόλαος

Κλοπή πυρομαχικών στη Λέρο

 • Τα εν οίκω ουκ εν Δήμω (… με τόσες λεπτομέρειες) Μπαλζάκ.
 • Η ψυχραιμία είναι χάρισμα των Αυτοκρατόρων , Ναπολέων Βοναπάρτης.
 • Γιατί τέτοια τρικυμία εν ποτηρίω στο ΥΕΘΑ; Τι θα γίνει με κάποιο μικροεπεισόδιο; Ενημερώσαμε πλήρως την αντιπέρα όχθη για βάσεις, εγκαταστάσεις κλπ. της Λερου και με φωτογραφίες.
 • Η ληστεία εν ψυχρώ του Δημοσίου και ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει γίνει ρουτίνα.

Σημίτης – Άκης – Γιάννος: Εξοπλιστικά.

Σημίτης – Παπαντωνίου – Χριστοδουλάκης: Ασύδοτοι δανεισμοί –      Θρυλικά SWAPS, ξεπούλημα – Ολυμπιακοί Αγώνες – Δημόσια Έργα – Εκχώρηση Δικαιωμάτων μας στην Τουρκία (Μαδρίτη).

Καραμανλής – Αλογοσκούφης – Παπαθανασίου: Συνέχιση πολιτικής        Σημίτη – Ασύδοτοι διορισμοί – Εγκατάλειψη της Άμυνας – Καταποντισμός της οικονομίας – Κουκούλωμα ληστειών 8ετίας   Σημίτη.

Χρυσή περίοδος μνημονίων, ληστείες από δανειστές, με ημέτερη συναίνεση. Ξεπούλημα Εθνικής Ακεραιότητας, Οικονομίας κ.ά). Πλήρης εγκατάλειψη  Άμυνας.         

Γιωργάκης – Αντωνομπένηδες – Τσίπρας (Βαρουφάκης).

Ζήτωσαν οι ληστές και οι Σημιτο-Καραμανλο-Γιωργακο-Αντωνομπένηδες που είναι στο σβέρκο μας ακόμη.

Επί του πιεστηρίου

 • Και ολίγη τυμβωρυχία επί των κλοπών.
 • Νοέμβριος 2008. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο ένδοξος Ευάγγελος ο Α’ (ο Β’ είναι ο κ. Βενιζέλος, αμφότεροι μπουρλοτιέρηδες της Άμυνας). Αποθήκη Πυρομαχικών Παλαγίας Έβρου: Αποκαλύφθηκε κλοπή βλημάτων όλμου 81 χιλ…. Έρευνες (ως είθισται).
 • Ουδέν στοιχείον. Μούγκα. Ξεχάσθηκε.
 • 27/02/09 βρέθηκαν σε χωματερή έξω από την πόλη Σάπες, από κάποιον Ρομά που «σκάλιζε», τα βλήματα και ακόμη 10 βλήματα αντιαρματικών MILAN για τα οποία δεν είχε δηλωθεί κλοπή ή απώλεια.
 • Το θέμα λησμονήθηκε. Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βλήματα όλμων, ζευγαρωμένα μ’ αυτά των MILAN, διέφυγαν λαθραία από την αποθήκη για να ….διασκεδάσουν.

Ελλάς το μεγαλείο σου.

Η αξιοκρατία καλά κρατεί

 • Θεωρήσαμε ότι μετά τον διορισμό του κ. Ε. Μεϊμαράκη, του πλέον ολέθριου, ίσως, Υπουργού Άμυνας, μεταπολεμικά, και κεκοσμημένου με τόσες αρετές πολιτικού, θα είχε λήξει η υποχρέωση του κ. Πρωθυπουργού που προέκυψε από εσωκομματικά παίγνια εις βάρος της στοιχειώδους αξιοκρατίας.
 • Τώρα μαθαίνουμε ότι ο κ. Κ. Μητσοτάκης όρισε τον κ. Μεϊμαράκη ως Πρόεδρο του προσεχούς Συνεδρίου της ΝΔ για να παραδειγματίζεται το πλούσιο νέο δυναμικό της ΝΔ.  Είναι δυνατόν ο κ. Ε.Μ. να αποτελεί πρότυπο του κυβερνώντος κόμματος;
 • Πιο χαμηλά Λόλα, πιο χαμηλά που λέει ο Μαραβέγιας.

Ναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης-Ενιαίο Αμυντικών Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου (ΕΑΔΕΚ) και άλλα συναφή

 • Διάβασα, καθυστερημένα, το εξαιρετικά ενδιαφέρον, κείμενο του Ναυάρχου στο Μ (24/08) σχετικό με συνέντευξή του στο Ράδιο – Πρώτο της Κύπρου. Πάντοτε διαβάζω προσεκτικά τα κείμενα Χρηστίδη, Επίτιμου Α/ΓΕΝ. Τα απολαμβάνω.
 • Θίγει αρκετά θέματα και θα επιχειρήσω να σχολιάσω ένα εξ αυτών, εντελώς καλόπιστα. Βέβαιος ων ότι θ’ αντιμετωπιστώ με κατανόηση και χιούμορ με τα οποία είναι προικισμένος.
 • Χαρακτηρίζει εγκληματική την εγκατάλειψη του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος (ΕΑΔΕΚ). Θα κάνω μια συντομότατη αναδρομή, ένα flash back, όπως λένε οι συμπατριώτες μου Αρκάδες (Δικός μας είναι και ο σπουδαίος σκηνοθέτης κ. Γαβράς που έκανε ταινία ένα επεισόδιο της δημόσιας ζωής ενός αλαζονικού και ναρκισσιστή καθηγητή βλάψαντος τα μάλα τη Χώρα). Ένα τέτοιο «δόγμα» είχε συζητηθεί διεξοδικά από τις Κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου (ΥΕΘΑ αείμνηστος Γιάννης Χαραλαμπόπουλος) και Μητσοτάκη (ΥΕΘΑ κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης). Δεν κάνω ανάλυση αλλά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε γιατί προέκυπτε το ανέφικτο, και ως γνωστόν πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
 • Το 1993, στην Κυβέρνηση Παπανδρέου-Λιάνη, το ΥΕΘΑ ανατέθηκε στον μακαρίτη Μάκη Αρσένη, αποτυχόντα παταγωδώς στο ΥΠΟΙΚ, για λόγους δημιουργίας τρίτου πόλου, ελεγχόμενου, στη διαδοχή του ΑΠ (έναντι των Σημίτη –Τσοχατζόπουλου, βασικών διεκδικητών – δελφίνων) ο οποίος όδευε στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ.

Η Θητεία Αρσένη άρχισε με ένα κόλαφο που δέχθηκε ο δυστυχής, αλλά φιλόδοξος υποψήφιος Πρωθυπουργός, Υπουργός. Ημέρα Τρίτη ανέλαβε και την Τετάρτη πρωί (Οκτ. 1993) ένδεκα ανώτεροι Αξιωματικοί, γνωστοί πασοκοφρουροί, με επικεφαλής Συνταγματάρχη, εγκατέλειψαν τις Μονάδες τους, χωρίς φύλλα πορείας, εμφανίσθηκαν στην Πύλη του ΥΕΘΑ και έστειλαν μήνυμα στους Α/ΓΕΣ, ΥΕΘΑ ότι ήλθαν να καταλάβουν θέσεις -κλειδιά. Ο τότε Α/ΓΕΣ, έντιμος και ικανός Αξιωματικός Στρατηγός Ευστ. Καπραβέλος, έσπευσε στον Αρσένη και ζήτησε την άδεια να τους συλλάβει. Ο Υπουργός αιφνιδιάσθηκε, ζήτησε πίστωση χρόνου για να συνεννοηθεί με την Υψηλή Πύλη, και τελικά έδωσε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στα «καλά παιδιά» στο Γραφείο του ένθα έλαβαν τα όσα ζητούσαν!!!

Περί το τέλος Νοεμβρίου ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, άριστος στρατηγός κ. Δ. Σκαρβέλης (δεν είχε αναλάβει ακόμη ο Ναύαρχος Λυμπέρης), είδε κατάπληκτος εφημερίδα της Κύπρου να δημοσιεύει δήλωση Αρσένη ότι στέλνει στην Κύπρο μια  Μεραρχία και εφάρμοζε πάραυτα ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Ανήσυχος σφοδρά ο Αρχηγός σπεύδει στο Γραφείο του σπουδαίου Υπουργού ένθα ο Μ.Α του επιβεβαιώνει την δήλωση. Στις διαμαρτυρίες του Αρχηγού ότι οι ΕΔ δεν έχουν ιδέα του θέματος και έπρεπε να ερωτηθούν για τη δυνατότητα, απάντησε (sic): «Ωραία, ξεχάστε τη Μεραρχία αλλά το δόγμα θα το εξαγγείλω αύριο…». Την επόμενη το «μπουμπούνησε» υπό τις επευφημίες των αφελών και μεγάλο προβληματισμό των σκεπτόμενων. Ένα δόγμα επεξεργάζεται και σχεδιάζεται και μετά ανακοινώνεται… Είναι βασική αρχή. Αλλά για τους ενδιαφερόμενους να εντρυφήσουν τις κωμικοτραγικές λεπτομέρειες υπάρχει το βιβλίο «Η καταγραφή μιας ανωμαλίας (1994)» του Στρατηγού Σκαρβέλη, το οποίο σας το συνιστώ. Μετά την εξαγγελία ο Υπουργός πλήρως ικανοποιημένος για το πατριωτικό έργο του ουδόλως ασχολήθηκε με το περιβόητο δόγμα. Δόθηκε εντολή συγκρότησης σχετικής Επιτροπής η οποία δεν γνωρίζω αν συνεδρίασε άπαξ. Η Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-2000 (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Τόμος 9ος, σελ. 43) γράφει: «Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα είχε υψηλό συμβολισμό, αλλά αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητα» … Στις 30/09/08 ο Κύπριος ΥΕΘΑ κ. Παπακώστας δηλώνει «Εδώ και μερικά χρόνια το ΕΑΔΕΚ έχει ξεθωριάσει. Υπήρξε πυροτέχνημα και δεν μπόρεσε να έχει ουσία και πρακτική εφαρμογή». Από το 2008 μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει, εξοργιστικά, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο. Δεν είμαι ο κατάλληλος να αποφανθώ αν μπορεί να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο δόγμα. Την Κύπρο μπορεί να καλύψει, μόνο, μια ισχυρή, ισχυρότατη αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας η οποία, απ’ ότι ξέρω, δεν υπάρχει γιατί αδιαφόρησαν πλήρως οι πολιτικοί μας Ηγέτες.

 • Παρακάτω ο αγαπητός Ναύαρχος διατυπώνει ένα τσιτάτο! Οι Στρατιωτικές Σχολές παράγουν στελέχη με αριστοτελική σκέψη ενώ οι πολιτικές Σχολές στελέχη με μακιαβελική συνείδηση. Σεβαστή η γνώμη αλλά το θέμα απαιτεί μακρά συζήτηση. Τούτο έχω να πω, με πάσα βεβαιότητα. Οι πολιτικοί μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία στερούνται παιδείας, στοιχείο εντελώς απαραίτητο για χειρισμό κυβερνητικών προβλημάτων. Κάποια Masters, PHD και καθηγητηλίκια είναι για μόστρα. Σήμερα ένας πολιτικός είναι εντελώς αγράμματος, για μένα, αν δεν γνωρίζει απέξω Θουκυδίδη, Αριστοτέλη, Μακιαβέλι, Μπίσμαρκ κά… κά. Και για να δώσω ένα δείγμα Μακιαβέλικου «δηλητηρίου» παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τον Ηγεμόνα (Νικολό Μακιαβέλι Il Principe 1531) σε έξοχη μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη.

Κρίνεις έναν αρχηγό Κράτους (ή έναν Υπουργό) και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι και πιστοί, ο ηγεμόνας είναι σίγουρα, συνετός, γιατί κατόρθωσε να ξεχωρίσει τους άξιους και να τους κρατήσει πιστούς. Όταν όμως δεν είναι τέτοιος ο Ηγεμόνας είναι ΑΞΙΟΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟΣ… (σελ. 117).

Και λίγο παρακάτω:

Ένα σφάλμα που δύσκολα μπορούν να αποφύγουν οι ηγεμόνες, αν δεν είναι εξαιρετικά συνετοί. Ο λόγος για τους κόλακες, που απ’ αυτούς οι Αυλές είναι γεμάτες γιατί είναι τόσο φίλαυτοι οι άνθρωποι που τόσο εύκολα γελιούνται που είναι δύσκολο να προφυλαχτούν από την πανούκλα αυτή.

 • Κλείνοντας ο Αρχηγός, κι’ εγώ από κοντά γιατί σας κούρασα, καλεί τις δύο Κυβερνήσεις να σχεδιάσουν τώρα ένα ενιαίο δόγμα αυξάνοντας την ναυτική ισχύ τους αποκτώντας ναυτικές μονάδες από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Εδώ, θα μου επιτρέψετε αγαπητέ Αρχηγέ να διαφωνήσω. Η απόκτηση νέων μονάδων και, ο ταυτόχρονος εκσυγχρονισμός παλαιών (όχι μεθόδευση Παπαντωνίου) πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ που η τουρκική απειλή είναι απτή και κραυγαλέα. Αν περιμένουμε τους υδρογονάνθρακες τότε θα είναι πολύ αργά. Αναμένουμε νεώτερα κε Αρχηγέ!

The same american song

 • Το ίδιο άσμα μετά 60 χρόνια από τις ΗΠΑ
 • Διαβάζω στην Καθημερινή (12 Ιουλίου 1961) τις δηλώσεις του Πτεράρχου Νορσταντ, (Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ) «Οι Ελληνικές Ε.Δ είναι, πραγματικά, πρώτης τάξεως, αλλά έχουν ανάγκη ενίσχυσης, πιστώσεων».
 • Σχολιάζει η εφημερίδα, τότε: Οι ελληνικές Μονάδες δεν πρέπει να αφεθούν εις την τύχην των. Ένας Στρατός μπορεί να διατηρήσει και να βελτιώσει το άψυχό του, όταν εξοπλίζεται και εφοδιάζεται κανονικά
 • Μόνο που σήμερα οι πιστώσεις πρέπει να βρεθούν εγχωρίως από ένα σπάταλο και αδιάφορο για την άμυνα Κράτος.

Το θέμα των Υπαξιωματικών

 • Ο ρόλος των Υπαξιωματικών και η εξέλιξή τους στο Στράτευμα είναι κάτι που απασχολούσε το ΥΕΘΑ από πολλά χρόνια.
 • Κάποιος έπρεπε να κάνει το «εναρκτήριο λάκτισμα» απαρχής συζήτησης. Συμφωνώ με την πρωτοβουλία του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού κ. Α. Στεφανή. Κατέχει το θέμα. Απαιτείται, φυσικά, μεταβατικός χρόνος.
 • Μόνο που, νομίζω, το πρόβλημα πρέπει να συζητηθεί ήρεμα επί μακρόν, να εξετασθούν όλες οι παράμετροι, να δούμε τι θα επιλέξουμε από την οργάνωση άλλων κρατών, να παραμερίσουμε τους φανταροπατερισμούς. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Και πάντος μακράν πολιτικών επεμβάσεων για υποστήριξη α’ ή β’ απαίτησης συντεχνιών.

Στα πέτρινα χρόνια ’09-’19

 • Εκεί που μας οδήγησαν ανίκανοι και άθλιοι πολιτικοί που μας κουνούν το δάκτυλο και σήμερα λόγω της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, όταν η μεσαία τάξη διαλυόταν, όταν έκλειναν 250.000 επιχειρήσεις, όταν καταληστεύονταν οι μισθοί και οι συντάξεις, όταν άνοιγαν οι τρύπες της άμυνας

– Οι απολαβές και τα προνόμια της πολιτικής και οικονομικής κάστας που μας οδήγησαν εκεί έμειναν άθικτα.

– Η κάστα αυτή, η ελίτ, αγόραζε μετά μανίας πολυτελή ROLEX και άλλες πανάκριβες μάρκες ρολογιών. Ενώ οι πωλήσεις αυτών των «μπιζού» είχαν πέσει στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία στην ψυχορραγούσα Ψωροκώσταινα… διπλασιάσθηκαν! (2008-2018) 2008 28,1 εκ. ευρώ, 2018 56,4 εκ ευρώ. Μόνο το 2018 επωλήθηκαν στην Ελλάδα 8.770 ROLEX (Καθ. 08/09)

 • Ζήτω το έθνος των Κουλάκων….

Ομηρική σοφία

Ουκ αγαθόν πολυκοιρανίη. Είς κοίρανος έστω, είς βασιλεύς.

Ιλιάδα Β΄204

Αφορά κυρίως την Κυβέρνηση και τις ΕΔ. Δεν χρειάζονται σχόλια.

Ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ..

 • Αντί να καθήσουν σε μια γωνία, ταπεινωμένοι και ντροπιασμένοι για τις ζημιές που έκαναν στη Χώρα, οι χρεωκοπημένοι και διάτρητοι Σημίτης, Βενιζέλος μαζεύονται στο Κορακοχώρι. Φιλοσοφούν και φιλοδοξούν ακόμη.
 • Δηλώνει σιβυλλικά ο μέγας ΒΕΝΙ (ΝΕΑ 09/09):

Λένε ότι είμαστε εδώ απλά για παρουσίαση βιβλίου… αλλά και άλλος πήγε στο περίπτερο για τσιγάρα και γύρισε μετά από 50 χρόνια… Όλα στη ζωή είναι ενδεχόμενα.

 • Ο Ελληνικός Λαός έστειλε, ήδη, τον BENI για τσιγάρα. Ας γυρίσει μετά 50 χρόνια. Μην ελπίζει ενωρίτερα.. Τους κράζουν και οι γελοιογράφοι

Ελλάς – Τρελάς

 • Εσύ ήσουνα, δεν ήσουνα που μάζευες ραδίκια

και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σκουλαρίκια.

Εσύ ήσουνα, δεν ήσουνα που πούλαγες πανσέδες

και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις μπρασελέδες,

Άσχετο, εντελώς (Στίχοι από γνωστό άσμα Βαμβακάρη)

 • Βλάβη σε σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας στο κέντρο της Ζαχάρως απεκάλυψε ότι οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα λόγω ρευματοκλοπής γείτονα. Ο μηνυθείς προτάθηκε για βραβείο ευρεσιτεχνίας.
 • Η κ. Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του τ. ΥΕΘΑ και προσωρινού Πρωθυπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου πωλεί πολύτιμα υπάρχοντά της (STAR 01/09). Πρώτη στη λίστα μια πανάκριβη τσάντα.
 • ΚΙΝΑΛ. Ο τ. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, από τους παλιότερους του μαυσωλείου ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε (ΝΕΑ 09/09). Η Χώρα χρειάζεται νέους εθνικούς στόχους.

Και νέους ανθρώπους κ. Σκανδαλίδη, και νέους ανθρώπους.

 • Χρήματα που προορίζονταν για πληρωμές τρίτων αντί των νόμιμων παραληπτών κατέληγαν στις  τσέπες οικείων και μεγαλοστελεχών (ΕΛΤΑ, 500.000). Μην ανησυχείτε. Είναι κομματικά στελέχη. Το θέμα θα συγκαλυφθεί.

ΔΕΘ Ι. Δεν λες κουβέντα

Κ. Πρωθυπουργέ για την Άμυνα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

 • Τα είπε όλα ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη αλλά για τη δύστυχη και χωλαίνουσα άμυνα, μηδέν.
 • Στρουθοκαμηλισμός στο μεγαλείο του.

ΔΕΘ ΙΙ. Περίπτερο Εθνικής Άμυνας

 • Η ΔΕΘ είναι μια διεθνής (;) Εμπορική Έκθεση. Ας την πούμε διεθνή. Σχολιάζουν ΤΑ ΝΕΑ (09.09). Η ΔΕΘ είναι «πολύ κράτος» πάρα πολύ κράτος, και από διεθνή Έκθεση Τίποτα. Ξοδεύονται εκατομμύρια των εκατομμυρίων για να συντηρηθεί ένας θεσμός χωρίς κανένα όφελος για τη Χώρα πλην του να έχει βήμα ο εκάστοτε Πρωθυπουργός για να ωραιοποιήσει καταστάσεις…
 • ΔΕΘ: Πρόκειται περί φεστιβάλ τριτοκοσμικού κρατισμού… Γιατί σε μια έκθεση σαν κι αυτή πρέπει να υπάρχει περίπτερο ΕΔ; (Καθημερινή 11/09).
 • Σ’ αυτήν την εμποροπανήγυρη τι δουλειά έχουν οι ΕΔ; Να επιδεικνύουν αγορασμένα οπλικά συστήματα, διαφημίζοντας, εμμέσως, τους κατασκευαστές και να κάνουν ένα show που κάθε Κυριακή το βλέπουμε στη ΕΡΤ1, για να ενημερωθούν οι πολίτες για το έργο των ΕΔ; Ισχυρίζονται.
 • Οι πολίτες γνωρίζουν καλά το έργο των ΕΔ και γνωρίζουν επίσης τις αδυναμίες τους τις οποίες ουδείς προσφέρεται να θεραπεύσει.
 • Θα μάθω το κόστος αυτών των πανηγυριών για το ταμείο των ΕΔ, πέραν της ταλαιπωρίας των στελεχών.
 • Ιδού Υπουργέ κ. Παναγιωτόπουλε η ευκαιρία να πάρετε μια πρωτοβουλία και να δώσετε τέλος σ’ αυτόν τον τζερτζελέ.

Γαλλικές Φρεγάτες

 • Κόσμος πάει κι έρχεται επί μήνες κι επί χρόνια και άκρη δεν βρίσκεται. Καλό κουβεντολόι να έχουμε.
 • Πώς να βρεθεί αφού δεν διατίθεται χρήμα.
 • Οι γείτονες παρέλαβαν ήδη νέο φορτίο των S-400 και στην περιοχή των “οικοπέδων” κάνουν βόλτες 2 σύγχρονες φρεγάτες. Εμείς καθυσυχάζουμε αφού ο κος Πρόεδρος μας διαβεβαιώνει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016