“Δεν θα περάσει η πολιτική των κανονιοφόρων από τον κ.Ερντογάν”-Δ.Χατζιδάκης

Την καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο παραμένει σημείο αναφοράς του, ακολούθησε μια εξωπραγματική για την Ελλάδα πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση: δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο, είχε 4 διαδοχικές θητείες και κάθε φορά έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό, φθάνοντας στην τελευταία εκλογή του στο 65%. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ.

Ο Αντιναύαρχος ε.α Διονύσης Χατζιδάκης, μιλά στο Militaire.gr και με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για τα ελληνοτουρκικά και τον εξοπλισμό της χώρας. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου που θα προκαλέσει η Τουρκία, αλλά εκτιμά ότι η πολιτική των κανονιοφόρων που προσπαθεί να επιβάλλει ο Ερντογάν “δεν θα του περάσει”. Μιλά για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία και εξηγεί γιατί θα αλλάξουν την ισορροπία στο Αιγαίο. Αποκαλύπτει ακόμη ότι σύντομα ίσως και μέσα στο επόμενο τρίμηνο το ελληνικό ΠΝ θα προμηθευτεί νέες σύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια 214.

Ο κ.Χατζιδάκης προτείνει “λαχείο Ενόπλων Δυνάμεων” και ενεργοποίηση του Ταμείου Εθνικού Στόλου, για την χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

*Η συνέντευξη έχει μαγνητοσκοπηθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016