Κοπή πίτας για την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία στην ΛΑΕΔ. Την πίτα έκοψε ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας ,ο οποίος έχει και την ευθύνη της αμυντικής βιομηχανίας.

Μιλώντας στους εκπροσώπους  των ελληνικών εταιρειών ο κ.Ρήγας είπε μεταξύ άλλων:

Με δεδομένα τα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας που έχουν ρίζες στο παρελθόν, ο χώρος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σαν σύνολο όχι μόνο επιβίωσε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αλλά και αναπτύχθηκε, δίνοντας βάρος στην εξωστρέφεια και αποτελώντας πρότυπο για την ανάπτυξη και άλλων τομέων της οικονομίας.

Είναι κοινό μυστικό πως στις σύγχρονες συνθήκες δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα στους επιμέρους τομείς της βιομηχανίας, όπως δεν υπάρχουν και γεωγραφικά όρια.

Η αμυντική βιομηχανία με την ανάπτυξή της και τη διεύρυνση των πεδίων δράσης της, αποτελεί ταυτόχρονα βάση για την βιομηχανική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις μέρες μας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η διάχυση της πληροφορίας, αποτελούν το νέο δυναμικό πεδίο που διαχέει την ανάπτυξη στο σύνολο της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, δεν θα ήταν άστοχη η  διαπίστωση ότι δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να βοηθηθεί ο εξαγωγικός της χαρακτήρας.

•Καλούμαστε όλοι να εξετάσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν και να δώσουμε λύσεις.

Η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική, η οποία σε επίπεδο σχεδιασμού και θεσμοθέτησης έχει προχωρήσει, πρέπει να μας δώσει και τον μπούσουλα για τα παραπέρα βήματα.

•Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι στη διάθεσή σας, είναι ανοιχτή σε σκέψεις, προτάσεις, συζητήσεις στην κατεύθυνση της

Προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη των σημερινών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η διερεύνηση της κάλυψης των μελλοντικών τους αναγκών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής προστιθέμενης αξίας και απόκτησης τεχνογνωσίας για την εγχώρια βιομηχανία.

Χρειαζόμαστε σαν αμυντική βιομηχανία, από τη μια μεριά αυτονομία και από την άλλη συμπληρωματικότητα. Αυτή είναι η χρυσή τομή για οικονομίες του δικού μας μεγέθους.

•Δεν υπάρχει πεδίο για αλληλοκαλύψεις και στείρους ανταγωνισμούς. Προωθούμε την ιδέα της συνεργασίας και της συμπληρωματικότητας, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε διεθνές.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016