Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο Militaire Magazine, μιλά για τις έξι προτεραιότητες που έχει θέσει ,μετά από τους 3 πρώτους μήνες της θητείας του. Μιλά για τα ελληνοτουρκικά και εξηγεί γιατί ο ίδιος , οι επιτελείς του και οι πολίτες μπορούν να κοιμούνται  ήσυχα το βράδυ, παρά τις δύσκολες ημέρες στα ελληνοτουρκικά.

Προαναγγέλει πρωτοβουλίες για την αμυντική βιομηχανία και εξηγεί τι ισχύει και τι όχι για την θητεία και τα σενάρια που προβλέπουν αύξηση της διάρκειας της.

Για την τουρκική επιθετικότητα επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Η επικαιρότητα και οι πληροφορίες που διακινούνται από τα ΜΜΕ διαμορφώνουν ένα κλίμα προβληματισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλούμε περί ανησυχίας. Δεν εφησυχάζουμε κι όπως έχουμε δείξει με τις δραστηριότητες μας, επαγρυπνούμε έναντι οποιαδήποτε απειλής, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μας απασχολεί η προκλητικότητα και η επιθετική ρητορική, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι παρά τη δημοσιονομική κρίση που ταλαιπώρησε τη χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον αναμφισβήτητο μηχανισμό αντιμετώπισης και εξάλειψης κάθε απειλής.

Η Ελλάδα έχει διακηρύξει προς πάσα κατεύθυνση κι έχει επιβεβαιώσει εκ του αποτελέσματος ότι αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνεται τόσο από την στενή στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έχει βεβαιωθεί επανειλημμένως και με τις δηλώσεις του πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Πάιατ. Επιπροσθέτως, η στενή συνεργασία με την Κύπρο, το Ισραήλ, αλλά και την Αίγυπτο, επιβεβαιώνουν τον ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Πατρίδας μας.

Κλείνοντας λοιπόν την απάντησή μου, σας βεβαιώ ότι κοιμάται κανείς ήσυχος στο τέλος της ημέρας, όταν γνωρίζει πως έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του. Αυτό ισχύει τόσο για την πολιτική, όσο και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης”.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Militaire Magazine ΕΔΩ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016