Ραδιοερασιτέχνες τιμούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα.

Γράφουν:

  Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ραδιοερασιτέχνες γι’ αυτούς που πριν από 200 χρόνια ξεσηκώθηκαν, επαναστάτησαν και έδωσαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό…την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στις 2 τα ξημερώματα (00:00utc) στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ξεκίνησε το πρώτο από τα εννέα (9)  Ειδικά Διακριτικά Κλήσεως (Special Callsign), όπου ανά δέκα ημέρες, το ένα θα ακολουθεί το άλλο υπό μορφή ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 99 ημερών, μέχρι την ημέρα Εορτασμού, την 25η Μαρτίου 2021.

Πρώτο βγήκε στον αέρα το “SX9A” από την 99η έως την 90η  ημέρα από την Κρήτη, όπου οι συνάδελφοι ρ/ε έχουν πρόθεμα ”SV9”, αμέσως μετά και για 10 ημέρες, από την 89η ως την 80η ημέρα θα εκπέμπουν το ΕΔΚ “SX8A” οι ρ/ε από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου που έχουν πρόθεμα “SV8”, επόμενο το “SX7A” με τους “SV7” από τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία από την 79η έως την 70η και έτσι θα συνεχιστεί μέχρι και την 24η Μαρτίου 2021, μία ημέρα πριν από τον Εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης, με το “SX1A” από τους ρ/ε της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πρόθεμα “SV1”, ενώ την ημέρα του Εορτασμού θα είναι όλα τα “SX…A”στον αέρα ! 

Μπορεί η σκέψη αυτής της δραστηριότητας να έγινε στην αρχή της χρονιάς, η διοργάνωσή της ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου μετά το ”SX300ML”, το ΕΔΚ για τα 2500 χρόνια από τη μάχη στις Θερμοπύλες. Οι καινοτομίες που δοκιμάστηκαν και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν στην οργάνωση των “SX…A”, με σκοπό να δώσουμε κίνητρα στους απανταχού ραδιοερασιτέχνες να μας «κυνηγήσουν» τουλάχιστο για ένα “QSO”…για μια συνομιλία.

Μερικά από αυτά τα κίνητρα είναι: η online καταχώρηση της επαφής, η ανάρτηση του προγράμματος εκπομπών και η online έκδοση 45 Βραβείων! Πέντε (5) Βραβεία για κάθε “SX…A με θέματα από πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών  που εμπνεύστηκαν  από τον Αγώνα για την Ελευθερία.

…last but not least…οι συμμετοχές…το σημαντικότερο όλων !

Εκατόν εικοσιένας (121) ραδιοερασιτέχνες μέχρι τώρα, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος θέλησαν να αποτίσουν «Εκπομπές Τιμής» σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, γιατί χωρίς τη θυσία τους δε θα είμασταν τώρα SV…αλλά TΑ. 

          Δεν είμαστε πολλοί…ποτέ δεν είμασταν…αλλά θα το προσπαθήσουμε…

           gia to SV re [email protected] otto de SV2GWY / Demetreos

ΥΓ1: Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι οι πλευρές της Κάρτας Επιβεβαίωσης Επαφής (QSL card) των “SX…A” όπου θα αναγράφονται στοιχεία της συνομιλίας.

ΥΓ2: “SV”= Sierra Victor” το ρ/ε πρόθεμα της Ελλάδας, “TA”=”Tango Alpha” το ρ/ε πρόθεμα της Τουρκίας. 

ΥΓ3: Σύνδεσμος για την προβολή του “SX9A” www.qrz.com/db/sx9a    

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016