“Έχουμε έλλειμμα εθνικής αυτοπεποίθησης”! Ο καθηγητής Πέτρος Σιούσιουρας στο Militaire.gr

Ότι και να συζητήσουμε με τους Τούρκους, ότι και να συμφωνήσουμε, είναι βέβαιο ότι εκείνοι κάτι ακόμη θα ζητήσουν. Ο καθηγητής Πέτρος Σιούσιουρας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι σαφής και ξεκάθαρος. Επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr ότι η Ελλάδα θα ΄πρεπε να ΄χει ήδη επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Το θεωρεί το Α και το Ω.

Μιλά για το ψευτοδίλημμα “ας χάσουμε λίγη ΑΟΖ για να μην χάσουμε την ειρήνη”. Αυτή όπως λέει είναι η λογική του κατευνασμού . “Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, αν χάσεις δικαιώματα σου στο όνομα της ειρήνης, είναι βέβαιο ότι μετά από λίγο κάτι ακόμη θα ζητήσουν”.

Η συνέντευξη του καθηγητή Π.Σιούσιουρα έχει μαγνητοσκοποηθεί πριν οι Ρώσοι εξαϋλώσουν” τους Τούρκους στη Συρία. Τα όσα λέει για τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας αποδείχτηκαν προφητικά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016