“Είχαμε ζητήσει lockdown από τις 22 Οκτωβρίου, δεν μας άκουσαν” αποκαλύπτει ο δήμαρχος Πυλαίας

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αποκάλυψε στη Βεργίνα Τηλεόραση ότι υπήρχε πρόταση για lockdown για τις αργίες της 26ης Οκτωβρίου, αλλά η κυβέρνηση δεν την άκουσε.

Ο Ιγν. Καϊτεζίδης μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση ανέφερε ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε lockdown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας».

«Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» είπε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις, όπως η αυστηροποίηση των ελέγχων σε γειτονιές, η καθαριότητα κ.α.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016