“Δεν υπάρχει καμία σκέψη, πολύ περισσότερο απόφαση για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, κατά 3 μήνες”, διαβεβαιώνει πηγή του ΥΠΕΘΑ το Militaire.gr. Η διευκρίνηση- διαβεβαίωση έρχεται λίγες ώρες μετά από το δημοσίευμα του news247, για το θέμα. Δημοσίευμα που υπέγραφε ο Βασίλης Σκουρής, συνάδελφος απολύτως έγκυρος. Συνεπώς αυτό που ψάχνουν στο ΥΠΕΘΑ, είναι ποιος διέρρευσε την “ιδέα” του, ως σχέδιο της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα σ΄ αυτό και τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι το δημοσίευμα έκανε λόγο για τρίμηνη αύξηση της θητείας μόνο στον Στρατό Ξηράς, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάνδρωσης μονάδων. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να υλοποιηθεί επιτέλους το διαρκώς εξαγγελόμενο σχέδιο για κλείσιμο μονάδων που δεν χρειάζονται. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό θα συμβεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016