Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης απαντώντας σε ερωτήσεις της Έλλης Στάη, στην εκπομπή Open Mind, δήλωσε ότι η Ελλάδα “θα πρέπει να εξετάσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους” και έσπευσε να προσθέσει: “Δεν ξέρω αν αυτό θα ΄ναι το F-35 ή κάποιο άλλο”.

Η επισήμανση Αποστολάκη έρχεται σε μία περίοδο που πάρα πολλοί έχουν ταυτίσει κάθε συζήτηση για νέο αεροσκάφος με το F-35, παρά το γεγονός ότι υπάρχει προβληματισμός για το τι πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα.

Ο κ.Αποστολάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Είπε ότι παρόλα αυτά γίνεται προσπάθεια ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα προγράμματα που θα καλύψουν τις ανάγκες των ΕΔ, εννοώντας προφανώς τα προγράμματα υποστήριξης υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016