Το αφιέρωμά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, στο Α/Τ Αδρίας (L 67) με τίτλο “Ελεύθερον το Εύψυχον” παρουσιάσθηκε στους μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σ.Μ.Υ.Ν. , συγκεντρώθηκαν οι τρεις τάξεις των σπουδαστών – υποψήφιων υπαξιωματικών του ΠΝ. Μετά από το σύντομο καλωσόρισμα του Διοικητού της Σχολής Πλοίαρχου κ. Ιωάννη Σαρρηγιάννη (ΠΝ) , η κ. Ευδοκία Βουβάλη (Π.Ο. “Αρχιπέλαγος”) αναφέρθηκε σύντομα στις δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” και εν συνεχεία έκανε μια μικρή παρουσίαση με διαφάνειες για την προσωπικότητα του Κυβερνήτη του Α/Τ Αδρίας Αντιπλοιάρχου Ιωάννη Τούμπα. Ακολούθησε ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος (Π.Ο. “Αρχιπέλαγος”) ο οποίος αναφέρθηκε στην ταινία και τους συντελεστές της. Ακολούθησε η προβολή.

Μετά από το πέρας της προβολής, ο Διοικητής της Σχολής Πλοίαρχος κ. Σαρρηγιάννης (ΠΝ) εξέφρασε με τον πιο κολακευτικό τρόπο τις εντυπώσεις του και επέδωσε αναμνηστικό θυρεό στον κ. Παπαδόπουλο. Αντίστοιχα του επεδόθη αναμνηστικό μετάλλιο της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.
Εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την φιλοξενία στον Διοικητή της ΣΜΥΝ Πλοίαρχο κ. Σαρρηγιάννη Ι.(ΠΝ), τον Υποδιοικητή Αντιπλοίαρχο κ. Κουτσούπη Βασ. (ΠΝ) και τον Πλωτάρχη κ. Καψάλη Κων.(ΠΝ) από την Υποδιεύθυνση Σπουδών της Σ.Μ.Υ.Ν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016