Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, με κείμενο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, υποστηρίζει ότι η εντύπωση που δίνει η χώρα ,ότι αναζητά “εθνικό προστάτη” ,είναι “δείγμα γεωπολιτικής κακομοιριάς”. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ καλεί για ακόμη μια φορά να δοθεί η απαραίτητη σημασία στην Άμυνα της χώρας. Είμαστε πλέον όχι στο παρά ,αλλά στο “και πέντε”…

Γράφει ο Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς:

Δυστυχώς Ζούμε σε μια εποχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και συνεχή εθνική επαγρύπνιση . Οι σταθερές είναι λίγες η μάλλον ελάχιστες . Οι ΗΠΑ μπορεί να εγγυώνται την ασφάλεια των συμμάχων της , αλλά και οι ίδιοι αμφιβάλλουν για τι ισχύει και τι όχι επί προεδρίας Τραμπ…..
Το αντιλήφθηκαν πρόσφατα οι Κούρδοι …..αλλά τελευταία και η ΠΑΤΡΙΔΑ μας …..
Στην χώρα μας βλέπουμε παράδοξα πράγματα , αντί να ενισχύουμε την άμυνα της Χώρας μας , εμείς ψάχνουμε να βρούμε ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ,εμείς θέλουμε να είμαστε ραγιάδες και να προσκυνάμε τον ξένο παράγοντα .
Εκτιμώ ότι είναι πολύ ΚΑΚΟ να δίνουμε την εντύπωση ότι αναζητούμε «εθνικό προστάτη». ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ .
Η άμυνα της Χώρας , η αποτροπή των απειλών και η υπεράσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων ειναι δίκη μας υπόθεση και όχι του προστάτη και όχι του ξένου παράγοντα .
Ειναι καιρός να αφήσουμε τα Ευχολόγια , τα μεγάλα λόγια . Είναι ώρα να αρχίσουν να δίνονται χρήματα για την άμυνα , με μέτρο, με σχεδίαση , με στόχευση .
Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ …..

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016