“Δεν εξημερώνεις τον καρχαρία όταν τον ταίζεις, θα σε κατασπαράξει”- Ο Ι.Κοραντής μιλά για τα ελληνοτουρκικά

“Δεν εξημερώνεις έναν καρχαρία, όταν τον ταϊζεις…Θα σε κατασπαράξει”. Ο Πρέσβης ε.τ, έχοντας υπηρετήσει και στην Άγκυρα, πρώην διοικητής της ΕΥΠ, εκλεγμένος βουλευτής με το ΛΑΟΣ, ο Ιωάννης Κοραντής, περιγράφει με μια φράση το διαχρονικό-διακομματικό λάθος της πολιτικής κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.

Ο κ.Κοραντής στη συνέντευξη του στο Militaire.gr αναλύει διεξοδικά τα ελληνοτουρκικά, χωρίς να φοβάται να πει τα πράγματα με τ΄ όνομα τους. Όπως για παράδειγμα ότι η Τουρκία είναι ο εχθρός της Ελλάδας.

Δεν μένει στα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος. Εξηγεί πως και γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική απειλή και θέτει ερωτήματα για τις “συμμαχίες” και τις συνεργασίες μας. Ρωτά με απλά λόγια τι έχει πάρει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ ,για όλες αυτές τις διευκολύνσεις που τους παρέχουμε.

Δείτε τη συνέντευξη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016