“Η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί νέο κύκλο πιέσεων για το Σκοπιανό”! Ο Α.Συρίγος μιλά στο Militaire

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να δεχτεί η Ελλάδα νέες πιέσεις για υποχωρήσεις στο Σκοπιανό, εκφράζει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr o Άγγελος Συρίγος αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Ο κ.Συρίγος μιλά στο Militaire.gr για όσα έγιναν στα Σκόπια με το δημοψήφισμα και για όσα πρόκειται να γίνουν. Για τα πρώτα εξηγεί με ψυχραιμία γιατί προέκυψε η μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα και για όσα έρχονται εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχτεί εκ νέου πιέσεις για περισσότερες υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων.

Εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, τον ρόλο της Ρωσίας και μιλά για την πραγματική διάσταση της τουρκικής επιρροής στο γειτονικό κράτος.

Αναλύει όλα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και όλα όσα προσπαθεί να πετύχει ο Ερντογάν. Μιλά για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης στην Κύπρο και τέλος αναφέρεται στην τραγωδία της Συρίας που μας επηρεάζει.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016